1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Heidy Tamme: oleme lapsemeelselt ausad, see teeb meie elu palju ilusamaks, rõõmsamaks ja kergemaks!
Heidy Tamme: oleme lapsemeelselt ausad, see teeb meie elu palju ilusamaks, rõõmsamaks ja kergemaks!

Heidy Tamme: oleme lapsemeelselt ausad, see teeb meie elu palju ilusamaks, rõõmsamaks ja kergemaks!

Õnnekoolitaja Dali Getter Karati, Star FM-i ja Goodnews raadiosaates “Õnnevale(m)” käis külas laulja ja muusikapedagoog Heidy Tamme, kes ütles, et tema jaoks on õnn elu ise – et ta on saanud loa tulla siia Maa peale ning tema hing saab siin oma osa täita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Õnnevale(m) (@starfmonnevalem)

Õnnelik, kui saab jagada ausust ja armastust

Tamme sõnas, et seoses õnnevalemiga kerkivad tema jaoks esile sõnad: avatus, ausus, austus, armastus. “See on kõik iseenda suhtes, sest igaüks elab oma elu, igaüks peab selle ise ära tunnetama, et seda edasi jagada. Kui ma olen saanud sellest avatusest, aususest, austusest ja armastusest kasvõi ühegi asja päevas ära jagada, siis ma tunnen, et ma olen õnnelik,” ütles ta.

Õnnevalena tõi Tamme välja, et me oleme inimestena õppinud kandma maske.

Mulle on öeldud “Oi, te olete Heidy Tamme!“ Täiesti üllatunult. Ma siis olengi öelnud, et ma ei ole ammu kuskil käinud ja mind ei ole ammu nähtud, küsinud temalt, et kuidas ta mind ära tundis. Hääle järgi tunti mind ära. Mina ütleks, et hääl ongi meie PIN-kood, meie tõeline DNA – selle järgi me võime ära arvata, millised on meie tunded ja mõtted peas,” ütles ta ja tõi näite, et kui me hommikul ärkame ja ütleme oma kallimale: “Tere hommikust, kallis!“ ja ta ütleb: “Oeh, lase mul edasi magada,“ siis sa tead, et temaga seda rõõmu ei jaga.

Tamme usub, et häälega me paljastame väga palju ja soovitab olla lapsemeelselt aus, sest see teeb elu ilusamaks, rõõmsamaks ja kergemaks. Võibolla see ei ole alati kõigile teistele vastuvõetav, aga igal juhul oleme siis truud iseendale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Õnnevale(m) (@starfmonnevalem)

Rasketest aegadest aitab üle saada muusika ja huumor

Tamme arvab, et meile on antud võimalus teha valikud, kas tahame olla täna õnnetud, kurvad. Tema enda sees on aga sisemine laps, kes küsib, et mis sa jälle jonnid!

Nii on tema elus olnud raskematel hetkedel olnud heaks teraapiaks huumor, hea nali ja muusika, mis ei ole provokatiivne, vaid hellitab. Ilusa meloodia ja teksti kuulamisel kaasa mõeldes saab tunda rõõmu.

“Ja kui midagi viltu läheb, siis ma ütlen: “Johhaidii, Heidykene! Kas sa nüüd ei saanud asjale pihta?” naeris ta, et olulised on väiksed huumorikillukesed, mis raskeid aegu siluvad.

“Rõõmuhetked on vaja ise üles leida, need on meil rinnus koguaeg olemas, neil on vaja lukk lahti tõmmata ja need välja lasta,” ütles ta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Õnnevale(m) (@starfmonnevalem)

Head Uudised GoodNews