1. Avaleht
  2. Hingele
  3. BLISSTONIA TULEB TAAS I Alkovabal ekstaatilisel tantsu- ja kakaofestivalil saab pidutseda turvalises ruumis
BLISSTONIA TULEB TAAS I Alkovabal ekstaatilisel tantsu- ja kakaofestivalil saab pidutseda turvalises ruumis

BLISSTONIA TULEB TAAS I Alkovabal ekstaatilisel tantsu- ja kakaofestivalil saab pidutseda turvalises ruumis

Juba kolmandat korda toimub sel suvel 3.-4. juulini meelemürkide- ja alkovaba ekstaatilise tantsu- ja kakaofestival Blisstonia. Eelmisel aastal kogunes keset loodust pidutsema ja elu tähistama üle kolmesaja inimese.

Tantsida, nagu keegi ei vaataks ja laulda, nagu keegi ei kuuleks

Viimasel kümnel aastal on üle maailma hakanud levima kakaotseremooniad, mille alustaladeks on puhas, minimaalselt töödeldud toorkakaost tehtud jook, erinevad helirännakud, põlisrahvastelt inspireeritud palved ja üheskoos lauldavad tseremoniaalsed laulud.

Teine uus ja järjest enam populaarsust koguv meelelahutuslik fenomen on Ekstaatiline alkovaba tantsupidu, mis on tuntud ka kui “puhas” ehk ainetevaba tantsupidu.

Sellised tantsupeod said alguse jooga ja tervislikkude eluviiside levimisega viimasel kümnendil ja on nüüd jõudnud maailmas sadade tuhandete inimeste lemmikpidudeks. Miks? Sest alkoholi puudumisel puudub sellistelt pidudelt täielikult ka purjakil jauramine, kraaklemised ja nõme külge löömine, mis tekitab paljudele tohutut ebamugavust.

Selline puhas energia tagab turvalise ruumi, kus inimesed saavad end avada ja end vabalt välja elada. Loosungiks on: “Tantsida, nagu keegi ei vaataks ja laulda, nagu keegi ei kuuleks!”

See on pidu, kus kõik võõrad on sinu sõbrad, neile võib tere öelda, silma vaadata ja pole keelatud ka sellises turvalises südameruumis kallistada. See festival ongi sümbioos kakaotseremooniatest, kus lauldakse ja ekstaatilistest tantsupidudest, kus loomulikult tantsitakse end taevasse.

Pohmakavaba pidu!

“Minu motoks on olnud juba aastaid sõna puhas ja usun, et pidutsemiseks ja tähistamiseks ei ole ilmtingimata vaja veini või õlle juua, savu tõmmata ega midagi muud manustada. Saab imeliselt pidutseda ka täiesti puhtalt, nii et järgmisel hommikul on pohmaka asemel hoopis veel parem olla,” ütleb Saue ekstaatiliste tantsupidude ja teadvust avardavate seminaride korraldaja Tiit Trofimov. Seega osalised võivad arvestada, et nad annavad vaikiva nõusoleku alkoholi ega muid ained festivalile mitte kaasa võtta.“Muidugi päris kuivalt me seda asja ei tee, looduslikud energia andjad nagu pu-erh tee, tooršokolaadid, afrodiisikumidest pakatavad smuutid ja tseremoniaalne toor-kakao on osalistele rangelt soovitatavad,” ütleb muiates Tom Walsberg.

Tom Valsberg. Foto: Kadri Valsberg

Kes käib sellistel kakao ja ekstaatilise tantsu pidudel?

Nii Nevada Citys, Balil, Yoga Barnis, Guatemalas, Eagles Nestis kui Saue Mõisas käivad noored ja keskealised igast eluvaldkonnast, eriti aga need, kes peavad lugu tervislikust toitumisest, joogast, reisimisest ja tegelevad õppimise ning enese arendamisega.

Eriti populaarsed on need peod just kahekümnendates ja kolmekümnendates noortele aga ekstaatilisele tantsupeole võib vabalt kaasa võtta ka lapsi, oma vanemaid ja isegi kepsakamaid vanavanemaid. Korraldajad sõnavad, et kõik on teretulnud.

Rohkem infot leiab Facebookist! Piletid on müügil Ticketeris

Head Uudised GoodNews