1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Elisa Raamat: mis raamatuid ja ajakirju armastasid eestlased 2020 aastal lugeda?
Elisa Raamat: mis raamatuid ja ajakirju armastasid eestlased 2020 aastal lugeda?

Elisa Raamat: mis raamatuid ja ajakirju armastasid eestlased 2020 aastal lugeda?

Eesti esimene ja suurim lugemisrakendus Elisa Raamat jätkas edukat kasvamist ka möödunud aastal. Kõige loetuim raamat oli möödunud aastal Ann Cleevesi „Shetlandi“ sarja kuues romaan „Õhku haihtunud“ ja ajakirjadest loeti jätkuvalt enim Kroonikat.

Eesti populaarseim ja suurimat valikut pakkuv kodumaine lugemisäpp Elisa Raamat areneb jõudsalt iga aastaga. Möödunud aastal asus Elisa ise digiraamatuid kirjastama, avaldades esimesed teosed Elisa Essents lugemissarjast ning rakendusse lisandus ligi tuhat eesti- ning ingliskeelset kooli- ja lastekirjanduse teost.

Foto: Shutterstock.com

Elisa uute teenuste juhi Kertu Poppi sõnul on populaarne lugemisäpp nagu Tallinna linn, mis kunagi lõplikult valmis ei saa ja pidevalt uueneb, pakkudes uut sisu mugavalt just seal, kus on lugeja ja tema nutiseade. „Iga aasta leiab meid üles tuhandeid uusi lugejaid ja võrreldes kuue aasta taguse ajaga on Elisa Raamat läbinud väga põhjaliku uuenduskuuri,“ sõnas Popp.

Möödunud aastal kogus Elisa Raamat üle 20 000 unikaalse allalaadimise ja kokku on rakendust Apple AppStore’ist ja Google Play poest alla laetud üle 126 000 korra. „Iga kümnes Eesti inimene on tänaseks meie rakendust kasutanud ja teenuse mudel julgustab inimesi aina enam oma mugavustsoonist väljuma, et tutvuda ka raamatutega, mida poodi ostma ei mindaks.” Uue ja eksklusiivse Elisa Essents raamatusarjaga tuldi lugejale veelgi rohkem vastu. Kiire elutempo ja muud kohustused pärsivad tihti paljude raamatusõprade võimalust süveneda sadu lehekülgi pikkadesse teostesse, mille sisu on kahtlemata väärt omandamist. “Uue sarjaga, mis on saadaval ainult Elisa Raamatu teenuses, anname know-how raamatutest edasi põhiosa, ehk essentsi,“ lisas Popp.

Möödunud aastal oli Elisa Raamatu enim loetud teoseks Ann Cleevesi „Shetlandi“ sarja kuues romaan „Õhku haihtunud“. Aasta peale olid populaarsed ka mitmed armastus-, põnevus- ja krimiromaanid nagu Eia Uue „Tüdrukukene“, Thomas Engeri ja Jørn L. Horsti „Nullpunkt“, Mihkel Raua humoorikas „Eestlase käsiraamat – 100 asja, mida õige eestlane teeb“ ja Alessandra Torre „Mustad valed“, mis püsib juba teist aastat järjest Elisa Raamatu aasta TOP 10 nimekirjas. Kokku avasid kasutajad Elisa Raamatus erinevaid teoseid ligi 250 000 korda ehk keskmiselt luges või sirvis üks kasutaja kuus umbes viite raamatut. Kõige usinamad lugejad, ehk TOP 1% Elisa Raamatu kasutajatest avas kuus ligi 29 erinevat raamatut. Kuna Elisa lugemisrakenduse puhul saab lugeda kõiki raamatuid ühe kuutasu eest annab see võimaluse tutvuda enda jaoks uute ja huvitavate žanritega ning sarnaselt televaatamisele leida endale sobiv sisu ilma üksikteostesse investeerimata.

Ajakirjadest oli kõige populaarsem jätkuvalt Kroonika, millele järgnesid Pere ja Kodu, Naisteleht ning Anne ja Stiil. Kokku loeti ajakirju unikaalsete kasutajate poolt ligi 70 000 korda.

Foto: Shutterstock.com

Eelmise aasta seisuga on Elisa Raamatus üle 4000 erineva eesti- ja ingliskeelse teose ning ajakirja.

Elisa Raamatu 2020 TOP 20

  1. „Õhku haihtunud“ – Ann Cleeves
  2. „Tüdrukune“ – Eia Uus
  3. „Nullpunkt“ – Jørn L. Horst, Thomas Enger
  4. „Saladus“ – Kathryn Hughes
  5. „Ja siis oli ta läinud“ – Lisa Jewell
  6. „Katharina kood“ – Jørn L. Horst
  7. „Eestlase käsiraamat. 100 asja, mida õige eestlane teeb“ – Mihkel Raud
  8. „Koolmekohad“ – Elly Griffiths
  9. „Mustad valed“ – Alessandra Torre
  10. „Proua Westaway surm“ – Ruth Ware
  11. „Talvetuli“ – Anders de La Motte
  12. „Eesti aastahoroskoop 2021“ – Maria Angel
  13. „12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma“ – Roland Tokko
  14. „Laske mul olla“ – Clare Mackintosh
  15. „Cougar. Romaanisarja 1. osa“ – Helene Moss
  16. „Punase märkmikuga naine“ – Antoine Laurain
  17. „Päikeseõde“ – Lucinda Riley
  18. „Peegelpilt“ – Tana French
  19. „Vabadus“ – Arne Dahl
  20. „Külm maa“ – Ann Cleeves
Foto: Shutterstock.com

Elisa Raamatu 2020 ajakirjade TOP 10

  1. Kroonika
  2. Pere ja Kodu
  3. Naisteleht
  4. Anne & Stiil
  5. Eesti Naine
  6. Tervis Pluss
  7. Oma Maitse
  8. Kodukiri
  9. Maakodu
  10. Nipiraamat
Head Uudised GoodNews