1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. JUBA SELLEL NÄDALAVAHETUSEL I Ühenduses High on Life festival aitab luua ühendust iseenda ja teistega
JUBA SELLEL NÄDALAVAHETUSEL I Ühenduses High on Life festival aitab luua ühendust iseenda ja teistega

JUBA SELLEL NÄDALAVAHETUSEL I Ühenduses High on Life festival aitab luua ühendust iseenda ja teistega

Sel nädalavahetusel toimuv Ühenduses High on Life festival toimub juba viiendat aastat. Üks korraldajatest Peep Õunapuu sõnab, et igal aastal on festivali järjest avardatud – kui varem keskendus festival suuresti tantrale, siis nüüd keskendub see pigem ühendusele inimestega. Mis on ühendus ja kuidas seda saavutada, selgitavad Peep ja teine korraldaja Merliis Sulg.

Merliis Sulg. Foto: Kai Kuusik-Greenbaum

Me oleme kõigega ühenduses

Merliis selgitab, et ühendus on lai sõna, ent tegelikult see ongi kõik. Me oleme ühenduses kõigega – eelkõige iseendaga, oma partneriga, universumiga, naiselikkuse-mehelikkusega, oma tunnetega.

“Ühendus hõlmab teadlikumat ja sügavamat pilku elule. Kui tunned, et elu on üksluine ja miski ei kõneta enam, on vaja minna sügavamale ning tunnetada ennast sügavamalt ja avastada maagiat, mis inimolevuses olemas on ning kõiki energiaid, mida võime kogeda, kui oleme iseendas või suhestume kellegagi,” toob ta välja. Need praktikad avataksegi festivalil toimuvate töötubadega.

Peep selgitab, et ühendus ongi peamine vundament. Kui on kogu aeg kiire, võib juhtuda, et polegi aega jälgida tundeid, mida tegelikult tunned. Tegelikult kui sul on väga hea olla ja oled lõvestunud, oled endaga väga hästi ühenduses. Kui keha on aga pinges, tasub mõelda sellele, kuidas rohkem ühenduses olla.

Kodus üksi olles vajame ühendust enim

Merliis toob välja, et viimased aastad on kõigile olnud suur väljakutse – elu on täielikult muutunud ja muutus jätkub ning oleme sunnitud sellega tegelema. Just kodus üksinda olles vajame maailmas kõige enam ühendust ning oskame rohkem väärtustada oma suhteid ja ühendusi.

Peep tõdeb, et kui suhetes on pinged, näitab see, et puudu on midagi kohalolekust, tõelistest väärtustest, küllusest ja naudingutest. See on ka üks festivali eesmärk – lasta kogemustega inimestel anda edasi häid teadmisi ühendusest ja enesearmastusest.

Merliis sõnab, et vastused ja selgus tuleb siis, kui jõuame enda juurde tagasi. Sellist kohta, kus oleme täiesti valmis, ei ole olemas – kogu elu on pidev õppimine ja muutus. Mitte midagi kindlat ei ole. Ta rõhutab, et peaksime iseendasse panustama aega ja ressurssi, et iga päev rohkem nautida ja õnnelikud olla.

Peep võrdleb keha raketi või autoga, millega elus sõita ja parim, mida saame teha, on sellele tähelepanu pöörata ning meisterlikkusega elada. “On loomulik, et kõikvõimalikud asjad võivad meid mõjuda ja kohalolu ära tõmmata… aga praktikate käigus õpime, kuidas tagasi tulla, lõdvestuda ning olla kohal iseenda ja kõige jaoks ning oma väes rohkem avarduda,” ütleb ta.

Ühendus on seotud iseenda ja teistega

Ühendus pole seotud vaid iseendaga. Merliis selgitab, et see on seotud ka teistega – kuidas teistega rohkem ühenduda, kogeda armastust ning minna suhetes sügavamale, olla ise ehedad ja ausad. Festival annab selleks enesekindlust ja oskusi, kuidas suhelda paremini, ausamalt ja julgemalt. See on üks põhiline suhete ja iseenda tundmise alus, kui saame ise aru ja oskame seda maailmale väljendada. Seda õpime läbi oma tunnete ja keha mõistmise, läbi energiate juhtimise ja oskame seda siis ka paremini teistele väljendada.

Peep sõnab, et päeva lõpuks taandub kõik sellele, kas oled endaga ühenduses, armastad ennast või on su teel mingid takistused. High on Life Ühenduses festival on elumuutev.

Festivalilt leiab justkui võlunipid, et teha oma elule upgrade.

Head Uudised GoodNews