1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. FESTIVAL, MIS AVAB IDAMAADE SALADUSLAEKA I Tantraõpetaja Seva Prem selgitab, mis on energiad ja kuidas neid kehas tunda
FESTIVAL, MIS AVAB IDAMAADE SALADUSLAEKA I Tantraõpetaja Seva Prem selgitab, mis on energiad ja kuidas neid kehas tunda

FESTIVAL, MIS AVAB IDAMAADE SALADUSLAEKA I Tantraõpetaja Seva Prem selgitab, mis on energiad ja kuidas neid kehas tunda

Venemaalt pärit kogenud tantraõpetaja Seva Prem on õpetanud 9 aastat õpetanud energeetilisi praktikaid ja tantramassaaži. Ta omandas hariduse paljude erinevate meistrite juures, kombineeris selle oma kogemustega. Oma unikaalseid tehnikaid jagab ta sellel pühapäeval enda töötoas Ühenduses High on Life festivalil.

Idamaade saladused

Seva selgitab, et idamaisetes ja Aasia kultuurides on palju tarkusi ja praktikaid parema tervise suunas ja et saada parmaks inimeseks.

Tantrateele jõudis ta läbi oma isa, tänu kellele hakkasid koju ilma raamatud tao, tantra ja meditatsioonide kohta. Lapsena oli ta uudishimulik ning alustas ärkamist väga varakult.

Seva sõnab, et tantramassaaž ja energeetiline tantra massaaž on tema jaoks kõige huvitavamad praktikad. Ta tõdeb, et alguses polnud tal plaani seda õpetama hakata, pigem oli tal endal huvitav õppida. Umbes 10 aastat tagasi hakkas ta seda näitama ka oma sõpradele ning nemad omakorda tõid tema juurde oma sõpru. Nii kasvasid välja tema kursused.

Seva Prem

Vanemana tekkis tal võimalus reisida ja külastada õpetajaid erinevates riikides ning tema teadmised hakkasid kasvama.

Me oleme enamat kui meie füüsiline keha

Seva toob välja, et tema jaoks oli õppides kõige huvitavam fakt, et me oleme palju enamat kui vaid meie füüsiline keha. Kui hakkad praktiseerima teatud meetodeid, hakkad tundma palju enamat – ka oma energeetilist keha ja kuidas energia läbi sinu keha liigub. “Kui tundsin energiat esimest korda, oli see justkui maagia. Olin nagu kangelane filmist, kes hakkas tundma supervõimeid,” meenutab ta.

Ta kinnitab, et on normaalne, et mõned inimesed energiaid veel ei tunne. Ta sõnab, et see on väga lihtne nagu spordigagi. Näiteks kui oled spordis algaja, siis sul ei saa olla täielikku kontrolli lihaste üle, enne kui hakkad treenima. Pärast esimest trenni avastad mitmeid väikseid lihaseid, mida varem ei tundnudki. Samamoodi on Seva sõnul energiaga – kuni sa treenima ei hakka, sa ei tunne seda.

Kui sa seda tundma hakkad, saad seda ka treenida ja liigutada oma kehas, erinevate inimeste ja kehade vahel. Energiavool kehas on hea tervise alus – idamaade kultuuris peeti tervise energiavoolu peamiseks viisiks säilitada head tervist ning paljusid haigusi nähakse seal just kehva energiavoolu järgi.

Ka paaride puhul kui hakkad energiat tunda, su tundlikkus kasvab ning iga puudutus ja armatsemine partneriga läheb täiesti teisele tasandile.

Põhjused, miks energia võib olla blokeeritud

Seva toob välja kaks põhjust, mis takistavad inimesi energiat tundmast – esimene neist on pinge kehas. “Energia on nagu vesi, mis voolab mööda meie energia kanaleid. Kui keha on pinges, lähevad energiakanalid palju väiksemaks ja energiavool ei liigu nii hästi. Kui energia peatub, siis inimene ei saa elada, ta sureb. Seega ka väga pinges olles energia tegelikult liigub, aga nii aeglaselt, et seda on raske tunda,” selgitab ta.

Esimesena peab vabanema sügavatest sisemistest pingetest – abi võib olla erinevatest massaažidest, eriti idamaisetest massaažidest. Seva rõhutab, et ta ei pea silmas tavalisi arstlikke massaaže, vaid just neid, kus on teadmised energiatest, näiteks tantramassaaž.

Teine põhjus on meie mõistus – vahel on keha peaaegu valmis, aga viimane turvaelement on meie mõistus, mis ei taha muutuseid. Kui muutused lähenevad, siis meie aju hakkab looma takistusi. Seva märgib, et vahel me isegi ei märka neid endas. Näiteks kui massaaži saades  on kogu tähelepanu su peas, sa ei tunne massaaži ja aju takistab sind tundmast. Siis võib kasutada erinevaid meditatsioonitehnikaid – see aitab vaigistada mõistuse ning hakata oma keha rohkem tundma.

Näiteks praktiseerimine, sa oled juba töötoas ja keegi teeb sulle massaaži, kui kogu sinu tähelepanu on sul peas, siis sa ei tunne massaaži, aju takistab sind tundmast, kuni sa tuled oma mõistusesse, seni kaovad ka paljud sinu sensatsioonid, need lähevad paralleeli, sa ei tunne neid. Seepärast me saame kasutada erinevaid meditatsiooni tehnikaid, sest see on miski, mis aitab sul tulla mõistusesse, kui su mõistus on vaikne, siis sa hakkad oma keha rohkem tundma.

Seva töötuba toimub pühapäeval

Seva tutvustab, et tema töötoas proovitakse energiatööd. “See on kiire viis tunda, kuidas energia liigub. Selle 1-2 tunni jooksul suudavad enam kui pooled inimesed tunnetada energiat. Sellel on väga kiire tulemus,” räägib ta.

Head Uudised GoodNews