1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Mindset coach Karmo Kivi: edukas inimene on see, kes teab, mida tahab ja liigub iga päev selle suunas!
Mindset coach Karmo Kivi: edukas inimene on see, kes teab, mida tahab ja liigub iga päev selle suunas!

Mindset coach Karmo Kivi: edukas inimene on see, kes teab, mida tahab ja liigub iga päev selle suunas!

Mindset coach Karmo Kivi selgitab, et minapilt ja hoiak on meie suurimad eduvõimalused ja suurimad takistuskivid. Kui sa ütled, et miski ei ole võimalik, sead endale ise piirid. “Sinu sees on lõputu jõud, aga kui sa ennast ise ei kontrolli, siis kontrollib sind väliskeskkond,” selgitab ta.

Minapilt ja hoiak määravad ära elu hoiaku sinusse!

Kivi selgitab, et minapilt on see, kuidas sina iseennast näed. Kas sa näed ennast võitjana, eduka inimesena? “Edukas inimene on see, kes teab, mida tahab ja liigub iga päev selle suunas!” defineerib ta edu. “Edukas inimene õpib iga päev juurde selleks, et olla parem.”

Sinu hoiak ellu aga määrab ära elu hoiaku sinusse. Kivi soovitab hetke järele mõelda, milline on sinu hoiak ja kas see toetab sinu kasvu ja eesmärke?

Kui tahame oma sisemist jõudu rakendada, peame aru saama, et minapilt, mis meil praegu on, on suuresti kellegi teise poolt kujundatud. Keegi teine on kujundanud minapildi, kuidas me ennast näeme ja meie hoiaku maailma.

Edukas inimene on see, kes teab, mida tahab ja liigub iga päev selle suunas!

Sinu arusaam iseendast on piiratud

Kui me sünnime siia ilma, on kõik hästi. Mingil hetkel aga hakkavad kujunema meie kombed ja harjumused, tekkima kohustustused. “Me sünnime siia ilma puhta lehena. Lapsena on meil palju unistusi ja usume, et same need ka täita, kuid – siis tuleb mängu keskkond, vanemad, nende uskumused, ühiskond – oma normide ja eeldustega. See, mis meie ümber toimub vormib meid,” selgitab Kivi.

Kõik, mis meie ümber toimub, kinnistub meie alateadvus, sest noorena usume ja usaldame oma keskkonda, mis loob nö mustri või programmi. See sisaldab kõike – kuidas pesed hambaid, kuidas seod kingapaelu, kuidas sõidad rattaga ja milline on su söömismaneer ja -harjumused. Tekib ettekujutus iseendast, kes sa oled.

“Paraku see ettekujutus ei ole tõene, vaid suures osas kellegi teise poolt loodud. Meile räägitakse, et seda pole võimalik teha ja sinna pole võimalik jõuda, raha ei kasva puu otsas, ära unista nii suurelt, kes sa õige oled, et midagi tahad saavutada,” loetleb Kivi, milliseid mõtteid meie alateadvusse kinnistatakse.

Kõik, mis meie ümber toimub, kinnistub meie alateadvus, sest noorena usume ja usaldame oma keskkonda, mis loob nö mustri või programmi.

Sa saad seda, mis sa oled

Et vabastada kogu energia ja jõud, mis meis peitub, on Kivi sõnul vaja mingit eesmärki, mida väga soovid saavutada. Ja siin on minapildil suur roll. “Sa ei saa seda, mida sa tahad. Sa saad seda, mida sa oled,” märgib ta.

Seega eesmärkide poole pürgimisel on oluline sinu minapilt ja see, kellena sa ennast näed. Kui sul on uskumus, et sinust küll ei saa näiteks ärimeest, kuigi tahaks, oleks vaja oma minapilti ja uskumusi muuta. “Kui sa näed ennast luuserina ja ütled, et see pole võimalik, väljendab see sinu hoiakut,” selgitab Kivi.

Hoiak on mõtete, tunnete ja tegevuste kombinatsioon. “See on nagu matemaatiline tehe. Kui üks kordajatest nimetatud kolmest on 0, on ka tulemus 0,” lisab ta.
“Inimene on vaimne olend. Tal on võime valida, milliseid mõtteid ta toidab ehk kus on tema fookus. Kui muudad oma mõtteid, oled loonud võimaluse oma hoiaku muutmiseks. Muudad hoiakut, muudad ka oma elu.”

Kui muudad oma mõtteid, oled loonud võimaluse oma hoiaku muutmiseks. Muudad hoiakut, muudad ka oma elu.

Küsimused, mida Karmo soovitab endalt küsida:

  • Kas sa kunagi võrdled end teistega? Ära võrdle end teistega, vaid võrdle end iseendaga eile ja üleeile! Sina ise pead ennast nägema sellisena nagu sa tahad olla, mitte sellisena nagu sa arvad, et teised sooviksid sind näha.
  • Muretsed, mis teised sinust arvavad? Nende mõtted on nende muuted, sa ei saa neid muuta. Saad tegeleda vaid iseenda mõtetega. Mida rohkem tegeled iseendaga, seda rohkem mõistad ka teisi.
  • Kardad saada eitavat vastust, kahtled oma otsustes. Hirm ja otsustusvõimetus on suurimateks takistusteks, mis hävitavad rohkem unistusi ja võimalusi edukusele kui miski muu.
Head Uudised GoodNews