1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Enesearengufestivali Hea Elu korraldaja: eneseareng muudab paremaks kõik eluvaldkonnad
Enesearengufestivali Hea Elu korraldaja: eneseareng muudab paremaks kõik eluvaldkonnad

Enesearengufestivali Hea Elu korraldaja: eneseareng muudab paremaks kõik eluvaldkonnad

24. juulil toimub Haapsalu linnuses enesearengufestival Hea Elu, kuhu kogunevad inimesed, et ennast arendada ning saada paremaks versiooniks iseendast. Alkoholivabal festivalil on päev täis elamusi, väärt sisu ja palju inspireerivaid esinemisi oma ala parimatelt.

Puudutatakse kõiki tähtsaid eluvaldkondi

Üks korraldajatest, Edu Akadeemia kaasasutaja, autor, laulukirjutaja, ja “Silmapaistev noor eestlane” 2021 Roland Tokko sõnab, et temagi ei teadnud kunagi, mida elust tahab. Kui ta leidis oma enesearengutee, muutusid paremaks kõik ta eluvaldkonnad – parem tervis, finantsiline seis ja suhted. Nüüd tahab ta seda edasi anda ka teistele.

Festivalil on kolm erinevat teemat: vaimne tervis, suhted ja kirg ehk kutsumus. Nende teemadega astuvad üles Mihkel Raud, Epp Kärsin, Inga Lunge ja mitmed esinejad veel, kes oma teadmisi jagavad. Õhtu lõpuks on mõnus olemine, kus Liisi Koikson teeb väikse kontserdi ja toimub ka ekstaatiline tants. Kusjuures üritus on alkoholivaba ja alkoholi joomist ei propageerita. “Suvine üritustekalender on sündmuseid täis, aga tihtipeale on seal palju joobes inimesi, kära ja ehk isegi kahtluseid. Hea Elu festivalil seda ei ole,” kinnitab ta.

Tokko sõnab, et oodatud on eelkõige inimesed, kes tahavad suhelda teistega, kes soovivad samuti elus edasi pürgida ning ühes või teises eluvaldkonnas midagi paremaks muuta.

Rakenda ideid ellu

Tokko rõõmustab, et inimesi, kes saavad aru, et midagi elus tasub muuta, on väga palju ning huvilisi tuleb juurde.

See on hea, sest tihtilugu hakkavad inimesed end arendama alles siis, kui tervis on juba korrast ära, suhe on läinud katki või on käinud finantsiliselt ära suur pauk. Tegelikult on mõistlik seda olukorda ennetada.

Kuid tasub silmas pidada, et kõiki festivalil õpitud ideid saab ja peabki oma elus rakendama kohe, sest ainult kuulamisest on kasu vähe.

Head Uudised GoodNews