1. Avaleht
  2. Hingele
  3. HEA ELU NIMEL I Mis asi on Jaapani vanadel traditsioonidel põhinev Shindo venituskunst? Selgitab Merike Villard
HEA ELU NIMEL I Mis asi on Jaapani vanadel traditsioonidel põhinev Shindo venituskunst? Selgitab Merike Villard

HEA ELU NIMEL I Mis asi on Jaapani vanadel traditsioonidel põhinev Shindo venituskunst? Selgitab Merike Villard

Sellel laupäeval toimub Haapsalu linnuses enesearengufestival Hea Elu, kus on koos inimesed, kes tahavad ennast arendada, saada paremaks versiooniks iseendast. Teiste esinejate seas astub üles ka Merike Villard kogemuste kollektsionäär, kes avastab iseennast ja kasvab läbi inimeste ning erinevate olukordade. Ta on Jaapani taimeravi ja tervendusteraapiate terapeut-massöör, Shindo venitustundide juhendaja, sünnitoetaja, PranaSanna NTB hingamistöö juhendaja ja Dearmouring Arts kehatöö praktiseerija.

Merike Villard Jaapanis Shingon Mikkyō meistritega enne Hiwatari tulerituaali

Merike jagab festivalil keha pühitsemiseks Jaapani vanadel traditsioonidel põhineva Shindo venituskunsti tarkust, mille loojaks on jaapanlanna Kazuko Kuratomi. “Tegemist on meridiaanivenitustega, mil läbi 12 energiakanali mõjutatakse keha erinevaid organeid, et vabastada kehas erinevaid pingeid ja stressiseisundeid,” kirjeldab ta ja lisab, et sügava hingamise kõrval on Shindo venituskunsti oluliseks komponendiks puudutus. Nii ida kui lääne kultuuris on leitud, et puudutus ja massaaž võivad valu leevendada ning haigusi ennetada ja ravida. Ta julgustab venituse käigus oma keha ise masseerima ja toetama. Samas on puudutuse kõrval väga olulisel kohal terapeudi või juhendaja energeetiline puudutus suhtumise ja sõnaväega, mis toetab ja julgustab.

Nii ida kui lääne kultuuris on leitud, et puudutus ja massaaž võivad valu leevendada ning haigusi ennetada ja ravida.

Merike jagab ka enda isiklikku igahommikust rituaali, mis aitab häälestuda uuele päevale ja sisaldab praktikaid keha ja meele toetuseks.

Merikese hommikurutiin:

  • Aura äratan üles külma duššiga
  • Keha sirutan ärkvele Jaapani venituskunstiga
  • Seejärel tantsin tantra jooga tandava tantsu, mis ühendab mu hinge sügavamal tasandil iga keharakuga ja oma naiselikkusega
  • Lõpetan hommikupraktika hingamismeditatsiooniga, mis aitab mul ennast joondada ning on toetavaks esimeseks noodiks minu uude päeva. Sest kõik saab alguse hingamisest. Hingamine on otseselt seotud inimese mõtete ja emotsioonidega. Erinevad emotsioonid tekitavad erinevaid hingamismustreid. Juhtides teadlikult oma hingamist, oman kontrolli oma meelemängude üle.

Jaapani vanasõnagi ütleb, et lahke sõna võib soojendada kõik kolm talvekuud!

Head Uudised GoodNews