1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Coach Chanet Siret Simonen annab nõu, kuidas saavutada enda eesmärke
Coach Chanet Siret Simonen annab nõu, kuidas saavutada enda eesmärke

Coach Chanet Siret Simonen annab nõu, kuidas saavutada enda eesmärke

Coach Chanet Siret Simonen sõnab, et selleks, et hakata liikuma oma unistuste elu suunas, on vaja astuda reaalseid samme. See ei ole alati lihtne – need võivad vahel tunduda ebamugavad ja nõuda suurt iseenda ületamist, ent tuleb hoida silme ees visioon, kuhu oled teel ja miks sa seda soovid.

Chanet Siret Simonen. Foto: Kristi Kullerkupp

Eesmärk ei pea olema suur ja üüratu – vahel on eesmärk lihtsalt muutuse elluviimine

Vahel soovime lihtsalt liikuda teadlikult enda erialal paremuse poole. Ka sellisel juhul on Chaneti sõnul oluline teada, kus sa hetkel oled ja kuhu sa oled teel ning tuleb reaalselt tegutseda selleks, et muutused saaksid juhtuda.

“Kui on midagi, mida sa tõesti tahad, siis ei ole ükski sein takistuseks ega ükski hirm ületamatu. Ära jää enda muutust ja eesmärki diivanile istudes ootama. Kui tahad tulemusi näha, siis tõuse püsti ja tegutse!” soovitab ta ja lisab, et juba väikesed sammud annavad julgust ja energiat liikuda teadlikumalt enda soovide suunas.

Ära jää enda muutust ja eesmärki diivanile istudes ootama. Kui tahad tulemusi näha, siis tõuse püsti ja tegutse!

Foto: Kristi Kullerkupp

Eesmärkide seadmise juures on kolm olulist tasandit:

  • Eesmärke ei tasu seada eesmärke ainult läbi teadmiste, vaid ka läbi südame. Chanet selgitab, et läbi teadmiste luues teeme seda tihti vastavalt enda varasematele kogemustele. Me vaatame teisi, et tahaks ka, aga võibolla see polegi meie enda südamesoov.
  • Ta soovitab minna südamesse, päriselt tunnetada ja kogeda, mida loomas oled. Südametasandil on oluline vaadata, kas see on sinu väärtustega kooskõlas. Kui on, siis on eesmärgid suurema tõenäosusega ka saavutatavad.
  • Tihti unustatakse usalduse loomise tasand. See tähendab, et paned visiooni ja eesmärgid paika ja jätad mänguruumi muutustele.
Foto: Kristi Kullerkupp

Tee endale selgeks, mida konkreetselt soovid enda ellu luua ja seejärel tee selle jaoks midagi päriselt ära!

Chanet paneb südamele, et ükskõik, kui teadlikult sa enda elu lood või seda elad, siis ei ole olemas kiirteed eesmärkide poole. Sa kas tegutsed selle suunas või ei tegutse. Kuid vahel on tegutsemine siiski millegipärast raske. Sa oled valmis tegema muutusi, mis liigutavad sind sinu soovi suunas, kuid miski nagu hoiaks sind tagasi.

Ta lisab, et jõuda päriselt enda unistuste eluni, pead tegutsema ja liikuma samm-sammult unistuste suunas. Tegutsemine näitab, et sul on tõsine kavatsus enda ellu muutust tuua. Tegutsemine annab tohutu energiahulga selleks, et muutused hakkasid toimuma ja su ellu saaks manifesteeruda unistused, mida soovid.

Et jõuda päriselt enda unistuste eluni, pead tegutsema ja liikuma samm-sammult unistuste suunas.

Chanet Siret Simonen. Foto: Kristi Kullerkupp

Püsi eesmärkide rajal!

Chanet soovitab veel, et üks oluline abiline rajal püsimiseks on endale koha alguses teha selgeks, miks sa seda muutust või eesmärki enda ellu soovid. Miks see on sinu jaoks oluline?

Teine hea abiline muutustega toime tulemisel on afirmatsioonide loomine. Chanet selgitab, et afirmatsioonid on laused, mida iseendale sisendad ja mis aitavad endal uskuda, et sa suudad. Selle asemel, et rääkida endale lugusid teemal “ma ei suuda”, aitavad afirmatsioonid muuta alateadliku sisekõne positiivseks “Ma suudan!”.

Näiteks võib endale korrutada:

  • Ma suudan!
  • Ma saan hakkama olenemata olukorrast
  • Ma olen muutustes hoitud
  • See on kasvamine minu eesmärkide suunas
  • Ma tegutsen teadlikult ja hoian end
  • Ma saan hakkama!
  • Mul on aega kõigeks oluliseks
  • Ma õpin igast olukorrast.
Head Uudised GoodNews