1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Kolm nõuannet, kuidas jõuda enda eesmärkideni
Kolm nõuannet, kuidas jõuda enda eesmärkideni

Kolm nõuannet, kuidas jõuda enda eesmärkideni

Iga inimene seab endale eesmärke ning unistusi, mille poole pürgida. Küll on aga mugavustsoon see, mis ei lase meil nendeni tihtipeale jõuda. Kui aga teadvustada psühholoogilisi takistusi, mis me endale seadma kipume, on neist ka lihtsam lahti saada.

Foto: Shutterstock.com

Kujunda ümber oma teekond

On täiesti normaalne, et kui oled eesmärgid seadnud ning kujutad juba lõppeesmärki ette, siis siiski ei leia sa aega, motivatsiooni või energiat nende asjade tegemiseks. Või siis libastud ning langed tagasi oma tavapärastesse mustritesse.Tihtipeale sellest aga ei julgeta rääkida ning häbenetakse.

Oma harjumustest väljamurdmine on tegelikult paljudele keeruline, sest nõuab enda piitsutamist. Sageli just seetõttu libastutaksegi ja ollakse segaduses, miks eesmärkide täitmine ei õnnestu.

Hea lahendus on sel puhul kujundada ümber oma teekond. Kui näiteks võtad eesmärgi koguda raha millegi suurema ostmiseks, siis saab laenu abil teha kogumisest hoopis järelmaks, et eesmärk saavutada ning ennast mitte liialt piitsutada.

Väldi läbipõlemist

Inimene kipub olema rahulolematu ja see ei olene üldse sellest, kui palju sul on. Tihti oleme rahulolematud ka siis, kui meil on kõik olemas. Nii kui ühe eesmärgi saavutame, tahame püüda järgmist.

See kõik võib viia läbipõlemiseni, mis võtab endaga kogu motivatsiooni ning siht silme eest kaob.

Et läbipõlemist vältida, tasub aegajalt pärast eesmärkide saavutamist aeg maha võtta ja oma õnnetumisi tähistada ning ennast premeerida. Parim viis on aga veeta aega enda lähedastega, kes täidavad sind positiivse energiaga.

Ära karda

Sama suur kui hirm ebaõnnestumiste ees, on tegelikult ka hirm õnnestumiste ees. Õnnestumine toob tihti küsimusi, et mis saab edasi – kas peab ka edaspidi samamoodi pingutama, kas nüüd peab muutuma. Inimesed kardavad tihti muutusi oma elus.

Hirm ebaõnnestumiste ees on paljudele tuttav, sest too kartus saadab meid praktiliselt iga päev. See ei lase meil üldse oma eesmärkidega pihta hakata, sest kardame, et need ei õnnestu.

Et mitte seada endale elus selliseid piiranguid, tasub hakata oma mõtteprotsesse märkama ning negatiivsust ära tundma. Kui suudame oma otsuseid teadlikult ja ratsionaalselt vaadelda, ning juhtida, siis on võimalik kõikidest barjääridest jagu saada.

Head Uudised GoodNews