1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Alateadvuse jõud toimib kui Aladdini lamp?
Alateadvuse jõud toimib kui Aladdini lamp?

Alateadvuse jõud toimib kui Aladdini lamp?

Magic Aladdins Genie lampKes meist poleks kuulnud lugu Aladdinist ning tema imelambist, mis lubas täita kolm soovi? Minnes tagasi muinasjutu juurte juurde selgub, et Aladdin ei saanud soovida mitte ainult kolm soovi, vaid niipalju, kui tal neid oli, kirjutab Teazy.ee.

Mida see muinasjutt meile tegelikult ütleb?

Mitte ükski inimene ei peaks otsima vastust väljaspool iseennast. Imelamp ei tähista mitte asju või inimesi, kes soove täidavad, vaid inimese iseenda alateadvust. Vastus seisneb usus iseendasse.

Me elame maailmas, mis on täis piiranguid. Juba lapsepõlves kuuleme, et joosta ja kilgata ei tohi, mürada ja end mustaks teha samuti mitte. Sunnitakse sööma toite, mis ei pruugi meile maitseda ning tuleb lugeda raamatuid, mille vastu huvi ei tunne. Lisaks sisendatakse meile, et haigused on toredad põhjused, miks saab koolipäeva vahele jätta või needused, mis ei lase tööle minna. Meie enda uskumused – ma ei jõua, ei viitsi, ei oska, ei ole aega, ma ei ole väärt armastust ega õnne – süvendavad veelgi enam iseendasse uskumise kadumist. Arvame, et trahvid, rahaprobleemid, tülid lähedastega või probleemid tööl on lihtsalt halb juhus, mis kogemata meie eluteele satuvad.

Mis oleks, kui muuta oma mõttemaailma ning uskuda, et ma tõesti suudan, oskan ja tahan ning olen väärt õnne ja armastust? Minu ellu ei kuulu rahaprobleemid ega muu, mis tekitab negatiivsust?

Alateadvusel on piiritu jõud. Ükskõik milliseid mõtteid, veendumusi, arvamusi või teooriaid me oma alateadvusesse sügavalt ja jäävalt talletame – kõik need realiseeruvad meie elus mingite sündmuste, seisundite või situatsioonide näol.

Seega, milleks luua endale maailmapilt, mis on täis vaid negatiivsust ning piiravaid mõtteid? Muuda oma maailm päikseliseks. Ole tänulik kõige eest, mis sul on. Tunneta igal hommikul silmi avades, kui ilus on maailm tegelikult. Selle asemel, et lapsele sisendada, et kool on raske ja igav, pane ta uskuma, et see on tegelikult tõeliselt põnev ning kool on vundament külluslikuks eluks. Vaimustu ka ise õpingutest, nii on lapse suurenenud huvile õppetöö vastu teil ka lähedasem suhe. Pane end uskuma, et sinu postkasti ei jõua enam ühtegi trahvi ning inimesed sinu ümber austavad ja armastavad sind tõeliselt. Sisendades endale, et sa ei suuda – sa ei suudagi. Sisendades endale, et sa jõuad, tahad ja oskad kõike, siis täpselt nii lähebki.

Tõesta iseendale, et sa võid olla ükskõik kes ja omada kõike, mida hing ihaldab.

Usu iseendasse!

Kasutatud kirjandus: “Teie alateadvuse jõud” Joseph Murphy

Allikas: Teazy

Head Uudised GoodNews