1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KINGI RAAMAT I Viis arendavat ja inspireerivat raamatusoovitust kingikotti
KINGI RAAMAT I Viis arendavat ja inspireerivat raamatusoovitust kingikotti

KINGI RAAMAT I Viis arendavat ja inspireerivat raamatusoovitust kingikotti

Raamat on hea jõulukink, sest selle kaante vahele on pandud ohtralt teadmisi ning inspireerivaid mõtteid. Siit leiad viis raamatusoovitust kirjastuselt Million Mindset, mis kingisaajat kindlasti rõõmustavad.

Foto: Shutterstock.com

“Maxwelli mõtteterad igaks päevaks” John C. Maxwell

Milles seisneb edu võti? Mis eristab suuri asju korda saatvaid inimesi nendest, kes lihtsalt ära elavad? Nimelt see, mida edukad inimesed iga päev teevad. Kellegi edu saladuse võib leida tema päevaplaanist.

Inimesed, kes saavutavad oma potentsiaali, suudavad seda seetõttu, et panustavad endasse iga päev. Nad leiavad aega selleks, et endale väärtust lisada. Ja seetõttu on nad võimelised jagama väärtust ka teistele.

„Maxwelli mõtteterad igaks päevaks“ on loodud selleks, et aidata sul endasse panustada aasta igal päeval. Raamatus on 365 eraldiseisvat lühikest peatükki, millest igaüks sisaldab ühte väärtuslikku juhtimistarkust ning on mõeldud sinu:

  • julgustamiseks ja innustamiseks
  • õpetamiseks ja suunamiseks
  • proovile panemiseks
  • või arengule õhutamiseks

Nii saad suurepärase võimaluse igal päeval lugeda mõne minutiga läbi ühe neist ning saadud tarkused enda jaoks läbi töötada ja kohe ka ellu rakendama asuda. Iga peatükk lõpeb mõttega, mis võtab kokku päevase tekstijupi ja on sulle toeks igapäevastes toimetustes.

“Kuidas saada asjad tehtud” Erin Falconer

Kas sa oled väsinud sellest, et teed järjest rohkem, kuid tehtud saad ikkagi vähem? Mis oleks, kui lõputult esile kerkivate ülesannete planeerimise ja täitmise stressi asemel oleks olemas lahendus, mis aitaks läbida päeva senisest parema enesetunde, rahulolu ja tulemuslikkusega?

Eluliste nõuannetega rikastatud raamat koos ausate lugudega autor Erin Falconeri elust ja karjäärist annab praktilisi mõtteid ja viiteid, kuidas asjad päriselt ellu viia, ning muudab seniseid vaatenurki tulemuslikkusele. Lakkamatute ülesannete järjekorra ja kalendri jälgimise asemel on olemas lahendus, mis säästab aega, närve ja elu ennast.

Lahendus on lihtsam, kui oskame arvata: selle asemel et kohandada järjest paremini kalendrit või tegevusi, saaks kõike teha vastupidi ning kohandada tegevusi hoopis selle järgi, kes sa oma olemuselt oled.

 “Elu vägevaim seiklus” Robert Iger

Disney tegevjuhina tegutsenud Robert Iger, kes valiti aastal 2019 Times ajakirja poolt aasta äriinimeseks, jagab käesolevas raamatus ideid ja kogemusi nii juhtimisest, mida ta on ammutanud enda 15 aastase tegevjuhi karjääris, kui ka elust enesest.

Robert Iger sai Walt Disney ettevõtte tegevjuhiks 2005. aastal. See oli ettevõttele keeruline aeg. Konkurents ainult tugevnes ning tehnoloogia areng ennustas uut tormilist murrangut.

Täna on Disney üks suuremaid ja hinnatumaid meediaettevõtteid maailmas, mille osaks on teiste seas Pixar, Marvel, Lucasfilm ja 21st Century Fox. Ettevõtte väärtus on kasvanud mainitud tegevjuhi tulemise ajast viis korda ning Robert Iger ise on tunnustatud üheks innovaatilisemaks ja edukamaks tegevjuhiks meie ajastul.

“Piirideta mäng” Simon Sinek

„Piirideta mäng“ on järjekordne piire nihutav raamat Simon Sineki sulest, kes pani oma esimese ülemaailmse menukiga „Esmalt küsi miks“ maailma teistmoodi mõtlema.

Piirideta mängus ei ole lõppu ega võitjat, eesmärk pole mängust väljuda ning üks osaline pole teisest tähtsam. Piirideta mängud, nagu sõprus, abielu või ka äri, on katkematud rännakud, mitte ühekordsed projektid.

Liidrid mängivad liiga tihti piiratud mõtteviisiga ja ettevõtete juhid on miltonfriedmanlikult palju kinni kasumiarvudes. See võib osutuda pikas perspektiivis kulukaks, sest peale kapitali on olulised ettevõtte inimesed, kes selle käima panevad. Ühepoolne mäng ohustab tervikut ja lõpuks ka tulemust, sest kõik osalised on tähtsad.

“Madalseis” Seth Godin

See on õhuke raamat väga olulisest teemast: loobumisest.

Enamik inimesi kardab loobuda, sest lihtsam on olla keskpärane kui tegelikkusele silma vaadata ja loobuda. Lihtne on ju tuua endale näiteks vabandusi, et liiga palju on juba panustatud aega, raha ja energiat. Üks suuremaid takistusi edu saavutamise teel võibki aga olla just suutmatus valedest tegevustest õigel ajal loobuda.

Raamatud saab tellida kirjastuse Million Mindset e-poest!

Head Uudised GoodNews