1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Edu teaduse 7 sammu!
Edu teaduse 7 sammu!

Edu teaduse 7 sammu!

Monika Kuzmina südamete kollektsioonist  Foto: Margus Vilisoo
Monika Kuzmina südamete kollektsioonist
Foto: Margus Vilisoo/MxM Stuudio

Väärime kirglikku osalemist unelmate elus ja töös ning edu saavutamist kõiges, mida teeme. Eduteema on köitnud inimesi juba sajandite või koguni igaviku vältel. Paraku ei tunne suur osa inimestest end elus kuigi edukana. Vähesed saavutavad parima, milleks on võimelised. James Arthur Ray uurimustööd näitavad, et kui kedagi jälitab pidev ebaõnn, siis pole see tingitud asjaolust, et ta pole tark, ei tööta piisavalt või on saatuse heidik. Ta lihtsalt ei tunne edu valemit. Ta ei mõista erilisi üliseadusi ja jõuprintsiipe, mis edu aktiveerivad.

Osa inimesi arvab, et edu aluseks on vedamine, haridus või raske töö. Vedamine, haridus ja raske töö aitavad edule muidugi kaasa, kuid mängivad edu valemis suhteliselt väikest rolli. Edu on teadus. Me elame korrapärases süsteemis, mis toimib kindlate, konkreetsete ja etteaimatavate seaduste järgi. Need seadused mõjutavad ja valitsevad kogu universumit – nii väiksemaid energiavõnkeid, ookeani tõuse ja mõõnu, kosmost kui ka isiklikku edu.

Tutvustame teile James Arthur Ray seitset üliseadust.
 
Mõistmise jõud
 
Mõistmise jõud on esimene seitsmest jõuprintsiibist, mis võimaldavad edu teaduse abil unelmate elu luua. Mõistmise jõud hõlmab seitset üliseadust. Seitse üliseadust esindavad tähtsat kvantfüüsika seadust: kõik on energia.

Need üliseadused on:

  1. Energia igavese muundumise seadus: energia muutub ja muundub pidevalt. Peale muutuste pole midagi.
  2. Vibratsiooniseadus: kõik universumis leiduv, nii nähtav kui ka nähtamatu, vibreerib eri sagedustel. Mõte on kõrgsageduslik ja seega üks võimsamaid enegriavorme. Toetav külgetõmbeseadus annab mõista, et sarnane tõmbab sarnast ning me tõmbame ligi seda, millele keskendume ja energiat anname.
  3. Relatiivseadus: kõike olemasolevat määratletakse millegi muu suhtes. Enne muude asjadega võrdlemist võib kõige kohta öelda, et see lihtsalt on.
  4. Polaarsusseadus: kui midagi on olemas, siis peab eksisteerima ka selle vastand. Läbikukkumist saadavad alati edu seemned.
  5. Rütmiseadus: igas liikumises on seaduspärasus, vool või muster. Elu on tants.
  6. Põhjuse ja tagajärje seadus: kõigel on põhjus ja sellele vastav tagajärg. Samuti on igal tagajärjel kindel põhjus.
  7. Sugude seadus: kosmoses pole midagi uut. Iga asi avaldub pärast individuaalset peiteaega.

Meelestatuse jõud 
 
Mõtted on reaalsed esemed ja me tõmbame ligi füüsilist reaalsust, mis peegeldab meie mõtteid. Kui mõtleme negatiivseid mõtteid, siis tõmbame ligi negatiivseid inimesi ja asjaolusid. Kui mõtleme positiivseid mõtteid, siis muutume magnetiks positiivsetele inimestele ja olukordadele. Meie edu sõltub otseselt mõtete kvaliteedist, sagedusest ja jõulisusest.

Meelestatus ehk meelelaad on sinu tõekspidamiste, väärtushinnangute, identiteedi, ootuste, hoiakute, harjumuste, otsuste, arvamuste ja mõttemustrite summa, mis on seotud sinu enda, teiste ja elu toimimisega. Tihti omandame meelestatuse oma pere, ühiskonna, usutegelaste või õpetajate kaudu,  kuid me võime oma mõtteid ja meelestatust muuta, et tõmmata ligi rohkem seda, mida tahame. Mõistus koosnev kehast, teadvusest ja alateadvusest. Teadvus annab käsu ja alateadvus toimetab selle kogu kehasse.

Uue meelestatuse raja valimiseks loo uuest meelelaadist selge kujutluspilt ja pühenda kogu tähelepanu ning energia uutele mõtetele, hoiakutele ja tõekspidamistele. Lõpuks vana meelelaad närbub ja sureb.

Meelestatuse jõud kinnitab, et me võime muuta oma mõtteid, tõekspidamisi, väärtushinnanguid, arvamusi ja hoiakuid, et saada, kelleks tahame, ning tõmmata ligi soovitud suhteid, olukordi ja edu.

Nägemuse jõud 
 
Nägemuse jõud aitab luua vaimusilmas selge pildi elust, mida ihkame elada, ja programmeerida oma mõtteid nii,  et täpselt soovitud tulemusi saavutada.

Mis on nägemus?

Nägemus on kujutluspilt elust, mida soovid elada. Selguses peitub jõud. Kui tahad maksimaalset edu saavutada, siis loo võimalikult jõuline kujutluspilt ja paiguta see alateadvuse varasalve.

Tegutse iga päev oma nägemusega kooskõlas. Kõnni, räägi ja mõtle nii, nagu oleks see juba teostunud. Ära muretse homse pärast. Anna endast täna 100% igas asjas, mis sind nägemusele lähemale viib.

Järgi neid juhiseid!

  1. Unistuste elu saavutamiseks loo selge ja täpne nägemus, mis hõlmab nii olemist, tegemist kui ka omamist.
  2. Küta oma nägemust emotsioonide, usu ja tõekspidamistega.
  3. Veendu, et jälgid pilti seestpoolt oma silmadega.
  4. Visualiseeri seda nii tihti ja selgelt kui võimalik, siis ei libise see käest.
  5. Tee iga päev midagi, mis sind nägemusele lähemale viib.
  6. Käitu nii, nagu oleks see juba ilmsiks saanud. Tugevda usku endasse ja oma nägemusse.

Partnerluse jõud 

Me elame kiire tempoga maailmas keset infotulva. Igal aastal oodatakse meilt järjest väiksemaid ressursse kasutades ühe suuremat ja kiiremat tootlikkust. Peame leidma viise meile kättesaadava energia paljundamiseks, kasvatamiseks ja võimendamiseks. Sellises maailma on toimetuleku võtmeks tugevad partnerlussuhted.

Kes tänapäeval väidab, et tuleb üksi toime, pole üdini aus. Isegi väga nutikatel ja töökatel inimestel on äärmiselt raske üksi pinnale jääda. Kaaslased on edu teaduse rakendamisel väga olulised. Järgmine samm pärast uue meelestatuse kujundamist ja selge nägemuse määratlemist on oma aja, annete ja tegude mõjutamine partnerluse jõu kaudu.

Pea meeles!

  1. Keegi ei saavuta edu üksi.
  2. Vali äri- ja eraelupartneriteks inimesed, kelle sarnaseks tahad muutuda. Samuti leia endale võimalikult kiiresti mentor.
  3. Kasuta meisterlikku suhtlemisoskust teadlikul, alateadlikul ja füüsilisel tasandil tugevate suhete loomiseks.
  4. Edukad inimesed ei võistle. Nad loovad.

Andmise jõud

Suured maailmavalitsejad, meistersaavutajad ja üliedukad inimesed on alati olnud heldeimad andjad.

Napoleon Hill ütles: “Oma valmidusega teenida teisi innustan teisi mind teenima.”
Ralph Waldo Emerson ütles: “Pole võimalik siiralt teisi aidata, ilma et aitaksime iseennast.”
Jeesus ütles: “Las suurim teie hulgast olla kõikide teenriks.”

Andmine on üks kiiremaid viise oma alateadvusse uute ideede ja külluse meelelaadi külvamiseks. Andes vihjad alateadvusele, et sul on rohkem kui küllalt ja sa elad täielikus külluses. Sa ei pea oma vara kiivalt peitma ja valvama, kitsi olema ega kokku hoidma. Vajadusel võid varandust põhjatust allikast igal ajal juurde tõmmata.

Oluline!

  1. Bumerangiefekt toob sulle tagasi kõik, mida annad, ja veelgi rohkem.
  2. Võitjad jagavad kümme korda suuremaid väärtusi, kui vastutasuks nõuavad. Nad pigem annavad kui kauplevad. Nende tehtud panused lähtuvad südamest.
  3. Selleks et hüvedele ruumi teha, loo vaakum ja anna ära kõik, mida saenam ei vaja.
  4. Omanda külluse mentaliteet ja ära lähtu iialgi nappusest.

Tänulikkuse jõud

Suur Rooma riigimees Marcus Tullius Cicero on öelnud:” Tänulikkus on vooruse ema.”

Lisaks sellele, et tänulikkus on vooruse ema, on see ka kõigi eluhüvede ema. See toob armastust, tervist, rõõmu ja küllust. Kõikjal, kus leidub tõeliselt edukaid isiksusi, leidub suurtes kogustes tänutunnet. Tänulikkus loob eriti tugeva külgetõmbejõuga välja, mis sinu nägemuse igal juhul täide viib.

Mündi varjukülg seisneb tänulikkuse puudumises, mis mõjub harukordselt nõrgestavalt. Kui me pole hoolsad, siis võime unustada kõik hüved, mis meie ellu saabuvad. Keskendudes sellele, mida pole, mitte sellele, mis on, tekib negatiivne vibratsioon ja tasakaalutuse seisund. Külgetõmbeseaduse järgi tõmbavad tänamatud inimesed ligi just seda, mida kõige rohkem kardavad.

Pidevaks tänulikkuse kogemiseks pead mõistma ja uskuma kolme põhitõde:

  1. Sinu praegune olukord on suurepärane ja aina paraneb.
  2. Sinu praegune elu on tulvil asju, mille eest tänulik olla.
  3. Sinu praegused tulemused muutuvad, arenevad ja paranevad lakkamatult.

Ole tänulik!

  1. Tänulikkus on võimas magnetiline jõud, mis tõmbab ligi sinu soovitud head.
  2. Tänulikkuse alaliseks kogemiseks pead tundma ja uskuma kolme eelpool mainitud põhitõde sinu suurepärase olukorra kohta nüüd ja tulevikus.
  3. Usu toime seisneb tänulikkuse tundmises juba enne, kui head asjad sinuni jõuavad.
  4. Tunnustus muudab tänulikkuse harjumuseks ja toidab sinu elus avalduvat head.

Vastutuse jõud 

Vastutuse jõud on viimane killuke piltmõistatusest. See paneb edu teaduse tööle ja avab koodluku sinu unelmate ellu. Vastutuse jõud räägib tulemustest.

Mis on vastutus?

See tähendab vastutuse enda peale võtmist kõigi tulemuste eest oma elus. Kui midagi ei õnnestu, siis pole mõtet teisi süüdistada. Sa mõistad, et sina, mitte keegi muu, oled sinu praeguste elutingimuste põhjustaja. Pead võtma omaks uskumuse, et sa ise kutsud esile kõik, mis sinuga juhtub. See on osa suuremast plaanist, mis toimib sinu kasuks, isegi kui sa sellest mõistuse ja südamega täielikult aru ei saa.

Võta vastutus enda elu eest tõeliselt ja teadlikult endale!

  1. Vastutamine tähendab kõigi oma tulemuste eest vastutuse enda peale võtmist.
  2. Edu tuleneb täielikult vastutusvõimest ja soovitud tulemuste nimel tegutsemisest.
  3. Unusta vabandused ja head ettekäänded, miks sa pole edu saavutanud, ning võta omaks vastutuse kolm tegurit: äratundmine, kohusetunne ja teostus.
  4. Pärast eesmärgi püstitamist asu alati kahekümne nelja tunni jooksul tegutsema.

Edu teadus toob tulemusi, kuid üksnes juhul, kui selle põhimõtteid kasutada ja pidevalt ellu rakendada. Programmi selgeksõppimine, mõistmine ja elluviimine on igaühe enda ülesanne. Me kõik oleme oma saatuse sepad. See on valiku,  mitte juhuse küsimus.

James Arthur Ray raamat” Edu teadus” esitleb tõestatud meetodit elus sammhaaval tõelise külluse ja harmoonia loomiseks, tuginedes ajatutele seadustele ja põhimõtetele.

Toimetas Monika Kuzmina 

Monika Kuzmina Peatoimetaja