1. Avaleht
  2. Hingele
  3. GOODNEWS ENESEARENGUFESTIVALIL HEA ELU I Marilyn Jurman: võta, mis sul on ja tee, mis sa saad
GOODNEWS ENESEARENGUFESTIVALIL HEA ELU I Marilyn Jurman: võta, mis sul on ja tee, mis sa saad

GOODNEWS ENESEARENGUFESTIVALIL HEA ELU I Marilyn Jurman: võta, mis sul on ja tee, mis sa saad

Täna toimub Haapsalu linnuses enesearengufestival Hea Elu, kus 12 tunni jooksul astub üles 12 esinejat, sealhulgas Inga Lunge, Mihkel Raud, Raivo Ilmsalu, Merike Villard, Roland Tokko, kes jagavad häid mõtteid ja ideid, kuidas viia oma elu järgmisele tasemele. Marilyn Jurman rääkis sellest, kas otsida elu mõtet või mõtestada.

Alati on võimalik ümber mõelda ja alustada otsast peale

Jurman rääkis, et 10 aastat tagasi tegi ta kannapöörde ja õppida ümber, muuta elukutset, õppida joogaõpetajaks ja psühholoogiat. Lisaks käib ta rääkimas noortele vaimsest tervisest ja erinevatest viisidest, kuidas toetada end stressi ja ärevuse puhul. Ta rõhutas, et igal hetkel on võimalik ümber mõelda ning alustada otsast peale – tema on elav näide sellest.


Ta sõnas, et elu mõtte otsimine ja mõtestamine on mõlemad aktiivsed tegevused. Üks on otsimine – otsin ja ehk leian elu mõtte. Aktiivne tegevus on ka mõtestamine. Kuid on olemas ka kolmas viis – avada oma süda ning olla avatud elu mõttele ning see ära tunda ja ligi lubada. Jurman ise sõnas, et on pigem ise läinud seda teed, et elada elu avatult võimalustele, mis temani jõuavad.

Kaks mõttetera

Jurman tõi välja tähtsa mõttetera – võta, mis sul on ja tee, mis sa saad. Ta tõi näite, et oli pärit mitte kõige rikkamast perekonnast ning võttis sa kõigist asjadest, mis olid tasuta. Talle meeldis väga joonistada ning otsustas minna kunstiakadeemiasse. Katsetel oli vaja näidata palju pilte, ent kõige enam kasutatav värv – valge, sai otsa ning raha juurde ostnud pole.
Neiu pesi hommikul peegli ees hambaid ning äkki taipas – hambapasta on valge. Nii sai ta sisse. Ta naeris, et mitte sellepärast, et oskas hästi maalida, vaid sest oli loominguline ja sest oli võtnud, mis tal oli ja teinud sellega, mida sai.

Teise nõuandena soovitas ta lihtsalt kohale ilmuda. Ka koolikatsetel oleks võinud jätta minemata. Ta oleks võinud jätta minemata, sest teadis, et pole ehk parim kunstnik, aga ilmus kohale ning sai sisse.

Head Uudised GoodNews