1. Avaleht
  2. Hingele
  3. HINGAMISHARJUTUS motivatsiooni tõstmiseks
HINGAMISHARJUTUS motivatsiooni tõstmiseks

HINGAMISHARJUTUS motivatsiooni tõstmiseks

“Mõnikord võib tunduda, et asjade alustamisel ei ole minekut või puudub motivatsioon. Justkui oleks pidur peal. Sellisel juhul saab kasutada abivahendina väga kättesaadavat vahendit – hingamist,” ütleb Tasakaalukeskuse hingamisterapeut Monika Palm.

Siit leiad hingamisharjutuse, mis on suurepärane iseseisvalt praktiseerimiseks kodus motivatsiooni tõstmiseks. Saab kasutada ka energiataseme tõstmiseks ning ka keskendumiseks. Proovi seda teha hommikul, või peale lõunat või muul ajal, kui vajaksid värsket energiasõõmu edasi toimetamiseks.

Harjutus

Kui seda hingamisharjutust teed, siis püüa mõelda mitte millelegi muule kui harjutuse sooritamisele. Keskendu hingamisele.

  • Istu rätsepaistes ja selg sirge.
  • Aseta keeleots hammaste taha ja hoia see seal kogu harjutuse vältel.
  • Hinga sisse läbi nina ja loe neljani. Hoia hinge kinni ja loe seitsmeni. Hinga sügavalt välja läbi suu lugedes kaheksani.
  • Korda seda hingamistsüklit veel 3 korda.

Hingamised võivad olla pikad või lühikesed. Oluline on hingamisel järgida lugemist. Kui sa hingad sisse, hoiad hinge kinni, hingad välja. Seda harjutust praktiseerides regulaarsemalt lähevad numbrite lugemised aeglasemaks ja pikemaks. See annab harjutusele juurde sügavust.

Kui oled beebiootel siis ära hoia hinge kinni. Kui sul on tõsisemad tervisehädad, palun konsulteeri, enne kui hingamispausidega harjutust tegema hakkad.

Head Uudised GoodNews