1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. LISATUD HARJUTUSED I Dan Brule: teadliku hingamise harjutusi on võimalik kasutada stressi vabastamiseks ja ärevuse elimineerimiseks
LISATUD HARJUTUSED I Dan Brule: teadliku hingamise harjutusi on võimalik kasutada stressi vabastamiseks ja ärevuse elimineerimiseks

LISATUD HARJUTUSED I Dan Brule: teadliku hingamise harjutusi on võimalik kasutada stressi vabastamiseks ja ärevuse elimineerimiseks

Dan Brulé on maailma muutev pioneer hingamistöö valdkonnas. Rohkem, kui 100 000 inimest üle 50 riigi teevad Dani teadliku hingamise metoodika alusel hingamistehnikaid oma tööl ja eludes. Suur hulk nendest on olümpiavõitjad, võitluskunstide tippmeistrid, juhtivad psühhoterapeudid, meditsiinilised eksperdid, mungad, mediteerijad, joogaõpetajad, meelelahutuse artistid, personaalsed treenerid, tervendajad, elu treenerid ja tippjuhid. Nii on Dan näiteks motivatsiooni tipptreeneri Tony Robbins personaalne hingamistreener. Ta on treeninud Kreeka-Rooma maadlejat Aleksander Karelinit ning nõustanud Venemaa judo, triatloni, tennise ja purjetamise koondiseid.

“Parem hingamine loob parema tervise — see on teadliku hingamise põhitõde. Kui me hakkame teadlikult lisama midagi oma hingamisele, me hakkame tõstma oma sügavamat teadlikust. Alateadlikus muutub teadlikkuseks. Ja hingamine on elu. On hingamismustreid, mis lahustavad ja vabastavad valu ja hirmu. Kui me kasutame neid leidlike hingamismustreid oma süsteemis, siis meil pole vaja mõelda sellele, et olla armastav või lahke, me ei pea püüdma olla kannatlikud või arusaavad, meil pole vaja fokusseerida oma tähelepanu, et olla rahulik ja loov. Selle asemel kipume me automaatselt mõtlema ja tundma loomulikul moel. Hingamistöö keskendub jõule ja potentsiaalile, vabastades ennast füüsilistest, emotsionaalsetest ja psühholoogilistest kannatustest, jättes alles õnne, elevuse, armastuse ja loomingulisuse, isegi kõige keerulisematel momentidel oma elus,” ütleb Dan Brulé.

Teadliku hingamise harjutusi, tehnikaid ja meditatsioone on võimalik kasutada energiataseme tõstmiseks, fokusseerimiseks, lõdvestamiseks, stressi vabastamiseks ja ärevuse elimineerimiseks.

Foto: Shutterstock.com

Kuidas teadlikku hingamist oma igapäevaellu lülitada? Dan Brulé annab nõu!

Igapäevane hingamine 

Üks olulisemaid hingamistöö eesmärke on teadliku hingamise ja hingamise teadvustamise lülitamine oma igapäevaellu. See annab igale kogemusele uue kvaliteedi. See aitab meil olla kontaktis oma hingega ning elust rohkem värve välja pigistada. See aitab meil anda oma parimat kõiges, mida me teeme.

Kuulamine 

Kasuta koosolekute või vestluste ajal hingamist abivahendina selleks, et tähelepanelikult kuulata. Taju selle abil rääkija sõnade tähendust. Jälgi, mis juhtub su hingamisega, kui sa öelduga nõus oled ning mis toimib siis, kui sa ootad hetke, et ise midagi sekka öelda. Tunneta südamega oma hingamist. Kasuta hingamist, et kuulata südamega.

Avalik esinemine 

Kui tuleb sinu kord rääkida, kasuta hingamist selleks, et oma häälele jõudu anda. Tekita endas energiavool ja kasuta hingamist, et seda hingamist juhtida ja häälega väljendada. Kasuta sissehingamist enda laadimiseks, enesekindlusega täitmiseks, selja sirgu ajamiseks ja rühi parandamiseks. Hinga teadlikult diafragmaga ja tunneta rääkimise ajal, kuidas naba liigub selgroo poole.

Igavus 

Kui mõtted lähevad hajevile või kui sul on igav, suuna tähelepanu hingamisele ja kasuta seda hetke selleks, et harjutada teadlikkust. Tunneta oma jalgu põrandal. Tunneta hingeõhku liikumas oma kõhus. Hinga sisse uut energiat ja otsusta keskenduda. Hakka oma mõtteid, hinnanguid ja mõttekäike jälgima. Tunneta teadlikult õhu liikumist oma kehas.

Tihe mõttetegevus

Hinga kolm korda sügavalt ja aeglaselt, hinga sügavalt kõhu kaudu ja tunneta, kuidas sa täitud õhtuga. Keskendu oma kehale, tunneta, kuidas õhk kopsud täidab, kuidas õhk täidab kõhu ja rinnaku. Seejärel hinga aegalselt ja teadlikult välja. Seejärel hinga aeglaselt ja katkestamata mõned minutid – viis sekundit sisse ja viis selkundit välja. Lõpeta harjutus, tunnetades seda, mis toimub su sees ja seda, mis toimub su ümber.

Dan Brulé raamatu “Lihtsalt hinga” saab tellida kirjastuse Pilgrim e-poest!

Head Uudised GoodNews