1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. INTERVJUU I Ashtanga joogaõpetajad Jocke ja Terje Salokorpi: joogapäev on hea viis tutvuda erinevate joogastiilidega
INTERVJUU I Ashtanga joogaõpetajad Jocke ja Terje Salokorpi: joogapäev on hea viis tutvuda erinevate joogastiilidega

INTERVJUU I Ashtanga joogaõpetajad Jocke ja Terje Salokorpi: joogapäev on hea viis tutvuda erinevate joogastiilidega

Ashtanga jooga tund pakub korralikku füüsilist pingutust. Tunnis tehtavate harjutuste valik on hästi tasakaalustatud ja hõlmab kogu keha. Tunni ülesehitus on inspireeritud Ashtanga Vinyasa jooga 1. seeriast, mis on tuntud ka kui füüsilist keha tervendava harjutuste seeriana. Tund on sobilik nii sportlikele algajatele kui ka juba kogenud joogatajatele.

11. juulil toimub Jõelähtmel kaunis ja ajaloolises Liipa talus mõnus joogapäev. Päevast võtavad osa õpetajad, kes tutvustavad väga erinevaid joogastiile ning lähenemist neile. Jocke ja Terje Salokorpi tutvustavad joogapäeval Ashtanga joogat.

Kogu tunni vältel kasutatakse spetsiaalset Ujjayi hingamistehnikat, mis aitab rahuneda, keskenduda, vereringet ergutada, kehasse soojust tekitada ja toksiinidest puhastuda. Ashtanga jooga õpetajate Jocke ja Terje Salokorpi sõnul on Ashtanga jooga on suurepärane täiendav-tasakaalustav praktika sportlastele, tantsijatele ning sobib samuti ka jõusaalitreeningute kõrvale, kuna regulaarne praktiseerimine kasvatab füüsilist jõudu, parandab vastupidavust, arendab painduvust, tasakaalu, kehatunnetust, vaimset tugevust, aitab kiiremini taastuda ja ennetada vigastusi. Paljud elukutselised sportlased on lülitanud regulaarse joogapraktika oma treeningkavasse eesmärgiga saavutada eelis konkurentide ees.

Kuidas leidsite tee Asthanga joogani?

Esimesed kokkupuuted Ashtanga joogaga olid meil juba 20aastaselt, kuid põhjalikum tutvus algas läbi fitnessjooga õpetajaks õppides 2004. aastal.
2006. aasta suvel oli loomulik jätk sukelduda traditsioonilisse Ashtanga Vinyasa joogasüsteemi ning oleme seal teekonnal omal moel tänaseni.

Mis on antud joogastiili plussid?

Kõikidel joogastiilidel on üks eesmärk – parem kontakt iseendaga ning seeläbi parem elukvaliteet. Ashtanga vinyasa jooga süsteemi järgi praktiseerides jõuame samasse kohta välja – iseendasse – läbi hingamise ning liikuva meditatsiooni. Rahulik ja sügav hingamine rahustab meie närvisüsteemi ning sellega kaasnevad rahulik meel ja keha, immuunsüsteemi tugevnemine.

Füüsiliste harjutustega ehk liikumisega paraneb kontakt oma kehaga, painduvus ning jõud. Blokeeringud kehas avanevad ning energia pääseb vabalt liikuma jälle.

 Kellele Asthanga jooga peamiselt suunatud on?

Ashtanga vonyasa jooga sobib kõikidele huvilistele, sest harjutusi saab ka vajadusel modifitseerida. Tugeva terviseriski korral tuleb kindlasti enne konsulteerida õpetajaga, kas harjutus sobib ning järgida arstide juhtnööre.

Miks otsustasite Joogapäevast osa võtta?

Tiit Trofimov kutsus ning mõtlesime, et miks ka mitte. See on hea võimalus ka ise teada saada, mis Eesti joogamaailmas toimub.

Kellele soovitaksite Joogapäevast osa võtta? Miks?

Joogapäev on hea viis tutvuda erinevate joogastiilidega. Soovitame kõigile, kel võiks kasu jooga liikumisest olla. Soovitan seda ka oma teraapiaklientidele.

Mida ootate Joogapäevast kõige enam?

Naudime päeva ning lihtsalt teeme koos joogat!

Mis oleksid teie nõuanded maailmale täna ärevatel aegadel, kuidas hoida enda sisemus hirmust ning muretsemisest vaba?

  1. Keskendu endale!
  2. Märka loodust!
  3. Veeda aega looduses!
  4. Pane kinni uudised!
  5. Märka oma lähedasi!
  6. Kui ei tule oma murega üksi toime, räägi sõbraga kes kuulab.
  7. Otsi abi teraapiast, nõustamisest või toetusgrupist!

Kuidas tuua jooga enda igapäeva ellu? Kuidas kiire elutempo kõrvalt selleks aega leida või kuidas seda igapäeva eluga siduda?

Küsi endalt, kes siis veel vastutab oma heaolu eest kui mitte ise ja millised on sinu tänased valikud, mis mõjutavad homset päeva? Meie online OOOM.YOGA joogakoolist leiad iga päev mitu joogatundi ja sa ei pea isegi kodunt lahkuma selleks.  Mõtle järgi, mis on su vabandus, et sa ei leia oma päevast 60 minutit, et enda eest hoolitseda! Leia endale just see liikumise ja olemise viis, mis sinu puhul toimib. See ei pea ilmtingimata jooga olema. Ka lehtede riisumine või rohimine on joogaharjutus.

Mõnus Joogapäev toimub Liipa Talus

11. juulil toimub Jõelähtmel kaunis ja ajaloolises Liipa talus mõnus joogapäev. Sellest päevast võtavad osa õpetajad, kes tutvustavad väga erinevaid joogastiile ning lähenemist neile. Elavat muusikat esitavad andekad Eesti artistid, saab minna sauna, pärast seda ujuda värskendavas tiigis ja tantsida ekstaatilise muusika saatel.

“See on päev, kus saavad kokku joogast lugupidavad inimesed, joogast alles huvituvad inimesed ja lihtsalt mõnusalt aega veetvad inimesed,” ütleb korraldaja ja joogaõpetaja Tiit Trofimov.

Piletid on müügil Ticketeris!

Joanna Koovit Head sõnad on inimese hingele tõeline palsam. Uudiseid on igasuguseid, aga head on just need, mis panevad silma särama, annavad lootust ning kannavad sind julgelt edasi – teades, et headus on päriselt maailmas olemas!
Hea sõna muudab maailma.