1. Avaleht
  2. Hingele
  3. JUBA TÄNA! Pranayama Tallinna teadliku hingamise klubi tutvustab transformatsioonireisi Baja BioSana ökokülla
JUBA TÄNA! Pranayama Tallinna teadliku hingamise klubi tutvustab transformatsioonireisi Baja BioSana ökokülla

JUBA TÄNA! Pranayama Tallinna teadliku hingamise klubi tutvustab transformatsioonireisi Baja BioSana ökokülla

Dan BruléPranayama Tallinna teadliku hingamise klubi korraldab 11.-25. veebruarini 2018 elumuutva transformatsioonireisi Baja BioSana ökoküla kommuuni, kus toimub 7-päevane Dan Brulé teadliku hingamise intensiivkursus “Isiksuse kasv ja personaalse väärtuse juurdekasv. Äriline ja sportlik tippsooritus.”

Sellega seoses räägitakse täna, 29. novembril kell 17.30 täpsemalt eelseisvast reisist ja koolitustest ning soovi korral on võimalik liituda reisiseltskonnaga. Oodatud on ka kõik need inimesed, kes on juba reisile registreerunud. Reisi tutvustav õhtu toimub Go Yogas, Narva mnt. 7D. Sissepääs joogaklubisse toimub Radisson Central hotelli peasissepääsu vastas asuvast uksest sisenedes 3. korrusel.

Baja BioSana energiaküla asub California lahe ääres Baja poolsaare lõunatipus Sierra De La Laguna mäe jalamil. Selles ökokülas elatakse ja õpetatakse inimesi teadlikult kogu oma potentsiaali rakendama ning loodusega harmoonias olema. Küla elanikud on teadlased, tervendajad, toortoidu kokad, kunstnikud, ehitusmeistrid, ökopõllumehed ja teised lihtsad inimesed, kes armastavad loodusega rahus ja ühes olemist.

Dan Brulé on kaasaja õpetaja ja tervendaja, maailma muutev pioneer hingamistöö valdkonnas. Ta on ülemaailmse “Spiritual Breathing” liikumise liider, üks “Breath Therapy” loojatest ja juhtiv liige Inspiratsiooni Ülikoolis, Rahvusvahelise Vabastava Hingamise Assotsatsioonis ja Rahvusvahelise Hingamistöö Fondis. Ta on Prana Yoga (hinduismi hingamisteaduse) ja Chi Kung (Hiina meditsiinilise hingamise harjutuste) meister. Dan Brulé on teinud 10 aastat koostööd Venemaa Teaduste Akadeemiaga ja treeninud Kreeka-Rooma maadlejat Aleksander Karelinit ning nõustanud Venemaa judo, triatloni, tennise ja purjetamise koondiseid.

Rohkem kui 100 000 inimest üle 50 riigi teevad täna Dani hingamisharjutusi ja tehnikaid oma tööl ja eludes. Suur hulk nendest on olümpiavõitjad, võitluskunstide tippmeistrid, juhtivad psühhoterapeudid, meditsiinilised eksperdid, mungad, mediteerijad, joogaõpetajad, meelelahutuse artistid, personaaltreenerid, tervendajad, elu treenerid, tippjuhid. “Nende edu võti on teadmises, et kui inimene suudab kontrollida oma hingamist, kontrollib ta ka oma emotsionaalset ja psüühilist seisundit, samuti aga ka füsioloogiat ehk füüsilist keha – kõik kõrgel positsioonil, edukad või ülimalt andekad inimesed teevad oma hingamisega tööd. Eriti stressirohkel ajal, kui inimesed hakkavad tavaliselt valesti hingama, keskenduvad nemad õigele hingamisele,” selgitab Dan Brulé.

Teadliku hingamise harjutusi, tehnikaid ja meditatsioone on võimalik kasutada energiataseme tõstmiseks, fokusseerimiseks, lõdvestamiseks ja stressi vabastamiseks ning ärevuse elimineerimiseks. Teadliku hingamise tehnikaid saab kasutada ka esinemise ajal, tõstes väge ja vastupidavust. Seda saab kasutada ka mingi asja lõpuni viimise ettevalmistusel, peale pingutust kiireks taastumiseks ja traumade ja vigastuste kiiremaks raviks. Sellel kursusel saab õppida kasutama oma hingamist kui abivahendit keha, meele ja vaimu tervise, kasvu ja muutuse loomiseks. Osaleja saab avastada iga vea oma hingamissüsteemis ja muuta iga negatiivse või limiteeriva hingamisharjumuse või mustri, mis võib hoida inimest tagasi täispotentsiaali rakendamisest.

Sellel kursusel saab õppida hingamistehnikaid: kuidas juhtida teadliku hingamisega oma psüühilist, emotsionaalset ja psühholoogilist tervist; kuidas teadliku hingamisega tervendada ja luua loomingulist energiat; kuidas ühendada oma hing maa, õhu, vee ja tulega.

Sellel elumuutval kursusel saab teada: kuidas juhtida oma psüühikat ja energiat et saada edu oma konkurentide ees; kuidas lasta vabaks salakaval harjumus viivitada; kuidas arendada väge ja kohalolu, inspireerida oma kolleege, partnereid ja kliente, saavutamaks võimalikku parimat resultaati; kuidas 100% välja paista, et sa pole kokku kuivanud ega väsinud; kuidas hoida ennast puhtana teiste inimeste negatiivsest energiast; kuidas osata olla rohkem kohal, olla kannatlik ja kaasatundlik inimeste suhtes, keda sa aitad; kuidas teada parimat järgmist sammu, mida teha äris või elus; kuidas kuulata oma sisemise juhendaja häält ja julgeda seda järgida; kuidas kõrvaldada vanu eneses kõhklemise harjumusi; kuidas puudutada suurimat tarkust, mis teab parimat lahendust igaks situatsiooniks; kuidas mõelda väljaspool kasti; kuidas mitte lubada vanadel hirmudel seista takistusena oma teel elamaks täieliku oma elu potentsiaalis.

7 päevane kursus on vaid üks osa transformatsioonireisist, sest sellega kaasneb ka lõõgastus. Lisaks tutvutakse Baja BioSana energiaküla ja selle elanikega, käiakse puuviljaaias, kus kasvab 15 liiki banaane, lisaks tsitrused, avokaadod ja mangod. Saab ujuda paradiislikus ja rahulikus La Ribera rannas ja nautida ürgse looduse väge Sierra La Laguna biosfäärikaitsealal. 14. veebruaril, sõbrapäeva õhtul, toimub müstiline lõkkeõhtu trummide ja muusikaga, millest võtavad osa ka kohalikud külaelanikud.

Lisaks sellele külastatakse ümbruskonna kauneid, elust tulvil koloniaalajastu väikelinnu, nagu Santiago, Miraflores ja Los Barriles.

Külastatakse unustamatut elamust jätvat San Jose Organic Marketit, kus kõlavad kuumad mehhiko rütmid ja võimalik on maitsta kohaliku toitu, kus kaubeldakse orgaanilise toidu ja käsitööga ning kus esinevad erinevad artistid, lauldakse ja tantsitakse.

Kursusel osalejad teevad üheskoos matka Sierra La Laguna biosfääri kaitseala kus kasvavad kaktused, orhideed ja paljud haruldased taimeliigid. Supeldakse kaunis mägilaguunides, matkatakse mägedes ja kanjonis ning külastatakse kohalikku küla, farme, imekaunist koske ja kuumaveegeisreid.

Reisi viimasel õhtu veedab reisiseltskond kaunis väikelinnas San Jose Del Cabos, kus neljapäeviti toimub ülipopulaarne „Art Walk“ pidustus. Ööbimine toimub 11 ööd Baja BioSana telklas, kus saab kogeda tõelist Mehhiko kõrbe väge ning 1 öö enne ärasõitu veedetakse San Jose Del Cabo kolmetärnihotellis.

Transformatsioonireis sobib inimestele, keda tavaline tursimireis ei rahulda ja kes soovivad ennast sügavuti mõista ning tunnetada. Baja BioSana on paik, kus muutuvad arusaamad ja mõistmised ja kus saab tunnetada oma tõelist väge.

Igaüks, kes tunneb, et see sõnum paneb südame kiiremini põksuma, on oodatud Pranayama Tallinna Mehhiko transformatsioonireisi tutvustavale õhtule. Üritus on tasuta. Lisainfo pranayama.tallinn@gmail.com või tel. 5099920. 

Head Uudised GoodNews