1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. KATKEND OTSEKOHESEST RAAMATUST: Marju Karin „Naine: otse ja ausalt“
KATKEND OTSEKOHESEST RAAMATUST: Marju Karin „Naine: otse ja ausalt“

KATKEND OTSEKOHESEST RAAMATUST: Marju Karin „Naine: otse ja ausalt“

Jesper Parve kirjastusel on hea meel teada anda, et peagi on ilmumas vastulöök Jesper Parve menuraamatule „Mees: otse ja ausalt“, mille pealkirjaks on „Naine: otse ja ausalt“. Raamatu autoriks on Eesti tuntuimate ilukliinikute omanik Marju Karin. Raamatus lubatakse sellist meeletut ausust, konkreetsust ja otsekohesust, mida ükski naine pole kunagi oma nime alt ühtegi raamatusse julgenud üles täheldada. See on täiesti uus, võimas ja pöörane vaatenurk naiselikkusele ja naiseks olemisele.

GoodNews avaldab esimese väikse lõigu raamatust.

„Milline on ilus naine? Seda on ikka ja jälle küsitud minu käest. Minu vastus on selline: ta on särasilme ja enesekindel. Ta on umbes 70-80-aastane, kergelt jumekas. Jah, ta võtab päikest, kuigi nahaarstid on selle ammu ära keelanud. Ta hääl on suitsust kare ja naer on alati vali. Vahel võib teda märgata hommikul kell 11 veiniklaasi taga populaarses kohvikus teenindajatega nalja viskamas. Enamik nalju on ropud ja seksuaalse alatooniga. Maniküür ja pediküür on laitmatud ja huuled on tumepunased.  Vahel tundub, et ta oleks nagu tavaline kohalik joodik, aga kui kogemata astub kohvikusse mõni tumedanahaline araablane, on naise keeleoskus ja flirtimiskunst laitmatu.

Kui temaga maha istud ja ta veinist avatumaks muutub, saad teada, et ta on haritud ja vägagi intelligentne daam, kes on lihtsalt väsinud olemast tähtis. Ta on otsekohene ja terav, ta teab linnalegende ja teab neist lugudest ka tõeseid ja pikantseid pisiasju. Ja just nende inimeste kohta, kes tahavad teistele eriti viisakat muljet jätta. Tal on olnud värvikas elu, kuid tal on lapsed ja lapselapsed. Need on suureks kasvatatud ja võivad vanaemale iga kell Skype’i helistada, kui teavad, et just tema teravus ja nutikus suudab nende mure lahendada. Ta kaob tihtipeale paariks kuuks, ilmub siis jälle välja, muljetab oma reisidest ja te saate aru, et ta on ikka ELUS.  Minevik on tal olnud kirju ning see kaval helk tema silmades pole siiamaani kustunud. Tema lugusid kuulates mõistad, kui palju ta tegelikult teab maailma asjadest. Vahel istub ta siin kohvikus oma kiibitsevate tuhmide sõbrannadega, vahel noore armukesega. Oma mehed on tal kõik juba maetud ja uuesti üht siga 200 grammi vorsti pärast pole tal plaanis enam ülal pidada.

Vahel tuleb ta ilusalongist, kus on lasknud teha paar ilusüsti ja isegi kui teie jaoks tundub, et midagi pole muutunud ja uurite, miks tal neid vaja on, heidab ta teile kelmika pilgu, laseb silmad kissi ja vastab laia naeratusega: ,,Because I can!“ Ta rõõmustab teid alati ega kurda kunagi. Ta jätab normaalselt jootraha ja lahkub õigeaegselt.

Jep, vot selline on minu jaoks ilus naine. Saad aru, et tal on olnud kõike: elu, armastust, õnne, pettumusi, kurbust, seiklusi ja surma, kuid elu lakkamatu helk ei kustu tema silmades seni, kuni keegi need vaikselt suleb, et ta saaks magada igavesti. Kõik sai tehtud.“

Head Uudised GoodNews