1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. JULGUSTAV I Ärge mitte kunagi vabandage sellepärast, kes te olete! Sellega veate kogu maailma alt
JULGUSTAV I Ärge mitte kunagi vabandage sellepärast, kes te olete! Sellega veate kogu maailma alt

JULGUSTAV I Ärge mitte kunagi vabandage sellepärast, kes te olete! Sellega veate kogu maailma alt

Raamat “Sa oled tegija” on kirjutatud inimesele, kes soovivad oma elu paremaks muuta, rohkem nautida, aga ei taha seda tehes ribadeks ennast tõmmata. Raamatu autor Jen Sincero on mitmete menukite autor ja edukusetreener, kes on aidanud inimestel muuta oma isiklikku ja tööelu. Jen jättis oma kodu Californias, et reisida maailmas ja julgustada nii paljusid inimesi kui võimalik elama ohjeldamatult ägedat elu.

Jen kirjutab raamatus, et me ei peaks mitte kunagi vabandama sellepärast, kes me oleme, sest veaksime sellega alt kogu maailma. Autori sõnul on väga oluline iseennast austada, mitte januneda teiste heakskiidu järele, et toita sellega oma ebakindlust.

Avaldame raamatust julgustava ja inspireeriva katkendi.

Katkend.

Kui armastate ennast piisavalt, et seista oma tõe eest, siis üksikõik, mis on selle hind, kasu saavad sellest kõik. Hakkate ligi tõmbama selliseid asju, inimesi ja võimalusi, mis joonduvad teie tõelise mina järgi, ning see tähendab hoopis suuremat rõõmu, kui olla koos kamba närvidele käivate energiavampiiridega. Ja kui te ei soovi osaleda teiste inimeste draamas (näiteks keeldudes inimesi maatasa tegemast, kaeblemast selle üle, kui ebaõiglane on maailm jne), tõstate mitte ainult oma sagedust, vaid annate ka vaestele traagilistele kannatajahingedele võimaluse kõrgemale tõusmiseks, selle asemel et oma madala mannetu mänguga edasi minna.

Ärge kunagi vabandage sellepärast, kes te olete. Sellega veate kogu maailma alt.

Me kõik teame kedagi, kes ei lase mitte kellelgi endast üle sõita. Mitte kunagi. Vaatame seda tüüpi inimesi pärani silmil austusega ja meil ei tule kunagi mõttesse olla nii rumal, et neile mingit jama ajada ja ju vist ka kardame pisut (normaalsel viisil). Ja miks me neid austame? Sest nemad austavad iseennast.

Kuidas siis saada lahti oma mannetust hinnangutest ja otsustest ning kaunistada maailma oma kõrgeima, kõige häbituma minaga?

Tunnistage oma inetuid omadusi

Hakake märkama asju, mis teid teiste inimeste puhul hulluks ajavad, ja selle asemel, et kaevelda, hukka mõista või õigustusi otsida, kasutage neid peeglina. Eriti siis, kui hakkate närvi minema. Olge enda vastu üdini aus – kas see omadus on miski, mis iseloomustab ka mind? Või meenutab see teile midagi, mida püüate kogu aeg alla suruda? Või vältida? Kas see on midagi, mis on teis täiesti vastupidine? Või midagi, mis teid ohustab? Raevumise asemel tundke huvi teid ümbritsevate ärritajate vastu ja hakake neist õppima.

Ärge olge negatiivsete harjumuste soodustaja

Kui te pole kindel, mida teha, ent tahate tõesti kedagi aidata, saage aru erinevusest aitamise ja negatiivse harjumuste soodustamise vahel. Kui ulatate abikäe, kas tunnete, et teid tiritakse alla või tunnete, et tirite seda inimest üles? Kas ta on tänulik või võtab aitamist enesestmõistetavana? Kas ta kasutab teie abi selleks, et siis omal jõul positiivsema poole pürgida või vajab ta aina rohkem ja rohkem ja rohkem? Veel see üks viimane kord. Viiekümnendat korda. Olge tähelepanelik ja usaldage oma sisetunnet. Kui te tõesti inimest aitate ja ta on abi väärt, siis tõstab see kõigi sagedust ja te tunnete ennast hästi. Kui võimaldate talle mugava äraolemise, ilma et tema ise midagi tegema peaks, siis tunnete raskust, masendust ja lõpuks vastumeelsust.

Saatke tülikad inimesed kukele 

Mõnikord, olenemata, kui palju tööd te enda kallal teete või kui andestav olete või kui hästi oskate asjadest lahti lasta, pole neist lihtsalt pääsu: mõned inimesed kohe ei saa teisiti, kui on sõltuvuses omaenda hädadest. On oluline mõista, kuidas neist eemale saada, kui nad on pidevalt nii endas kinni või on vägivaldsed, süüdistavad, negatiivsed ja manipuleerivad. Nende seltsis viibimine on piin. Pigem lepiksite tuhande kaameli kirpudega, kui oleksite nõus nendega kuskil väljas tassi kohvi jooma. Me räägime ju õppimisest ja armastamisest ja arenemisest iseenda kõrgeimasse versiooni, mitte testimisest, kui palju piinu te suudate kannatada. Võtke oma elu häirivate inimeste kõrvale heitmist kui iseenda vastu kena olemist, mitte nende vastu alatu olemist. Pidage meeles, et teie olete tõusmas, et saada enda kõrgemaks versiooniks, selle asemel et langeda nende tasemele, ja see võib anda teile jõudu nad oma jalge küljest lahti raputada. Veel üks oluline asi, mida umbrohu väljarookimisel meeles pidada, on mitte lasta sel umbrohul end nende draamasse tõmmata. Lõigake ühendus läbi nii kiiresti ja lihtsalt kui võimalik, vähese või lausa olematu diskussiooniga.

Armastage iseennast 

Raevukalt, lojaalselt ja häbenemata.

 

Head Uudised GoodNews