1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. INSPIREERIVAD INIMESED INSPIREERIVAD I 15 inspireerivat tsitaati Ingrid Joya Tsirelilt
INSPIREERIVAD INIMESED INSPIREERIVAD I 15 inspireerivat tsitaati Ingrid Joya Tsirelilt

INSPIREERIVAD INIMESED INSPIREERIVAD I 15 inspireerivat tsitaati Ingrid Joya Tsirelilt

Enesearenguterapeut ja coach Ingrid Joya Tsirel sõnab, et elus peab oskama unistada ja küsida – kunagi ei või ette teada, millise ringiga soovid täituvad.

Ingrid Joya Tsirel. Foto: Sandra Ruudu

15 inspireerivat mõtet ja nõuannet Ingrid Joya Tsirelilt:

  • Ole sina ise. Iga mõte ja tegu mis sa suunad teistele, on ennekõike sinu enda jaoks. Ära karda olla sina ise! Hirmud pidurdavad sammu ja kärbivad tiibasid. Sa oled kingitus maailmale just sellisena nagu sa oled.
  • Jää heaks inimeseks. Luba endal olla ja reageerida nii nagu sina ise tahad, aga luba seda ka teistel teha – läbi headuse on palju lihtsam ja kergem olla.
  • Lase negatiivsed emotsioonid teadlikult endast välja. Kui sul ei ole võimalik oma tundeid teisele inimesele turvaliselt välja öelda, siis kasvõi ütle see iseendale kõva häälega välja, kirjuta päevikusse või helista ja kurda sõbrale. Kui sa endast negatiivseid emotsioone, mõtteid ja tundeid välja ei lase, siis sa lähed ise endast välja.
  • Aktsepteeri oma hetkekogemust. Olemasolevaga vaidlemine on halb harjumus, mis viib pideva rahulolematuseni. Rahulolematus kasvab edasi kõige suhtes – mida ma teen, kellega ma koos olen, kus ma olen.
  • Küsi julgelt abi. Julge küsida abi, julge jagada, mida sa tunned, julge olla nõrk, julge eksida ja julge lasta lahti. Sa ei jää kunagi millestki sulle tõeliselt olulisest ilma, see on vaid hirm.
  • Hoia sisemaailm korras. Väline maailm on sisemise maailma peegeldus. Me ei saa mitte kunagi teada, mida keegi teine tõesti tunneb, mõtleb või arvab. Saame keskenduda enda kogemusele, armastada ja olla hoolivad. Sinu südamest saab alguse kogu universum, nii nagu sina seda näed ja koged.
  • Õpi tundetarkust. Tundetarkus on samamoodi õpitav nagu matemaatika või muusika. Kui sa seda veel ei tee, siis hakka õppima ehk hakka lihtsalt tegema. Hakka kasvõi iseendale asju kõvasti välja ütlema, mida sa mõtled ja mida sa ei ole lubanud endal kunagi välja öelda – sellega saab igaüks hakkama.
  • Muuda mänguliselt. Elamise juures on tohutult äge see, et kõike on võimalik muuta, kui tahta. Küsimus on ainult selles, kas me seda piisavalt tahame! Kui tahad muuta mingit asja oma elus, ükskõik kas suhetes või tööalaselt, siis lihtsalt hakka proovima teisiti, katseta erinevate asjadega. Me ei pruugi teada lõpp-punkti, kuhu me jõuame, aga me saame alati mängida erinevate võimalustega.
  • Mine metsa. Käi metsas nagu külas mõne hea ja kalli sõbra juures. Ole viisakas, märka, kuula, näe, nuusuta ja taju, ütle tere ja head aega. Märka kuidas sinu keha ja meel metsas muutuvad. Nii saad sa teadlikumaks endast ja kõigest ümbritsevast. Ja mis kõige parem – metsas võid sa alati olla pisut metsapoole.
  • Jää vaatlejaks. Kui on elu ja surma küsimus, siis me ei saa vaatlejaks jääda, aga kui lihtsalt emotsioon lööb üle pea, siis jää alati vaatlejaks.
  • Kallista puud. On olemas negatiivse maiguga väljend puukallistajatest. Aga olegi see puukallistaja kõige paremas mõttes, andmata sellele mingit tähendust, lihtsalt vaatad, mis tunne kehas tekib.
  • Märka hetki. Elu on nii lihtne, kui vaid oskad märgata ja seoseid luua.
  • Unista ja küsi. Oska küsida ja oska unistada, sest võib juhtuda, et sa saad kõik, mida sa küsid. Võibolla sa saadki selle nii otse nagu sa küsinud oled. Me kunagi ei tea, millise ringiga soovid täituvad.
  • Õpi eksimustest. Eksimusi võta kui suunaviitasid ja võimalusi katsetada uute asjadega.
  • Räägi oma unistustest. Läbi rääkimise anname me unistustele energia ja jõu taha. See on nagu pisikese taime kastmine ja toitmine. Vaata kui lihtne on väiksel lapsel unistada lendamisest või et ta saab kommipoes elada. Suurtel võiksid samamoodi need asjad käia, sest nendel, kes julgevad unistada, on elu palju värvilisem, seiklusrohkem, huvitavam ja põnevam.
Triin Sooäär Toimetaja