1. Avaleht
  2. Hingele
  3. GOODNEWS KIIDAB! Joogafestival toob suurperede emad-lapsed lõõgastuma
GOODNEWS KIIDAB! Joogafestival toob suurperede emad-lapsed lõõgastuma

GOODNEWS KIIDAB! Joogafestival toob suurperede emad-lapsed lõõgastuma

Raadiosaade_headuudised
Heade uudiste portaali peatoimetaja Monika Kuzmina ja Joogafestivali peakorraldaja Merit Raju

Juba neljandat korda toimuva Haapsalu joogafestivali korraldajad on pikalt arutlenud, millist sotsiaalset väljundit omalt poolt ühiskonnale pakkuda ja on selle nüüd ka välja mõelnud. Neil on sündinud heategevuslik kokkulepe Läänemaa Suurperede Liiduga, kuhu kuulub 82 perekonda Haapsalust, lähivaldadest ja Lihulast, kusjuures igas peres kasvab minimaalselt neli alla 19-aastast last ja keskmine laste arv peres on kuus.

“Pakume kingitusena kõikidele Läänemaa Suurperede Liidu emadele võimalust külastada sellesuvist Joogafestivali Haapsalus, kuna emadel, eriti suurperedes, on raske leida aega enese jaoks ja sageli napib ka võimalusi,” selgitab festivali peakorraldaja Merit Raju. “Tahame pakkuda neile suurperede emadele võimalust Joogafestivalil puhata ja saada aimu joogapraktika imelistest taakaalustavatest tehnikatest.”

Kõigile lastele kuni 12. eluaastani (kaasa arvatuna) on festivalil osalemine tasuta ja neile toimub lasteprogramm Haapsalu linnusehoovi mänguväljakul.

Nägemus vabastavast teekonnast

“Rõõm on kindlalt meie poolel, suur-suur tänu meie liidu pereemadele seda hiilgavat võimalust pakkumast! See on paljudele täiesti tundmatu asi ja vaid umbes 10% meie emadest on sellega varem kokku puutunud,” ütleb Läänemaa Suurperede Liidu juhatuse liige Anneli Erstu.

Anneli ütleb, et ka tema pole kunagi joogat proovinud, kuid oma arvamus ja ettekujutus tal selle kohta on. “Mis on jooga minu jaoks … Jooga on enda võimete ületamine, aeg endale pühenduda ja nautida rahu enda sees ning ümber, näha maailma uutes toonides. Seda on lihtne vaadata, kuid kindlasti tasub igal inimesel proovida ja ma usun, et läbi jooga on võimalus saavutada tasakaal tänases kiires elutempos, kus juba alates varahommikust, kui lapsed kooli-lasteaeda viiakse, hakkab üks tants ja trall ajaga võidu, ikka kiiremini ja rohkem,” võtab ta kokku oma nägemuse.

Pereemad usuvad ja loodavad

Anneli usub, et jooga tervendab nii vaimu kui keha, annab võimaluse luua endas arenemisruum ja leida eneseusku, rahulolu ning tasakaalu. “Ma soovitan soojalt kõikidel pereemadel joogat proovida ja usun, et sellest saab nende iganädalane rituaal,” lisab ta. “Õnneks avaneb ka mul selleks nüüd võimalus. Mul on selle üle väga-väga hea meel!”

Lihulast pärit suurpere ema Regina jaoks on jooga midagi uut: “Olen siiani käinud laivtantsus ja jõusaalis. Loodan joogas leida tasakaalu enda töö ja laste vahel. Olen kuulnud joogast ainult head ja tahaks õppida nägema maailma läbi jooga ning festival tundub olevat selleks hea algus.”

18. ja 19. juulil neljandat korda toimuv Haapsalu Joogafestival toob ootuste kohaselt ja varasemaid kogemusi arvestades kohale üle tuhande huvilise, kusjuures traditsiooniliselt on umbes pooled osalejatest joogas esmaavastajad.

Lisainfot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews