1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Kasulik kursus! Toit kui ravim
Kasulik kursus! Toit kui ravim

Kasulik kursus! Toit kui ravim

Hiina traditsioonilisest meditsiinist lähtuvalt on toidu valimisel ja valmistamisel eesmärgiks kehas tasakaalu taastamine ja hoidmine.

Näiteks, kui kehal on külm, on tal vaja sooja toitu ja soojendavaid toiduaineid. Kui keha on nõrk ja jõuetu, on vaja energiat andvaid toiduaineid. Kui aga nohu, köha või hingamisteede probleemid, siis vajab keha niiskust ja lima väljutavaid toiduaineid.

Kuidas toitu valida ja valmistada? 

Kuidas toitu valida ja kuidas seda valmistada, sellest räägib 2. aprillil kursusel “Toit kui ravim – praktiline Hiina toidu valmistamine” hiinlanna Yong Xue Hu, kes on TCM terapeut ja valmistab toitu restoranis „Lumi“. Yong Xue Hu on elanud Eestis ligi 15 aastat. Ta on hästi kursis Eesti kliima ja eestlaste terviseprobleemidega ning teab, kuidas ühendada eestlaste maitsed ja Hiina toitumisteraapia. Antud kursusel õpetab Lumi, kuidas teha toitu, mis aitab kehas talvisel ja niiskel ajal energiaid tasakaalustada ning Eestis enimlevinud haigusi ennetada ja ravida.

Praktiline toiduvalmistamine

Kursusel räägitakse terviklikust ja tasakaalustatud toitumisest Hiina toitumisfilosoofia järgi ning toitude energeetilisest toimest. Lisaks leiab kursusel aset ka praktiline toiduvalmistamine, kus menüüs on seekord: selleri salat mustade seentega, et panna enne pearooga seedimine tööle; klaasnuudlid shitaki seente, tofu ja köögiviljadega ning Hui Guo Rou, mis sisaldab peekonit, porrulauku, ingverit ja chillit.

Rohkem infot kursuse kohta leiab SIIT

Head Uudised GoodNews