1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. INTERVJUU! Maire Taska kursus raha energiast vaatab sügavuti sidemeid minevikuga
INTERVJUU! Maire Taska kursus raha energiast vaatab sügavuti sidemeid minevikuga

INTERVJUU! Maire Taska kursus raha energiast vaatab sügavuti sidemeid minevikuga

Maire Taska17. augustil kell 12-17 toimub Taevas ja Maa Keskuses konstellöör Maire Taska juhendamisel kursus-töötuba “Rahaenergia”, kus korraga on töös neli infovälja ja täiendavate konstellööridena on abis  Helena Taska, Bärbel Luhari ja Heiki Eesmaa.

Raha on üks energia vormidest, mis meid kõiki mõjutab — kõik me ju tahame elada külluses. Raha energia sisaldab endas erinevaid tundeid: seal on armastust, võimu, hirmu, viha ja palju teisi meid mõjutavaid emotsioone. Raha energias sisalduvad ka meie endi, meie vanemate ja ka vanavanemate tõekspidamised. Kursus rahaenergiatest toob välja alateadlikud hirmud, mis on seotud raha tulekuga meie taskusse.  Hirmudega töötamine aitab vabaneda takistustest, mis omakorda võimaldab positiivse rahavoo. Sellest, mis kursusel toimuma hakkab ja milleks seda vaja on, jutustab Maire Taska ise.

Raha on põnev teema. Arvan, et enamik inimesi tunneb huvi selle sõna vastu ja tahab raha omada. Mis on raha vabastava energia kursus?

Kõigepealt istume kõik koos ja räägime rahast ja rahaenergiast. raha on igal juhul puhas energia. Kuidas see töötab? Millistest energiatest see raha siis koosneb? Mis mõjutab rahavoogu tegelikult?  Millised veendumused, uskumused ja mustrid me saame oma esivanematelt?

Me kõik arvame, et me omame raha, aga kui me vaatame, kuidas me mõtleme rahast, siis selgub, et raha ei olegi kõige puhtam asi, isegi väga räpane. Meie vanemad, esivanemad ja vene võimu all oldud  aeg mõjutasid meid kõiki sel moel, et et me ei tohiks seda palju omada. Või kui omame, peame selleks tegema palju rasket tööd, nagu eestlasele kohane. Kergelt ei tohiks nagu midagi tulla. Ja kui meie suguvõsas on olnud küüditamisi, elu kaotamist läbi finantsi või võimu kuritarvitamist, siis see mõjutab kindlasti ka järeltulevaid põlvesid. Meie side esivanematega on tihti kuuluvuse küsimus ja me ei saa olla välja tõrjutud süsteemist, seetõttu oleme me neile lojaalsed.

Me teeme tihti alateadlikult samamoodi nagu nemad, kuigi ütleme, et ei tee seda. Teeme selleks, et kuuluda kuhugi. Kui suguvõsas on kõik saadud väga raske tööga, siis ei saa me endale lubada võtta seda vastu kergelt. Me ei mõtle rahast enda jaoks, me oleme harjunud mõtlema, kuidas maksta korteri eest, toetada lapsi — meie mõttemaailmas puudub selline mudel nagu oma raha. Koguaeg on raha kellegi või millegi jaoks vaja. Sellepärast me tihti teda ei näe. Kui me paneme konstellatsioonis üles inimese ja tema raha, siis selgub, et neil polegi sidet.

Läbi selle kursuse me loome kontakti oma rahaga ja näeme, kas meil üldse ongi seda ja kas me saame seda kasutada. Konstellatsioonipõhiselt on selgeks tehtud, et suguvõsas asub rahakott isa-ema käes. Me kasutame alateadlikult raha just nagu nemad, säästame samamoodi, ja saades loa teha seda omamoodi, toimub vabanemine. Me võime suhelda rahaga teisel tasemel. Seda on võimalik teha läbi konstellatsiooni.

Kuidas saab rahavoogu mõjutada?

Rahavoog on nagu ujumisbassein, millel on pidev sisse- ja väljavool. Kui meil tuleb liiga palju raha peale ja me ei suuda seda ära tarvitada, siis ta hakkab üle jooksma. Kui meil raha ei laeku, jääb bassein kuivaks. Voogu mõjutab pump. Pump koosneb mustritest, mis me lapsepõlves endale saime. Ta koosneb ka kultuurilistest arusaamadest, sellest, kuidas rahvas ümberringi suhtub rahasse. Ta koosneb ka suguvõsa veendumustest ja uskumustest. Just selle osaga me sel kursusel töötamegi. On olemas kursuseid, kus töötatakse inimese sisemiste uskumustega, kuid raha kursusel me töötame just suguvõsa omadega.

Minu vanaisa (kes oli kuulus ja jõukas) näiteks saadeti Gorki vanglasse ja ta suri teel nälga. Mul oli omal ajal võimalus teenida väga suuri rahasid ja ma iga kord keeldusin neist. Põhjuseks on minu alateadlik hirm suurte rahade ees. Esiteks on see vastutus ja teiseks on see hirm emapiimaga sisse juurutatud, et kui ma saan rikkaks ja võimsaks, siis ma kaotan elu. Parem olla vaene, kuid elus. Just sellised asjad tulevad läbi konstellatsioonide ilmsiks, et kas me võime raha omada või mitte. Kui me pole süsteemis oma koha peal, siis milleks meile raha? Kui paljud meie inimestest ei ole oma elu vastu võtnud!

Meie inimesed isegi hingavad viie protsendi kopsuga, ütlevad, et me ei vääri õhku, mida hingame ja siin näeme, miks neil raha ei liigu. Kui me ei vääri õhku, ei vääri elu, siis miks meile ka raha? Raha on ju vahend elamiseks. Kui sa aga ei ela, siis pole ka vahendeid vaja. Ka need asjad ilmnevad seal, kusjuures hiljuti oli mul tagasiside esimeselt kursuselt. Üks edukas naine ütles, et ei tea, kuidas kursus mind mõjutas, aga rahavood on millegipärast suuremaks läinud, seda olen märganud. Raha ongi liikuv, ta on energia.

Milline on see oma õige koht süsteemis?

Igal inimesel, kes on suguvõsasse sündinud, on oma koht. Kusjuures sellel kursusel me sellega ei tegele, tegeleme muudel kursustel tavakonstellatsioonis. Kui on side mingi inimesega, näiteks oli kaks aborti ja seejärel sünnime meie, siis meie elu hind on selle kahe lapse surm. Vanemad panevad meid automaatselt nende koha peale. Kui me oleme sellel kohal, siis meid nagu ei ole. Sest meid ei ole omal kohal  Ja kui meid ei ole, siis miks meile raha?

Kes on antud kursusele oodatud? Kas need, kes kardavad raha, kes omavad raha, kes omavad väga palju raha, aga ei oska sellega midagi peale hakata?

Selle kursuse võivad läbida kõik. Küsimus pole selles, kas me saame kiiresti rikkaks, vaid me näeme, kas meil on üldse side oma rahaga või me teenime seda mingi suurema aate nimel. Meil võivad olla suured palgad, aga raha ikkagi ei ole. Eriti sotsiaaltöötajate puhul on see väga tavaline. Ma kunagi töötasin töötutega ja seal selgus huvitav asi — mitte keegi neist ei näegi raha. Ka sotsiaaltöötajad ei näe, sest nad on päästjad. Nad ei oskagi mõelda oma rahast. Aga Universum on seatud nii: kui sul on vaja kellegi teise jaoks raha, siis sa ei saa seda. Me saame ainult siis, kui mõtleme iseendale ja meie vajadused siis tavaliselt rahuldatakse.

Kuidas peaks õigesti rahast mõtlema?

Ma ei tea, mis on erinevate inimeste jaoks õige ja mis vale, sest elus ei tea seda keegi. Ka sel kursusel läheme iga inimese järgi, sest iga inimene on nii unikaalne, et me ei teagi, mis on tema puhul hea ja mis on halb. See teadmine on suurem kui meie.

Rohkem infot leiab Taevas ja Maa keskuse kodulehelt.

Monika Kuzmina

Head Uudised GoodNews