1. Avaleht
  2. Hingele
  3. I AM ALIVE’il üles astuv Mitsch Kohn: muusika aitab jõuda tõeni enda sees
I AM ALIVE’il üles astuv Mitsch Kohn: muusika aitab jõuda tõeni enda sees

I AM ALIVE’il üles astuv Mitsch Kohn: muusika aitab jõuda tõeni enda sees

14. aprillil toimub kultuurikeskuses Kaja muusikaline tseremoonia I AM ALIVE koos Mitsch Kohni, Netanel Goldbergiga ja Dror Parkeriga, kes plaanivad luua tervendava ruumi, mis koosneb helist, vaikusest, laulust ja kohalolust, et astuda kontakti hetke voolamisega ja kulgeda sisemisele rännakule.

Foto: Aneta Eqilibre

Muusika võimendab kõike

Saksamaalt pärit helilooja, müstik ja muusikaprodutsent Mitsch Kohn usub, et ühiskond seisab tugevate ja hoolivate inimeste õlgadel. Selleks aga peab olema ise see muutus, mida soovime maailmas näha.

Ühiskond seisab tugevate ja hoolivate inimeste õlgadel. Selleks aga peab olema ise see muutus, mida soovime maailmas näha.

Mitsch Kohn. Foto: Carmen Trappenberg

Ja just muusika aitab jõuda tõeni enda sees. Kuidas? Mitsch põhjendab, et kõik meie ümber on vibratsioon ja kõla. Ning heli luues mõjutame väga oma energiavälja. Muusika võimendab kõike – emotsioone, tundeid, rõõmu, hirmu, kõrget vibratsiooni, aga ka halba.

Muusika võimendab kõike – emotsioone, tundeid, rõõmu, hirmu, kõrget vibratsiooni, aga ka halba.

Viimane tähendab, et muusika ei muuda tingimata maailma paremaks paigaks. Kuna see on nii võimas tööriist, kasutatakse muusikat ka kurjasti ära. Aga kui seda tööriista kasutada hästi, muudab see maailma paremaks kohaks.

Mitsch Kohn. Foto: Carmen Trappenberg

Ole õnnelik vaatamata kõigele

Mitsch arvab, et meie õnn elus oleneb sellest, kas me otsustame vaatamata kõigele elus olla õnnelikud. Ta selgitab, et tavaliselt kui oleme õnnetud, ei võta me vastu seda, mida elu meile pakub. Võib olla kehv päev, aga me võime selle üle ikka rõõmustada ning olla avatud heale, mida halvas olukorras ehk ei näe.

Kõige olulisem on aga olla enda suhtes aus ja aktsepteerida, et elus ei ole midagi püsivat – on väiksed ja suured lained ning iga lainega on võimalus näha varjatud mustreid ja alla surutud emotsioone, neid aktsepteerida, alistuda, minna lasta ja armastada.

Meie õnn elus oleneb sellest, kas me otsustame vaatamata kõigele elus olla õnnelikud.

Foto: Carmen Trappenberg

Protsess oma sisemise tõe juurde

I AM ALIVE kontserdil tema sõnul ei „tehta“ midagi. Luuakse ruum, kus lastakse maagial sündida.
„See on lihtne. Ma sukeldume tundmatusse, lülitame välja masina enda peas ning usaldame oma intuitsiooni. Laseme sõnadel, muusikal, lugudel ja vaikusel läbi meie ilmneda ja sündida, alistudes täielikku avatusse. See on kutse märgata ja lubada väljenduda kõigel, mis on olemas siin ja praegu: tunded, mõtted, keha aistingud, tühjus, hääl, emotsioonid ja liikumine…“ kirjeldab ta, et seal saab nautida nii rõõmu kui pisaraid samal ajal.

See on protsess oma sisemise tõe juurde läbi muusika, mis luuakse hetkel. Aga mis see on, oleneb inimesest endast – see võib olla kas lihtne kontsert või sügav tervendav tseremoonia.

Korraldaja Tiit Trofimov kirjeldab, et oma erilise intuitiivse muusikalise sügavusega loovad Mitsch, Netanel ja Dror tervendava ruumi, mis koosneb helist, vaikusest, laulust ja kohalolust, milles iga osaleja tõeline olemus saab täielikult avaneda. Nende vabalt voolavad, tohutu väljendusrikkuse ja avara dünaamikadiapasooniga meloodiad jõuavad otse osalejate südamesse. Palvelaulude, lühilugude ja loovate interaktiivsete kogemusruumidega kaasavad nad osalejad rännakule sisemaailma radadele. kuhu tihti tavaelu mõistuspõhise teadvusega ei satu.

Palvelaulude, lühilugude ja loovate interaktiivsete kogemusruumidega kaasavad nad osalejad rännakule sisemaailma radadele.

Tiit Trofimov. Foto: Igor Skalkin

„Sa sisened vahetusse mina-kogemusse ja saad kogeda – niipalju kui sa endal lubad – ennast oma tõelises hingeolemuses… ühenduses iseendaga… olles saabunud oma päris koju,“ räägib ta.

Head Uudised GoodNews