1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VIDEO I Jooga loob tasakaalu ja rahulolu!
VIDEO I Jooga loob tasakaalu ja rahulolu!

VIDEO I Jooga loob tasakaalu ja rahulolu!

Joogaharrastaja Einar Tamm sõnab, et hakkas joogaga tegelema, kui sattus joogafestivalile Haapsallu. “Läksin muidugi tüdrukuid vaatama. Mõtlesin, et kus siis mujal kui joogafestivalil,” naljatab ta. Küll aga kui joogat esimest korda pühendumusega tegi, käis kehas ära nõks ning ta tundis, et jooga töötab ja loob tasakaalu ja rahulolu. Sellest päevast peale pole ta 6-7 aastat vahele jätnud, sest tunne on võrratu.

Hatha joogast on alguse saanud suurem osa joogaasendeid

Ta on proovinud mitmeid joogastiile, ent valis hatha jooga. See on tema sõnul rahulik ja sügavuti minemine, mis töötab tema sõnul väga hästi.

Einar arvab, et kõik joogaasendid erinevates joogastiilides saavad alguse just hatha joogast ja selle 84st klassikalisest asendist. Neid kasutavad ka teised, ent lisavad rohkem voolavust või jõuharjutusi.

Foto: Shutterstock.com

Alusta tasuks oma kehast

“Meil on kasutuses meie keha, mõistus ja ka energiakeha, aga seda suurem osa inimesi esimese korraga ei taju,” märgib ta. Alustada tasuks just oma kehast, sest see on kõige lihtsam – sa tead, kuidas oma käsi üles tõsta ja alla lasta, kuidas kummardada ette ja taha ning ennast venitada.

Foto: Shutterstock.com

Kasutades teatud liigutusi saad stimuleerida kehas organdeid ja organipealseid, mis toodavad hormoone ja muid aineid. “Läbi selle muutub vere keemia, läheb ajju ja ongi kohe hea olla. Hingamine samamoodi – sa lihtsalt muudad oma kehas happelisust ja ongi tulemus kohe päris kiire tulema. See on selline tulemus, mis ei kurna su keha muu ainega. Su keha on võimeline kõik need asjad ise tootma. Kui sa tead, kuidas, siis võib kogu aeg naeratava suuga ringi käia!” soovitab ta teistelgi proovida.

Et katsetada erinevaid joogastiile, oled oodatud sel nädalavahetusel, 24. juulil, Mõnusale Joogapäevale, mis toimub Viljandimaal Männiku metsatalu hoovis.

Head Uudised GoodNews