1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. KOGEMUSLUGU! Robin Sharmaga kohtunud Anti: sõitsin tema pärast Kanadasse
KOGEMUSLUGU! Robin Sharmaga kohtunud Anti: sõitsin tema pärast Kanadasse

KOGEMUSLUGU! Robin Sharmaga kohtunud Anti: sõitsin tema pärast Kanadasse

Anti Roosiaas kohtus aastaid tagasi Robin Sharmaga, kes on tulemas 5. novembril Eestisse seminarile Better You.

Anti käis 2009. aastal Torontos üritusel Awakening Best Self Weekend. Kui Edu Akadeemia oma üritusega välja tuli, postitas Anti sinna alla Sharmaga pildi ja lisas, et selline suurepärane võimalus, Sharma tuleb Eestisse tuleb ja ei pea kuskile reisima. Anti on öelnud, et Sharma on teda mõjutanud rohkem kui näiteks Anthony Robbins.

Sel nädalal avaneb Better You piletimüük. Soovijaid tuleb üha juurde ja seepärast tuleks kiirustada. Kirjas on juba 6000 inimest. See saab olema läbi aegade Eesti suurim seminar, ühtlasi ka kõige rahvusvahelisem, sest toimub see JCI maailmakonverentsiga koostöös ja 3000 piletit on juba neile broneeritud. Inimesi tuleb enam kui 100 riigist.

Üritusel on eestikeelne tõlge. Kui telefonis on FM-raadio, saab kohapeal oma kõrvaklappidega tõlget kuulata otse ja täiesti tasuta. Kui seda võimalust pole, siis tuleb FM-raadio juurde osta. See on väike jupp, mis maksab umbes 10 eurot. Võimalik, et saab ka äpina.

Anti muljeid uuris Roland Tokko.

Ma saan aru, et teie teadmine Sharmast tuli siis, kui ta eelmine kord Eestis käis.

Jah. Ta käis enne seda kohtumist Eestis. Vist oli Swiss Hotellis tookord seminar. Need tarkuseterad, mis seal avaldusid, olid nii muljetavaldavad, et ma ei pidanud paljuks Kanada reisi ette võtta. Toronto lennujaama passikontrollis küsiti, miks ma tulin. Vastasin, et koolitusele. Küsiti, kas mõtlen seda tõsiselt. Vaadati väga kahtleva pilguga, et ainult sellepärast nii kaugele läksin.

Üritusel oli kämping või hotellitaoline koht suure saaliga. Kokku oli umbes 100-120 inimest ligikaudu 20-30 riigist. Eesti oli nende jaoks eksootiline paik, seal polnud peale minu kedagi Eestist. Kõigil olid nimesildid ja kõiki kõnetati nimepidi ehk see oli veidi privaatsem ja selline üritus, mis Saku suurhallis nüüd kindlasti ei ole. Siiski arvan, et kõik see tarkus, energia ja aura, mis sealt tuleb, on hoopis midagi muud.

Mäletate, kui palju pileti eest maksite?

1500 USA või Kanada dollarit. Lisaks lennud, hotellid. Mina olen rahul.

Seekord saab oluliselt soodsamalt.

Minu teada tegi Sharma tol ajal ka 10 000-dollarilisi koolitusi. Ilmselt oli ka paar 5000-dollarilist personaalset koolitust, aga need olid siis tõesti suurettevõtjatele, olümpiasportlased, atleedid, näitlejad, kes iganes siis pidasid vajalikuks seda osta ja maksta.

Mida olete Sharmalt saanud?

Koolitajad on erinevad. Anthony Robbins on hästi energiline ja buustib üles. Kui seda momenti ära kasutada ja teha elus muudatusi, siis see hakkabki toimima. Kuid võib-olla selle pikemaajalisem mõju ei ole nii jälgitav. Ma pole kindel. See on individuaalne. Sharma tarkus seisneb selles, et ta muudab harjumusi, mõtlemist ja selle mõju on kauakestev. Tal on terve arsenal omamoodi väljendeid, näiteks „brain tattoo“, ajutätoveering, mis muudab mõtlemist teatud suunas ja tagab muutusi elus. Ta teab ka täpselt, kui palju võtab aega, et mingi muutus muutuks harjumuseks. Sellele saab ka kindlasti vastuse Tallinnas.

Mis tema õpetustes on andnud teile tõuke?

Ei ole selliseid väikseid asju, et tema ütles ja mina kohe muutsin, vaid on mõned vundamentaalsed asjad. Näiteks oli tal õpetus mõtlemisest: inimeste mõtted on nagu lilleaed, kuhu sa umbrohtu ei taha ehk kui keegi üritab pähe panna negatiivseid mõtteid või mõtteid, mis pole meenutamist väärt, siis need on nagu umbrohi, mis tuleb aiast eemale hoida. Sharma suudab selliste lihtsate, piltlike näidetega panna mõtlema suunas, mis meile kasulikum on. Tuleb visata peast välja kõik, mis sinna ei kuulu.

Saite autogrammi raamatusse „Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari“.

Jah, ise mõtlesin ka täna hommikul, et „munk“ on millegipärast inimeste jaoks salapärane ja samas ka võib-olla lummav sõna. Jay Shetty ongi olnud munk. Küll ainult kolm aastat, kuid siiski on olnud. Tänu sellele faktile on ta ka saanud väga populaarseks. Sharma minu teada pole olnud. Ta viitab vaimsele filosoofilisele lähenemisele, mitte niivõrd power’ile. Mina sain Robinilt pühenduse „ole särav“, mida ma olen üritanud järgida. Tollel ajal, kümme aastat tagasi, ei olnud striimimist ja kõik asjad, mida tahtsid saada, tuli osta füüsiliselt. Ostsin sealt kaasa mitmeid CD-sid. Mäletan, et läksin Torontost New Yorki ja ostsin iPodi, mida vist tänapäeval ka enam ei müüda, et saaks just neid audiopunkte ilusti kuulata ja töötas. Trenni tehes, vabal ajal kuulasin Sharmat ja see töötles mu aju, heas mõttes.

Mis tunne oli, kui saite teada, et Sharma on nüüd Eestisse tulemas?

Väga hea tunne. Kui ma õieti mäletan, siis kunagi olen temaga sel teemal paar sõna rääkinud. Küsisin, et kas on plaanis ja ta ütles, et kaalub seda. See oli umbes kolm aastat tagasi. Arvan, et see võis olla Londonis Robbinsi üritusel. Hiljem pole seda mõtet enam peas olnud, seega minu jaoks oli see uudis tõsine lotovõit. Soovitan kõigil olla kohal, et saada osa sellest suurepärasest võimalusest. Seal on ka teine super lektor Kanadast Eric Edmeades, keda ma ka kahel käel soovitan. Enne Ericut oli Robin minu jaoks mõeldamatult number 1, nüüd on 50/60 ehk minu jaoks ongi see nagu võitlus laval. Ma muidugi ei arva, et nad hakkaks seal teineteist tümitama, aga siiski. Teadmistelahing, vaimse voo dubleerimine.

Olen igati nõus. Eric on minu jaoks viimastel aastatel positiivne üllatus.

Ta on igas valdkonnas. Absoluutne üllatus, et üks inimene võib nii hästi igasuguseid teemasid vallata.

Te käisite hiljuti ka tema koolitusel.

Jah. Ma pole kunagi varem olnud viiepäevasel koolitusel. Mul oli ka telefon lennurežiimil, et saada kõigest sellest osa ja olla kohal, mitte viibida kümnes kohas korraga, nagu tavaliselt. Ei kahetse absoluutselt, soovitan kõigile. Saku suurhallis võib novembris tulla ka teine väga suur argument.

Teie jaoks siis unelmate üritus?

On tõesti. Kui te oleks öelnud, et Robbins tuleb, siis ma arvatavasti oleks hakanud vabandusi välja mõtlema, et mitte tulla. Kui nüüd tuleb Sharma, siis ma jätaks ka lapse pulma minemata. Ütlen ausalt, et ma pole nende aastate jooksul teda igapäevaselt jälginud, kuigi iga nädal tuleb temalt nädala uudiste kokkuvõte ja seal on samuti igasuguseid väärtuslikke vloge. Ta postitab palju. Ma pole aga eriti kursis, mida ta on viimasel ajal avaldanud. Vist on raamat välja tulemas.

Tõsi, Sharmal on uus raamat juba väljas, kuid eestikeelsena jõuab alles sügisel.

Super. Väga hea meelega värskendan teadmisi. Tema õpetuse võlu on selles, et see kõik kehtib liidritele, tippjuhtidele ja ka tavainimestele. Tema sõnum ongi see, et liider ei pea olema ettevõtte juht või omanik, vaid võib olla ka tavaline Prisma kärulükkaja või klienditeenindaja, peaasi, et teeks oma tööd hästi ja võtaks vastutust oma mõtlemise ja tegude eest.

Jah. Tema raamatutes on huvitavad jutud, millest ta räägib, aga samal ajal on tal juristitaust, seega hästi loogiline ja praktiline.

On tõesti. Näiteks nii Ericu kui ka Robini puhul on neil väga selge ja lihtsalt arusaadav inglise keel trumbiks. Ehk kui tuleb inglise lektor või tõsine ameeriklane, siis see släng, sõnavara või hääldused võivad olla mõnikord raskesti arusaadavad. Rääkimata näiteks Šoti- või Iirimaa inimestest. Kanada inglise keel on üllatavalt lihtne. Lihtsasti jälgitav.

Head Uudised GoodNews