1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Geter Gerlein: Vundamendita maja ei ehita ehk silmaklappidega edukuse poole
Geter Gerlein: Vundamendita maja ei ehita ehk silmaklappidega edukuse poole

Geter Gerlein: Vundamendita maja ei ehita ehk silmaklappidega edukuse poole

PilvesüdaOlen palju mõelnud oma elueesmärgile, mis see olla võiks ning kas inimene üldse vajab lisaks väikestele sihtidele põhieesmärki, milleni ta võib-olla kunagi ei jõuagi?

Olles aktiivne suhtleja, omades seeläbi suurt tutvusringkonda, olen avastanud, et edule aitab kaasa just eesmärkide püstitamine. Üks asi on unistamine, kuid teine nende realiseerumine.

Mu unistus pole lihtsalt omada suure aiaga mitmekorruselist villat maast laeni akendega. Ka ei köida mind mõtted istuda madalasse punasesse sportautosse ning vajutada gaasipedaali või omada nii palju raha, et saata mööda terve elu tööd tegemata nagu paljudele unistuseks on.

Minu elu suurimaks eesmärgiks on midagi palju enamat kui materiaalsus seda võimaldab – soovin olla päriselt õnnelik. Selleks, et seda saavutada, on aga vaja püstitada palju väikeseid eesmärke, mis omakorda aitavad lähemale suurele.

Oma märkmikusse panen kirja iga pisemagi soovi, unistuse või eesmärgi, et see mingil põhjusel unustusse ei vajuks. Ilmselt on meist igaüks elu jooksul taasavastanud mõne kauaaegse unistuse, mille on jätnud tahaplaanile ning ajaga lämmatanud uued olukorrad.

Aegamisi eesmärke täites ning unistustele järjest lähemale jõudes olen avastanud endas puudusi, kuid probleemi märgates saab selle lahendada. Näen puudusi kui diagrammi, mida on võimalik oskustega täiendada. Küll aga ei suuda inimene elada läbi kõiki elamusi, tundeid ning teha enda peal inimkatsetusi ning seetõttu püüan ammutada teadmisi ka teisi jälgides.

Olen veel noor, kuid väga paljud eakaaslased on loonud pere või on selle otsingul, kuid mina polnud hiljuti veel mõistnud päris armastuse tähendustki ning selle vajalikkust. Mõtlen päris tunnet, mis on  palju enamat, kui lihtsalt teadmine, et keegi ootab kodus. Panin end uskuma, et õnnel ja armastusel ei pea olema sidet ja sisendasin endale, et see pidurdab vaid edasiminekut.

Tundsin, et olen jõudnud tupikusse ning asusin otsima, kus olin teinud vea. Analüüsisin omaette, millisel hetkel pöördusin õigelt rajalt kõrvale või kas olin jätnud midagi olulist tähelepanuta.

Umbes samaaegselt õnnestus mul tuttavaks saada ühe suurepärase naisterahvaga, kes on edukas ning täis positiivset energiat ning jõudu. Tundsin, et mul on temalt palju õppida. Esialgu noppisin välja vaid mulle mugavad tegevused ning mõtted, kuid mida aeg edasi, seda rohkem hakkasin märkama tema vaimustust armastuse olemuse vastu ning ta tekitas sellega minus pisikese huvipärli, mis tahtmatult kasvama hakkas ning mille kaudu mõistsin järsku, et olin vorminud endale justkui silmaklapid, et mitte enda arvates kursilt kõrvale kalduda. Tegelikult aga olin sellega keelanud enda jaoks armastuse ning emotsioonid, millest jõudu ammutada, et lasta end seeläbi kanda järjest kaugemale.

Mõistan nüüd, et tõeliselt edukas inimene ei otsi soojust ja lähedust juhusuhetest ning kõrvalehüpetest, vaid oskab ja julgeb armastada tõeliselt!

Armasta end ning lase teistel seda sama teha. Olen kuulnud, et see on seda väärt. Iga inimene kujundab ise oma maailma, miks siis mitte kujundada sellest paradiis?

Edu, õnne ja ka palju armastust teile!

Head Uudised GoodNews