1. Avaleht
  2. Hingele
  3. INIMESI ÜHENDAVA FESTIVALI KORRALDAJA SELGITAB I Kuidas luua paremat ühendust iseenda ja teistega?
INIMESI ÜHENDAVA FESTIVALI KORRALDAJA SELGITAB I Kuidas luua paremat ühendust iseenda ja teistega?

INIMESI ÜHENDAVA FESTIVALI KORRALDAJA SELGITAB I Kuidas luua paremat ühendust iseenda ja teistega?

Sel nädalavahetusel toimuva Ühenduses High on Life festivali üks korraldajatest terapeut Merliis Sulg selgitab, et ühendus on lai mõiste, ent tegelikult see tähendabki kõike. Me oleme ühenduses kõigega – eelkõige iseendaga, oma partneriga, universumiga, naiselikkuse-mehelikkusega, oma tunnetega. Tema sõnu ühendus hõlmab teadlikumat ja sügavamat pilku elule. Kui tunned, et elu on üksluine ja miski ei kõneta enam, on vaja minna sügavamale ning tunnetada ennast sügavamalt ja avastada maagiat, mis inimeseks olemises olemas on.

Me oleme ühenduses kõigega – eelkõige iseendaga, oma partneriga, universumiga, naiselikkuse-mehelikkusega, oma tunnetega.

Keerulised ajad on õpetanud rohkem väärtustama suhteid ja lähedasi

Viimased aastad on olnud paljudele väga suur väljakutse, sest elu on täielikult muutunud. Sulg rõhutab, et just kodus olles vajame kõige enam ühendust ning õpime rohkem väärtustama oma suhteid, kontakti loomisi ja ühendusi, mida meil viimasel aastal vähem on olnud, kui kunagi varem.

Seega on ühendus on väga oluline, sest on seotud nii iseenda kui teistega. On tähtis teada, kuidas teistega rohkem ühenduda, kogeda armastust ning minna suhetes sügavamale, olla ise ehe ja aus. Sulg rõhutab, et see on üks põhiline suhete ja iseenda tundmise alus, kui saame ise  endast aru ja oskame seda maailmale väljendada. Seda õpime aga läbi oma tunnete ja keha mõistmise, et osata seda ka paremini teistele väljendada.

On tähtis teada, kuidas teistega rohkem ühenduda, kogeda armastust ning minna suhetes sügavamale, olla ise ehe ja aus.

Elu on pidev õppimisprotsess

Merliis sõnab, et vastused ja selgus tulevad siis, kui jõuame välise juurest iseenda juurde tagasi. Sellist kohta, kus oleme täiesti valmis, ei ole olemas – kogu elu on pidev õppimine ja muutumine. Mitte midagi kindlat ei ole, peale käega katsutava ja seepärast olemegi harjunud välisesse investeerima oma aega ja raha. Küll aga tasuks panustada iseendasse, et iga päev rohkem elu nautida ja olla päriselt õnnelikum.

Luues ühenduse, hakkab tema sõnul energia paremini liikuma ning elu muutub mitmetasandilisemaks. Kui laiendame oma spektrit ja avame energiad oma kehas, hakkab tulema läbi sügavamaid värvinguid ja tundeid. See on suur ärkamise kogemus ja elus olemise tunne.

Küll aga rõhutab ta, et arenguteele tasub minna kohe, mitte kunagi tulevikus. “Just praegu peame tegema otsuse, kui tahame midagi muuta ning endale paremat elu luua,” märgib ta.

Arenguteele tasub minna kohe, mitte kunagi tulevikus.

Head mõtted! 

  • Kui tunned, et elu on üksluine ja miski ei kõneta enam, on vaja minna sügavamale ning tunnetada ennast sügavamalt ja avastada maagiat, mis inimeseks olemises olemas on.
  • Ühendus on väga oluline, sest on seotud nii iseenda kui teistega.
  • Panusta iseendasse, et iga päev rohkem elu nautida ja olla päriselt õnnelikum.
  • Vastused ja selgus tulevad siis, kui jõuame välise juurest iseenda juurde tagasi.
  • Arenguteele tasub minna kohe, mitte kunagi tulevikus.
  • Just praegu peame tegema otsuse, kui tahame midagi muuta ning endale paremat elu luua.
Head Uudised GoodNews