1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Homme toimub Adilas tervendavate mantrate väeõhtu
Homme toimub Adilas tervendavate mantrate väeõhtu

Homme toimub Adilas tervendavate mantrate väeõhtu

Homme toimub Adila heaolu- ja puhkekeskuses Raplamaal tervendavate mantrate väeõhtu. Korraldaja Tiit Trofimov selgitab, et mantra kujutab endast lauset või silbikombinatsiooni, millel usutakse olevat maagiline vägi.

Foto: Shutterstock.com

Vibratsioon, mis tervendab

Tiit selgitab, et mantra võib olla silp, sõna, lause või heli, mida kasutatakse paljudes idamaistes praktikates ja vaimsetes tehnikates teadvusseisundi muutmiseks või suunamiseks, tervenduseks ja raskete egoprogrammide muutmiseks. Mantraid kasutatakse ka mõtlemise kaitse ja mälu toena. Ta lisab, et mantra kasutamine võib olla eri traditsioonides üsna erinev: mantrat võidakse kuuldavalt hääldada, häälida või sosistada, aga ka laulda seda erilisel viisil kuuldavale tuues, samuti kuuldamatult meenutades või lastes mõttes kõlada.

Tiit Trofimov. Foto: Nele Suurna

“Sellest õhtust võtavad osa kõige imelisemad hinged, kelle hääl ei jäta kedagi külmaks ja kelle vibratsioon ravib ja tervendab,” lubab Tiit.

Üles astuvad Kaushalya Vishenkamatrioshka ja Alex koos Jagaspacega, Kati Lumiste, Tom Walsberg, Jane Kruus, Agne Nelk, Helisevad sõsarad, Denis Vinogradov, Kristin Kalnapenk, Drukmo Gyal Yogini.

Jumalate keel

Jane Kruus, kes laulab koos Tom Walsbergiga väelaule, selgitab, et mantrad ja sanskriti keel on tegelikult jumalate keel – see ei ole Jane sõnul inimese välja mõeldud keel, vaid on maailmale saadetud resonantsi ja vibratsiooni tõstma. Igal silbil on oma tähendus ja kui neid ka mitte teades mantrat korrata, muutub vibratsioon ikka ning tekib armastus ja rahu, mida vibratsioon endas kannab.

Alguses leidis ta enda jaoks sanskriti keelsed mantrad, nüüd laulab ta Tom Walsbergiga, kes hakkas laule tõlkima, et seda kultuuri Eestile lähemale tuua. Nii sündisid väelaulud – laulud armastusest, headusest, lihtsusest, puhtusest ja ehedusest – kõigest, mis tuletab meelde, mis on ilus meie sees ja ümber.

Väelaulud on regilauluvormis kooslaulmised – on eeslauljad ning need, kes kooris järele laulavad.

Foto: Shutterstock.com

Mantra aitab manifesteerida seda, mida elus soovid

Kaushalya Vishenkamatrioshka ja Alex Jagaspace’ist selgitavad, et mantra on vabastav ja rahustav. Samas on sellel ka omadus manifesteerida seda, mida soovitakse oma elus näha ja kogeda. Kui aina ikka korrata, et “mul alati veab” siis ikka hakkabki vedama. Või kui korrata, et “küll on vähe raha” no siis võib enam vähem kindel olla, et see mantra rikkust õuele ei too. “Niisiis, ka lihtne kordusmõte või mõttemuster toimib ja tasub olla tähelepanelik, mida oma ellu kutsuda,” räägib ta.

Foto: Shutterstock.com

Rõõmus ja harmoonias veedetud õhtu

Kristina Antšak soovib, et mantrate õhtu tuleb ühtses väes, harmoonias, rõõmus, armastavas kohalolus, loomulikkuses, kerguses ja kooskõlas. “Soovin, et see energia, mis sellel õhtul läbi koosloomise kannab ja ühendab, aitab vabastada meie olemusest kõik selle, mis salvestunud meie kehades ja alateadvuses, mis meid enam ei teeni. Et meis saaksid valgustatud ja mantrate tervendava vibratsiooniga puudutatud ja tervendatud kõik need kohad, mis seda vajavad. Soovin, et kõik kohalolijad saaksid just sellise kogemuse ja tervenduse, nagu see igaühe jaoks just sel hetkel kõige parem on. Saagu see õhtu sündima ja looma kerguses, hoituses, armastuses ja ühtsuses. Koosloomises on tohutult suur potentsiaal ja vägi ja kui seda teha sellises tervendavate mantrate ühislaulmise formaadis, usun, et see tõstab meid kõrgemale kannatustest,  hirmudest ja eraldatusest. See ühendab ja tervendab,” soovib ta.

Piletid on müügil Ticketeris!

Head Uudised GoodNews