1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Harry Lloyd – ettevõtja, kes kinkis 700 inimesele tänulikkusest säravaima kogemuse
Harry Lloyd – ettevõtja, kes kinkis 700 inimesele tänulikkusest säravaima kogemuse

Harry Lloyd – ettevõtja, kes kinkis 700 inimesele tänulikkusest säravaima kogemuse

Harry Lloydile kuulus ülipopulaarne firma “House of Lloyd”, mis tegeles põhiliselt kataloogi “Christmas Around the World” esemete müügiga kodusel teel. Firma peakontor asus Grandview’s Missouris Kansas City äärelinnas, kus oli umbes 400 töötajat.

1997. aasta veebruari ühel reedel enne tööpäeva lõppu kutsus Harry Lloyd kõik tehase töötajad kokku. Ta palus neil esmaspäeva hommikul nädalaks pakitud reisikohvriga Kansas City rahvusvahelisse lennujaama ilmuda. Igaüks võis ühe külalise kaasa võtta. Kutsutud olid kõik alates koristajatest ning lõpetades tippjuhtidega. Tehas pidi nädalaks suletama ja seda palgati turvama eraturvafirma, et tavapärased turvamehed samuti salapärasest reisist osa saaksid. Kõigile, kes teatasid, et ei saa mingil põhjusel linnast ära sõita, lubati maksta terve nädala puhkuseraha ja lisaks veel sama palju, kui kulutati reisil osalenutele.

Esmaspäeva hommikul ilmusid 350 töötajat koos oma külalistega lennujaama ja istusid neljale üüritud Boeing 737-le. Pärast õhkutõusmist teateasid piloodid, et lennatakse Acapulcosse! Enamik neist inimestest polnud kunagi lennukiga sõitnud, rääkimata Mehhikosse reisimisest!

Acapulkos paigutati nad kõik rannahotellidesse ookeanivaatega tubadesse. Esimesel õhtul kaeti rannas Rootsi laud ja toimus meelelahutus. Kõigile anti 500 dollarit kulutamiseks. Hotelli söögi-joogiarved tasus Harry Lloyd. Neljapäeva õhtul märkasid mõned inimesed lahes imeilusasti valgustatud kruiisilaeva ootamas. Keegi mainis, et tore oleks säärase laeva pardale sattuda.

Reede hommikul teatas Harry, et soovib õhtul kõigi seltsis õhtust süüa ja palus töötajatel videviku ajaks randa tulla. Kui inimesed randa jõudsid, viidi nad helikopteri ja väikeste paatide abil kruiisilaevale, kus neid söödeti, joodeti ja tantsiti terve öö! Järgmisel päeval naasti koju Kansas Citysse mälestusega, mis ei tõotanud niipea ununeda, ja täis sügavat mõistmist, kui kõrgelt Harry oma töötajaid hindab.

Harry Lloyd oli paar nädalat enne reisi korraldamist teada saanud, et on vähki suremas. Ta soovis siitilmast lahkuda teadmisega, et alluvad tunnetavad tema tänulikkuse suurust. Ta kinkis 700 inimesele elu ühe säravaima kogemuse, tänu millele nood ei unusta teda ega tema liigutavat tunnustusžest iialgi.

Katkend James Arthur Ray raamatust “Edu teadus”.

Head Uudised GoodNews