1. Avaleht
  2. Hingele
  3. HINGAMISHARJUTUS oma tunnetega kontakti loomiseks
HINGAMISHARJUTUS oma tunnetega kontakti loomiseks

HINGAMISHARJUTUS oma tunnetega kontakti loomiseks

“Elu jooksul kogetud traumaatilised üleelamised võivad põhjustada oma tunnetega kontaktis olemise katkemise. Samuti loovad need eraldatuse tunnet. Sellisel juhul ei tunta ühendust ja on raske teiste inimestega kontakti luua,” tõdeb Tasakaalukeskuse hingamisterapeut Monika Palm.

Terapeut ütleb, et traumad võivad olla teadlikul tasandil, mida mäletatakse. Samuti võivad trauma olla allasurutuna alateadlikul tasandil. Nii et inimene ei pruugigi neist teadlik olla. Küll aga võivad need aktiveeruda kõige ebasobivamal momendil või tekitada füüsilisi või psühholoogilisi probleeme. Sügavamate allasurutud teemadega tegeleme me toetatud vabastava hingamise täispikas protsessis.

Heade uudiste portaal avaldab harjutuse, mida saab igaüks iseseisvalt enda toetamiseks teha kodus.

Harjutus

  • Harjutust tehakse 5-10 minutit regulaarselt iga päev, kas istudes, seistes või lamades.
  • Jälgi, et sinu selg on sirge ja aseta üks käsi kõhule nabapiirkonda. Hinga harjutuse ajal nina kaudu ja jälgi, kuidas õhk liigub nina kaudu sinus nii, et kõht tõuseb ja langeb alla välja hingates. Tee nii 3-5 hingamist.
  • Edasi laienda oma sissehingamist. Hinga 2-4 s sisse ja välja 4-8 sekundit. Nii nagu sa saad. Hinga nii, et rind ei tõuse vaid tõuseb kõht.
  • Jätka sellist hingamist ja märka, mis toimub sinu kehas. Lihtsalt teadvusta. Ükskõik, mida sa märkad, lase sellel olla.
  • Kui oled 5-10 minutit hinganud, siis vii oma hingamine tavapäraseks. Liiguta oma varbaid ja sõrmi ning tule õrnalt harjutusest välja.

Vabastava hingamise terapeut Monika Palmi sulest ilmub peagi praktiline abimees kõigile, kel on huvi tervendava hingamise harjutuste vastu – olgu algajatele või edasijõudnutele. Monika Palm jagab oma 10 aastasest vabastava hingamise kogemusest neid meetodeid, mis aitavad tasakaalustada elu, leida harmooniat ning toetada eneseleidmist.

Raamatut on võimalik ette tellida Apollo ja Rahva Raamatu e-poest!

Head Uudised GoodNews