1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Dr. Dain Heer: mis siis, kui sina oledki see erinevus ja muutus, mida planeet vajab?
Dr. Dain Heer: mis siis, kui sina oledki see erinevus ja muutus, mida planeet vajab?

Dr. Dain Heer: mis siis, kui sina oledki see erinevus ja muutus, mida planeet vajab?

Dr. Dain Heer kutsub ja innustab oma raamatus „Kuidas saada iseendaks ja muuta maailma?“ inimesi saavutama suuremat teadlikkust, mõistmist ja hoolimist. Autor ütleb raamatu kohta, et see on raamat kõikidele unistajatele, inimestele, kes teavad, et lisaks seni kogetule on võimalik on ka midagi muud, mida seni pole saavutatud. Raamatust leiab hulgaliselt praktilisi abivahendeid ja protsesse, mis annavad võime lugejale teadvustada, mis on sinu jaoks tõene ja kes sa päriselt oled.

Aga kuidas siis saada iseendaks? Dr. Dain Heer annab nõu!

Millise rolli sa oma elus valid?

Kui tihti oled sa oma elus tundnud, et mängid vaid mingit rolli? „Miks ma seda rolli mängin? Ma isegi ei taha seda rolli mängida. Millised on minu teised valikud?“ Ühel hetkel oma elus otsustasid sa, millist rolli mängida, ning valisid eri olukordadeks välja tegelaskuju, kostüümi ja käitumismustri. Miks? Lihtsalt niisama.

Teisest küljest aga tundub sulle vahel, et elad kellegi teise elu või järgid kellegi teise mõtteviisi, aga jätkad ikka selle rolli mängimist, nagu see oleks sinu jaoks määrav ja ainus valik.

Mõned naised valivad endale peaosatäitja rolli. Nad on igal pool ja igas ettevõtmises alati peaosas. Kohe kui nad tuppa astuvad, mõtlevad kõik sealviibijad: „Näe, peaosatäitja on kohal.“

Kuidas see juhtus? Kuidas me kõik seda teadsime? Sest see oli nende valitud roll.

Ka siis, kui nad kehastavad igal hetkel ja igas olukorras erinevat tegelaskuju, on tegemist ikkagi peaosatäitjaga. Sinu rolliks võib olla: „Ma olen kõige emotsionaalsem inimene“ või „ma olen kõige rikkam inimene“ või „ma olen seksistaar“ või „ma olen vaene ohver“. Või hoopis midagi täiesti teistsugust. Seda tead vaid sina.

Foto: Shutterstock.com

Mis siis, kui sa võiksid valida, millist rolli mängida?

Kas oleksid valmis proovima midagi teistsugust? Dr. Dain Heer ütleb, et sa ei peagi minema heitma oma praeguseid rolle, tegelaskujusid ja kostüüme. Ta ütleb, et peaksid olema neist kõigist teadlik, nagu ka sellest, millal neid kasutada otsustad. Mis siis, kui sa ei kuuletuks oma rollile, vaid valiksid ise oma rollid ise – ning looksid selle käigus elu, mis tundub sulle eheda ja tõelisena?

Muidugi võib mängida kindlat rolli, kui seda vaja peaks minema. Oleks pöörane oodata, et sa kõigist neist lihtsalt loobud. Lihtsalt ole teadlik sellest, millal sa parajasti mingit rolli mängid – kui seda rolli vaja peaks minema. Nõnda kuuletub roll sinule ja sa võid seda kasutada oma elu parandamiseks. Vastasel juhul võib roll muutuda sinu peremeheks ja hakata otsekui autopiloodil sinu elu juhtima.

Foto: Shutterstock.com

Mis siis, kui sa küsid ja sulle antaksegi?

Mis on sinu arvamus maailma kohta? Kas kõigile jätkub piisavalt? Piisavalt toitu? Armastust? Ruumi? Rõõmu? Või on seda kõike vaid piiratud hulk, nii et kui näiteks sinul on armastust, peab keegi teine ilma selleta läbi ajama?

Kas võiksid hetkeks seda mõtet lähemalt vaadata? Sinu arvamus loobki sinu reaalsuse, mitte vastupidi. Seega, millist reaalsust sa lood, kui elame sinu arvates puuduse ja vähesuse all kannatavas universumis?

Dr. Heeri arvamus ja teadmine on see, et elame täieliku külluse universumis. Piiblil on vähemalt ühes asjas õigus: „Küsi ja sulle antakse.“ Kas pole mitte veider? Lihtsalt küsi ja kohe antaksegi?

Aga kuidas? Kui sellele küsimusele oleks vastus, nõuaks see lihtsalt elus täielikult kohal olemist ja nõusolekut võtta vastu uute võimaluste energiat. Kui sa oled vastuvõtmise täielikult võimaldanud, langetad kõik tõkked ja saad kätte kõik soovitu. Ilma ühegi erandita. Kerguse ja rõõmu ja hiilgusega saad sa kätte kõik hea, halva ja koleda.

Foto: Shutterstock.com

Kui sa oled vastuvõtmise täielikult võimaldanud, langetad kõik tõkked ja saad kätte kõik soovitu.

Mis siis, kui alustaks vastuvõtmist?

Mida sa enda jaoks ihkad? End teistele nähtavaks teha? Kuuldavaks? Sinu täielikku vastuvõtmist teiste poolt? Äkki alustaksid ka sina vastuvõtmist? „Ma võtangi vastu,“ ütled sina. „Muidugi mõista. Tähendab, vastuvõtmine pole minu jaoks mingi mure. Kui keegi tahab mulle midagi anda, siis võtan selle muidugi vastu. Ma armastan vastuvõtmist. Ei-ei, minul pole vastuvõtmisega mingeid probleeme.“

Kas sul tekkis seda mõeldes raske tunne? Enamik inimesi sellel planeedil ei võta vastu eriti palju. Oled sa seda märganud?

Lihtsalt kaalu hetkeks järgmist:

Sina olid alati kõigist teistest võimekam, olgugi et püüdsid tõestada vastupidist. Teadsid alati, et kellelgi teisel polnud nii suurt võimekust kui sinul, seega oled sa alati olnud valmis elama üksi, tegema kõike üksi, isegi siis, kui enda arvates teiste inimeste abi vajasid, mida juhtus väga harva.

See ei võimalda suurt midagi vastu võtta. Vastuvõtmine on aga omaette ooper. Piiritu olendina – mis sa tegelikult oled – võid sa vastu võtta kõike. Kõike! Kas tunned end sisimas kergena? Asi on selles, et pead ise teadlikult selle valiku tegema.

Piiritu olendina – mis sa tegelikult oled – võid sa vastu võtta kõike. Kõike!

Mis siis, kui sina oledki see erinevus ja muutus, mida planeet vajab?

Meile kõigile on elamiseks antud see kaunis, imeline, uhke, hiilgav ja fenomenaalne planeet. Mis siis, kui me seda ka lõpuks tunnistaksime?

Me kas muudame kogu oma elukorraldust või see planeet ei suuda enam elukõlbulikke tingimusi säilitada. Mis siis, kui just sina oledki see muutus, mida planeet vajab? Ja sellest pole midagi, kui sa ei tea, kuidas sinna punkti jõuda või kuidas valida midagi teistsugust. Sul ei peagi olema kõiki vastuseid varnast võtta.

Dr. Heer palub lugejalt raamatus vaid seda, et hakkaksime esitama selliseid küsimusi nagu …

Mis veel küll võimalik on?

Mida me veel võiksime tekitada ja luua?

Kas meie käeulatuses on energiaid, mida me pole varem kaalunudki?

Kuidas saaks asi küll veel paremaks minna?

Äkki me olemegi piiritud?

Äkki ongi olemas lõputult võimalusi?

Raamatu saab tellida Apollo e-poest!

Head Uudised GoodNews