1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Juhendajad räägivad: kuidas aitab OSHO aktiivne meditatsioon elu paremaks muuta?
Juhendajad räägivad: kuidas aitab OSHO aktiivne meditatsioon elu paremaks muuta?

Juhendajad räägivad: kuidas aitab OSHO aktiivne meditatsioon elu paremaks muuta?

GoodNewsi tiimi liige Kerli Vau viib läbi hüpnoosi ja OSHO aktiivseid meditatsioone. Ta on läbinud OSHO aktiivse meditatsiooni koolituse, mida viib läbi Brenda Randoo Oja, kes on kvalifitseeritud meditatsioonijuhendaja ja õpetaja, spetsialiseerunud OSHO Meditatsioonidele® ning Meditatiivsetele teraapiatele® ja on ka Kobido Jaapani Näomassaaži ekspert.

Tema põhiväärtused on kaastundlikkus, empaatia ja lahkus. Aidata teisi nende elu muutmisel on tema inspiratsioon. Kolm koolituse läbinud õpilast lisaks Kerlile jagavad taipamisi, mis neil seoses meditatsiooniga on tekkinud.

Kerli Vau: mitte keegi teine ei vastuta sinu elu eest peale sinu enda

Kerli nendib, et inimestena tihti me otsime sisemist rahu, õnnetunnet ja seda, et me oskaks oma emotsioone paremini käsitleda. Siiski otsime me neid asju tihti kohtadest, kus neid ei ole.

Tähtis on aru saada, et mitte keegi peale meie enda ei vastuta meie elu eest.

Ta nendib, et temagi 20ndate alguses kippus langema ohvrimentaliteeti, kui juhtus midagi sellist, mis polnud plaanipärane või keegi käitus mitte sobilikult. Aja möödudes sai ta aga aru, et kõik tunded tema sees on tema enda tunded. Tänapäeval on erinevaid tehnikaid, kuidas aru saada, mis meie sisemaailmas toimub. Kerli jaoks ongi need hüpnoos ja OSHO aktiivsed meditatsioonid ®.  Ta usub, et inimestena me oleme erinevad, seega on oluline leida endale tehnika, mis toimib just sulle. OSHO on väljatöötanud 12 erinevat aktiivset tehnikat. Kerlile meeldib eriti, et need varieeruvad – see on kombinatsioon aktiivsest tegevusest kui ka rahulikult olemisest.

Juhendaja koolituse läbides õppis ta end veel paremini vaatlema endale hinnangut andmata, kas see on hea võib halb. Ta usub, et isegi kui asjad lähevad pekki, ei tähenda see, et oled halb, saamatu või andetu. Elu viskab tõkkeid, et me oskaks neist järgmine kord paremini läbi minna. Tähtis on aru saada, et mitte keegi peale meie enda ei vastuta meie elu eest.

Kerli Vau ja Brenda Randroo-Oja. Foto: GoodNews

Kaire Kasema: meditatsioonid on mu elukvaliteeti palju muutnud

Kaire otsustas meditatsioonijuhendajaks õppida, kuna koges ise meditatsioonide positiivset mõju, mis parandas palju tema elukvaliteeti. Ta on juba varasemalt soovinud ennast, sõpru ja kolleege aidata kehasse salvestunud traumade ja emotsioonide vabastamisel.

Ta ütleb, et meditatsioonid on tema elukvaliteeti palju muutnud. Ta enesetunne ja meeleolu on paranenud ja tõusnud on motivatsioon, võtmaks ette erinevaid tegevusi. Ta on õppinud ka enda emotsioone, meelt ja kehatunnetust vaatlema. Ta tunneb end pärast meditatsioone rõõmsa ja rahulolevana ning täis energiat ja teotahet. Ta on hakanud mõistma hetkes olemise olulisust ja püüab enam südamega kuulata ja suhelda.

Tänu meditatsioonile olen hakanud mõistma hetkes olemise olulisust.

Paranenud on ka unekvaliteet ja ta oskab paremini olla kontaktis enda keha ja intuitsiooniga ning teeb igapäevaselt valikuid teadlikult. Lisaks enda teadlikele valikutele on paranenud ka suhted ja inimeste mõistmine sellistena nagu nad on. Uutes olukordade vähenenud ärevus. „Tundsin OSHO dünaamilise meditatsioonide ajal kuidas  vabanesin erinevatest negatiivsetest emotsioonidest, mis oli väga huvitav kogemus,“ räägib ta.

Osho meditatsiooniõpe Foto: GoodNews

Evelin Remmel: meditatsioon aitas välja tulla sügavast august

Evelin nendib, et meditatsioone esimest korda tehes tundusid need talle naljakad. Aga siis hakkasid protsessid pihta. Juba pärast kahte nädalavahetust toimusid väga suured muutused.

Ta meenutab, et kolm kuud tagasi käis tema elus suur pauk. Ta jäi ilma kõigest. Kaaslasest, koos loodud kodust, koerast, rahast, tööst. „Kukkusin väga musta auku. Depressioon, alkohol, üheöösuhted…“ loetleb ta. Ta tegi perioodiliselt kodus meditatsioone ja tegeles iseendaga, siis jälle langes auku. Pärast Osho meditatsioonide koolitust on aga tema elus toimunud drastilised muudatused. „Mul oleks nagu mingi energiablokk lahti läinud. Mulle ei sobigi rahulikud meditatsioonid, vaid sellised, kus saab energia lahti raputada,“ räägib ta.

Ta lisab, et esimest korda üle pika aja hakkas ta ise laule kirjutama ja südamest joonistama. See on tema jaoks suur muutus.

Kariina Laugus: mediteerimine toob rahulolu enda ja ümbritseva suhtes

Kariina otsustas meditatsioonide juhendajaks õppida kolmel põhjusel. Esiteks tahtis ta õppida aitama oma lapsi, et nad saaks elada vähemate traumadega kui tema ise. Teiseks tahtis ta toetada iseennast. Ja kolmandaks pakkuda lootust ja rõõmu ka teistele. Ta on OSHO meditatsioonidest ise palju abi saanud ning tahab panustada oma aega ja energiat, et aidata teistel tulla välja nende sõltuvustest, ärevusest, hirmudest, või veel parem – lihtsalt pakkuda inimesele võimalust hetkeks välja saada kodusest rutiinist ja käia ammutamas mõnusat kerget energiat.

Brenda Randroo-Oja ja Kariina Laugus. Foto: GoodNews

Kariina toob välja, et pärast 21-päevast OSHO dünaamilise meditatsiooni tsüklit kadus ära kihk õhtuste veinilonksude järele – kui varem meeldis talle juua klaasike-kaks lõõgastumiseks, siis enam seda vajadust ei ole. Mediteerimine toob ka rahulolu nii enda kui ümbritseva suhtes.

Mediteerimine toob rahulolu nii enda kui ümbritseva suhtes.

Ta magab paremini ja puhkab end välja. On saavutanud parema kontakti nii laste kui elukaaslasega ning ellu on hakanud tulema uusi toredaid tuttavaid. Iga meditatsiooniga väheneb ka süü- ja häbitunne ja kurnavad emotsioonid. Ta on muutunud rahulikumaks, ei ärritu nii kergesti ja mõistab rohkem inimeste käitumist. Ta on tulnud välja ärevushäirest ja usaldab elu rohkem.

Head Uudised GoodNews