1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Blisstonial esinev muusik Hanno Padar: usk on usaldus ja teatav ükskõiksus
Blisstonial esinev muusik Hanno Padar: usk on usaldus ja teatav ükskõiksus

Blisstonial esinev muusik Hanno Padar: usk on usaldus ja teatav ükskõiksus

Nädalavahetusel Blisstonia alkoholi- ja meelemürgivabal festivalil üles astuv muusik Hanno Padar on religioosse taustaga mees ja sõnab, et usk on tema jaoks usaldus ja teatav ükskõiksus.

Usk on seotud sisemise rahuga

Padar sõnab, et usk jumalasse on kindlasti seotud sisemise rahu tundega. “Siinpoolne ei toeta kuigi palju seda. “Jumal” terminina on lihtsalt väga laetud ja ei jäta kedagi külmaks, mis aga lõppkokkuvõttes on samuti ikkagi positiivne. Usk endasse on sisemine väärtulikkus või väärt olemise tunne. Need kaks (usk Jumalasse ja endasse) on väga seotud, meie pärisosa on loomisloo järgi ikkagi jumalik,” tõdeb ta.

Padari esimene pill oli kromaatiline kannel, hiljem õppis ta kitarri enda lõbuks ise. “Miks kitarr ja näiteks mitte klaver, trummid või mõni muu levinud instrument… ilmselt lihtsalt tulenevalt tolle olukorra spetsiifilistest tingimustest,” nendib ta.

Inspireerivaid muusikuid on tal raske välja tuua – neid on lihtsalt nii palju. “Viimasel ajal olen palju kuulanud XX sajandi esimese poole blues’i – Blind Willie Johnson, Skip James, neid on palju. Kõik väga omanäolised, inspireerivad teatava kainusega, mida kaasaegses muusikas nii palju ei ole,” räägib ta oma muusikaeelistustest.

Blisstonial soovib Padar kuulajatele anda tutvustada oma varsti ilmuvat debüütalbumit “Teine vaatus” ja sellest tulenevalt edasi anda enda vaadet, teist vaadet ehk kuulaja jaoks. “Pildid ja tunded, sõnad neid tõlkimas, oma mõtted annavad uusi tundeid ja nii edasi,” räägib ta.

Hanno head mõtted! 

  • Usk endasse on sisemine väärtulikkus või väärt olemise tunne.
  • Usk jumalasse on kindlasti seotud sisemise rahu tundega.

Blisstonia piletid on müügil Ticketeris!

Head Uudised GoodNews