1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. AEG LAHTI LASTA I Kuidas aru saada, et on õige aeg suhe lõpetada?
AEG LAHTI LASTA I Kuidas aru saada, et on õige aeg suhe lõpetada?

AEG LAHTI LASTA I Kuidas aru saada, et on õige aeg suhe lõpetada?

Alexis Varnurm kirjutab raamatus “Uus reaalsus”, et paratamatult on suhete lõpetamine raske. Vahel aga muutume tugevamaks, targemaks ja õnnelikumaks alles siis, kui oleme suhtest lahti lasknud. Kuidas aru saada, millal on õige aeg lahti lasta?

Kui tahetakse, et oleksid keegi teine, mitte see, kes sa tegelikult oled

Ära muuda kellegi teise pärast oma olemust. Targem on lahku minna kui nägu teha, et oled keegi teine. Haavatud südant on kergem parandada, kui purunenud isiksust kokku korjata.

Teod ei ühti sõnadega

Me kõik vajame mõnikord inimest, kes meid innustaks, lootusrikkalt tulevikku vaadata aitaks ja meie tegemisi toetaks. Kui su kõrval oleva inimese sõnad ei ühti tema tegudega, ta ei täida oma lubadusi ja sulle tundub, et ta kasutab sind ära, siis on võib-olla õige aeg suhe lõpetada. Parem on mitte juttu kuulata, vaid tegusid jälgida.

Mõistad, et sunnid teist inimest ennast armastama ja vajad selle kohta pidevat tõestust

Kedagi ei saa sundida armastama. Sa ei pea teist inimest anuma, et ta su kõrvale jääks, Armastuse lõpuga ei lõpe elu. Kui armastus mingil põhjusel elust lahkub, siis midagi jääb alati alles. Kuuleme sageli sõnu “Ma armastan sind!”. Vaid see, kes tõtt räägib, jääb ka su ellu ja tõestab sulle, kui väga ta sind armastab.

Suhte aluseks on füüsiline tõmme

Ilu ei seisne ainult välimuses. Ilu on ka meie elamise põhjus ja see, mis meid määratleb ja meid unikaalseks teeb. Need, kellele meeldib vaid väline ilu, on tavaliselt lühikest aega meie kõrval. Kogu eluks jääb sinuga see, kes su hinge ja sisemaailma avastab.

Kui sinu usaldust pidevalt kuritarvitatakse

Kui näed ja tunned, et inimene su usaldust kuritarvitab, siis tasuks suhte lõpetamise peale mõelda. Kas on mõtet kinnipigistatud silmadega kannatada ning iseendale valetada, et kõik on hästi? On palju neid, kes võiksid sinu kõrval olles su elu rikastada.

Kui sind pidevalt alahinnatakse

Kui alustad suhet inimesega, kes sind ei austa, reid oma hingest lausa tüki välja, mida sa enam kunagi tagasi ei saa. Igaühe elus on hetki, mil tuleks pigem alla anda ja teise inimese tagaajamine lõpetada. Kui keegi tahab, et sa tema kõrvale jääksid, siis leiab ta selleks ka võimaluse, Teise inimese tagaajamine tuleb lõpetada ja endale tunnistada, et sa pole rahul, kuidas ta sinusse suhtub. Kui teine tahab su elust lahkuda, siis lase tal minna.

Kui teie hinged omavahel ei räägi

Mõnikord võib tülitsemine suhte päästa ning vaikimine selle hävitada. Suhtle inimestega. Et kõik oleks selge, räägi teistega puhtast südamest. Sa tulid siia maailma selleks, et aus olla ning oma armastust ja rõõmu jagada.

Pead alati oma õnne ohvriks tooma

Kui lubad inimestel endalt rohkem võtta, kui nad sulle annavad, siis kaob tasakaal. Pead aru saama, millal sa teiste ahnetest kätest oma elu krediitkaardi pead ära võtma. Parem on üksi olla kui koos inimesega, kes sinult eneseohverdamist, oma õnnest ja eneseaustusest loobumist nõuab.

Kui sulle praegune olukord ei meeldi

Parem on olla edutu milleski, mis meeldib, kui edukas selles, mis ei meeldi. Ära loobu oma unistustest ega luba ka teistel neid endalt ära võtta. Ära kuula teiste arvamust, mis suunas peaksid minema ja millega tegelema. See on sinu valik. Kui sulle öeldakse, et su tegevus on tühine ega maksa midagi, siis kas tasub suhtlemist jätkata? Parim, mida teha saad, on elus edasi liikuda.

“Kuula oma südame häält.  Mõnikord tuleb riskida, vigu teha ja neist õppida. Mäkke ronimine ei ole kerge, kuid tipus olles mõistad, kui tähtis oli selle teekonna iga samm. Liigu alati edasi. Usu, et kunagi täidavad õnn, rõõm, armastus ja küllus ka sinu elu,” kirjutab Varnurm ja lisab, et  hiljem vaatad tagasi ja küsid endalt: „Kuidas ma küll kõik selle saavutasin?!“

Raamatu saab tellida kirjastuse Pilgrim e-poest!

Head Uudised GoodNews