1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kas oled avastanud, et vahel ärritud, lukustud või tunned väga sügavat valu? BBTRS teraapia aitab
Kas oled avastanud, et vahel ärritud, lukustud või tunned väga sügavat valu? BBTRS teraapia aitab

Kas oled avastanud, et vahel ärritud, lukustud või tunned väga sügavat valu? BBTRS teraapia aitab

Kas oled avastanud, et vahel ärritud, lukustud või tunned väga sügavat valu? Enesele teadvustamata mis on selle põhjuseks. Kas su käed ja jalad on vahel külmad ja tunned pitsitust või pinget südame piirkonnas? Või sa ei suuda taluda midagi oma elus, mis teistele tundub aruaamatuna? Meil kõigil on elus ette tulnud erinevat laadi traumasid – luu murde, autoavariisid, vigastusi, lähedase inimese kaotust, reetmisi, häbistamisi, füüsilist või vaimset vägivalda.

Biodünaamilise hingamise ja trauma vabastamise süsteem® (BBTRS®) on uus lähenemine kehale orienteeritud tervendamises. See põhineb spetsiaalsete hingamismustrite kombineerimisel terapeutilise teadliku liikumise ja tantsuga; spetsiaalse puudutuste- ja kehatöö tehnikatel; keha tuuma pinge vabastamise harjutustel; õrnal emotsioonide vabastamisel ja meditatsiooni praktikate oskuslikul kombineerimisel.

Biodynamic Breath & Trauma Release System® on välja kasvanud Wilhelm Reich’i terapeutilisest lähenemisest pehmetele kudedele ja Peter Levine trauma tervendamise mudelitest. Süsteem baseerub kehasse ja mõttemustritesse kinni jäänud pingekollete tuvastamisel. Teraapia on loodud selleks, et murda läbi keha erinevatest kaitsekihtidest ning vabastada mentaalse, füüsilise ja emotsionaalse pinge nii kehast kui meelest. Selle tulemusena aitab BBTRS ® vähendada ja puhastada meie sügavaid primaarseid, religiooni ja ühiskonnaga seotud uskumusi. Siit näed BBTRS ® looja Giten Tonkovi seanssi, kuidas vabastatakse kõri ja lõualuude pingevööd.

BBTRS ® võimaldab meil kogeda kõiki inimestele omaseid tundeid ja emotsioone, avardades samal ajal võimekust toetada ja omaks võtta eluenergia vaba liikumist.

TÄHELEPANU!

BBTRS ® seansse ei tehta:

1. rasedatele naistele.
2. ägeda astma või südamehaiguse korral.
3. Vaimsete haiguste korral (skisofreenia, psühoos, diagnoositud vaimuhaigus).
4. Epilepsia haigetele.
5. Alkoholi või narkojoobes inimestele.
6. Alla 16 aastastele lastele.

Milles see traumade vabastamine siis seisneb?

Wilhelm Reichi segmentaalkeskuste kaitserüüde teooria seletab kuidas keha loob psüühilise tasakaalu. Selles Segmentaalse Kaitserüü teoorias eksisteerib seitse keha segmenti seal, kus kaitserüü või lihaspinge tekib või aset leiab. Kaitserüü on konditsioon, mis tekib kui energia on seotud lihaspingega ja ei voola kehas vabalt. Reich nägi, et eksisteerib iseloomu kaitserüü, mida ta defineeris kui „täielikku summat tüüpilistest iseloomuga seotud suhtumistest, mida isik arendab kui takistusi emotsionaalse ärrituse vastu. See viib keha rigiidsusele ja emotsionaalse kontakti puudumisele.

7 segmenti Reichi poolt defineerituna on:

1. Okulaarne Segment: Kõik silmalihased ja silmamunad, otsmik, põsed, pealuu, meelekohad ja ajus olev nägemiskeskus.Emotsionaalne väljendus: kahtlused, meelelahutus, põlgus, eemale hoidmine, kaitse, võitlus, viha, kurbus.

2. Oraalne Segment: Suu, lõug, nina, lõualuu, kõrvad.Emotsionaalne väljendus: põlgus, vastikustunne, igatsemine, iha, hirm, valu, viha, ühendatus, eneseteadlikus ja kohalolu

3. Kaela Segment: sügavad kurgulihased, keel ja selle lihased.Emotsionaalne väljendus: enesehaletsus, abitus, igatsus, haiget saamine, hirm, valu, raev, vabadus, loovus, eneseväljendus.

4. Rindkere Segment: Intekosaal lihased, suured rinnalihased, õlalihased, õlga ümbritsevad lihased ja skapulaarlihased, käed, süda ja kopsud.Emotsionaalne väljendus: sügavad tunded südamest, kurbus, leinamine, igatsus, armastus, hirm, raev, viha, rõõm.

5. Diafragma Segment: diafragma, magu, päikesepõimik.Emotsionaalne väljendus: valu ja nauding, diafragma blokeering on märkimisväärne, kuna lõikab ära kõik alumise segmendi aistingud ja tunded nagu seksuaalsed tunded, erutus, jõu-, võimu tunne, viha, raev, ärevus, terror, paanika, nauding.

6. Kõhuõõne Segment: Alumistest ribidest kuni vaagna ülemise servani.Emotsionaalne väljendus: valu, hirm, nauding, usaldus, toitumisega seotud tunded, keskne lõdvestus .

7. Vaagna Segment: Peaaegu kõik vaagna lihased ja jalad.Emotsionaalne väljendus: seksuaalsed tunded ja ärritus, võimu tunne, viha, raev, ärevus, terror, paanika, nauding.BBTRS ® teraapia seansil on võimalik puhastada need 7 keha-meele pingevööd ja vabaneda traumadest. Sul on võimalus hakata oma elu nautima uues kvaliteedis. BBTRS ® -is keskendume pingevööde (segmentide) süsteemsele vabastamisele ülevalt alla. See loob võimaluse allasurutud ja seotud seksuaalenergia ülestõstmiseks siis kui see on vabastatud. Energia olemus on liikumine. See leiab kõige väiksema vastupanu tee. Just nagu vesi voolab sealt, kus on võimalik. Seepärast on oluline puhastada energia liikumisteed. Kui vabastame selle liikumise teekonna, vabastame ka lihaspinged ja selle protsessi käigus vabastame lihaspingega seotud emotsionaalsed blokeeringud. See on trauma vabastamise olemus.

Kuidas see traumadest vabanemine tegelikult käib?

BBTRS ® koosneb 5-st peamisest elemendist.

  1. Sügav ühendatud hingamine
  2. Kehatöö ja puudutus
  3. Trauma Vabastamise Harjutused (TRE)
  4. Liikumine ja tants
  5. Meditatsioon

1. Sügav ühendatud hingamine on peamine tööriist, mida traumade vabastamises kasutame. Sügav segamatu hingamine on seotud tervise, vitaalsuse ja võimega voolata koos elu olukordadega. Traumaatiliste sündmuste tulemusena muutub meie hingamine piiratuks ja pinnapealseseks, et ära hoida emotsioonide välja purskumist. See on meie keha kaitsemehhanism ja mõeldud vaid hädaolukordadeks. Probleem tekib, kui see keha kaitserüü jääb meie kehasse ega lase meil igapäevaelus sügavalt ja täielikult hingata. Biodünaalilises Hingamises ja Trauma Vabastamises kasutatakse sügavat ühendatud hingamist, et laadida keha energiaga. Teadlik hingamine on selle töö alustala. Kui sinu keha on laetud energiaga, saab võimalikuks sügava allasurutud emotsioonaalse energia avanemine, siis saab tuua selle pinnale ja vabastada. Mineviku traumadega seotud pinge tuum hakkab vabanema.See protsess vabastab tohutu koguse ladustatud energiat. Energia, mis kulus selleks, et hoida pinget kohapeal, saab kättesaadavaks teiste asjade jaoks. Elu elamiseks.

2. Kehatöö on hingamissessioonidel põhiliseks toetavaks elemendiks. Kui puudutame lihaspingega piirkondi, toetame laetud energia sisenemist kehapiirkondadesse, mis olid varem pinges ja ära lõigatud nende endi füüsilisest ja energeetilisest ringlusest. Kehatöö ja hingamise koostööl loome ruumi närvisüsteemi vabanemiseks. Tuues hingaja tähelepanu sessiooni jooksul tema kehas olevasse turvalisse piirkonda, liigub tema fooksus valukohalt ära turvalisse alasse. See loob võimaluse närvisüsteemil traumasid vabastada pehmelt, ilma klienti liigselt rõhumata. Kehatöö tehnikad mida BBTRS ® seansil hingmaisprotesssi toetamiseks kasutame on:a. Punktide teadlik vajutamine (Hiina meditsiin)b. Sidekoe lõõgastamine ja vabastaminec. Sügav ja pehme kehatööd. Liigeste vabastaminee. Teadlik koputamine

3. Trauma Vabastamise Harjutus (TRE). TRE aitab vabastada kehast sügavat pinget, tekitades isereguleeruva muskulaarse raputamise protsessi mida nimetatakse neurogeenseks musklite värisemiseks. Värisemine tuleb sügavalt keha tuumast nimmelihaste musklist. Need õrnad värinad vabastavad pinget ristluust ja pealuust. Koos sügava ühendatud hingamisega vabastab see tehnika efektiivselt kinni jäänud emotsioone sügavalt tuumast.

4. Liigutused ja tants. Liigutused ja tants on väga olulised osad BBTRS ® -ist. Liigutusi kasutatakse sessiooni alguses, et kehasid hingamiseks üles soojendada, stimuleerida hingmaiselundeid ja julgustada energiat voolama. Liigutusi kasutatakse ka koos hingamisega, et avada nii sügavad kui ka pindmised muskulaarsed pinged. Teadlik liikumine loob sügavama teadlikuse meie kehadest, rahustab meelt ja aitab saavutada meditatiivset olekut.

5. Meditatsioon. Iseenesega olemine on meditatsioon. Meditatsioon on võimas BBTRS ® -i osa ja peamine ressurss. Meditatsioonis on meil võimalik integreerida sessioonil juhtunut. Sügavaimad sisekaemused avaldavad ennast siis kui meil on vaikne ja me ühendume oma tõelise olemusega, mis on vaikne ja kohalolev. Eneseteadlikkus, mida meditatsioonis kogeme, ei saa olla kunagi antud kellegi teise poolt. Meditatsioon annab närvisüsteemile võimaluse rahuneda ja puhata. See on eriti vajalik peale intensiivset hingamissesiooni.

Mis muudab BBTRS ® -i eriliseks?

1. See teraapia on mugav ja turvaline viis läbi lõõgastavate ja meeldivate tegevuste vabaneda traumadest ja pingetest.

2. See teraapia võimalab vabaneda ja mõista traumasid, millest inimene ise pole eelnevalt teadlik, kuid mis on tema elu igapäevaselt juhtinud.3. Vabaneb suur hulk energiat, mis on varem kulunud pingete toitmiseks.

Mida veel?

“Olen läbinud European Institute of Body Oriented Healing Arts Body Awareness Centeri 70 tunnilise BioDünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise treeningu ning minu õpetajaks on Nisarga Eryk Dobosz,” räägib Heiki Tomson, kes Eestis teraapiat läbi viib.

Teraapia mida teen on aidanud mul endal vabaneda traumadest ja ma soovin aidata ka teistel vabaneda traumadest ja pingetest, et elada nauditavat ja rahuldust pakkuvat elu. Suvi on hea aeg kinni jäänud energiatest vabanemiseks. Kutsun sind osalema BioDünaamilise Hingamise ja Traumadest Vabanemise seanssidele. BBTRS ® seansi (1,5h) tasakaalupanus on 80 EUR. Et vabastada kõik pingevööd kehal on soovitav võtta regulaarse vahega 8 seanssi. Kui valite kõigi 7 pingevöö vabastamise siis on 8 seansi maksumus ühe korraga makstes 590 EUR.

Kuidas toimub BBTRS ® seansile registreerimine?

Kui valid vabastada oma keha-meelesüsteemi traumadest ning soovid seda teha läbi BioDünaamilise Hingamise ja Traumade Vabastamise teraapia, helista mulle 5099920 või kirjuta pranayama.tallinn@gmail.com.

Seanss kestab 1,5h (v.a esimene seanss – 2h). Seansid toimuvad Pärnu mnt 102 (Taij Klubi teraapiaruumis).

Head Uudised GoodNews