1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. 1STAGE STUUDIOS! Kirjanik Eia Uusi edukuse valem: pean oluliseks loomulikku ärkamist!
1STAGE STUUDIOS! Kirjanik Eia Uusi edukuse valem: pean oluliseks loomulikku ärkamist!

1STAGE STUUDIOS! Kirjanik Eia Uusi edukuse valem: pean oluliseks loomulikku ärkamist!

Apollo rahvahääletusel parima ilukirjandusteose tiitliga pärjatud romaani „Tüdrukune“ autor Eia Uus käis 1stage vestlussaates rääkimas, millised harjumused on aidanud teda kirjaniku elukutse juures.

„Kirjanikuna saan proovida panna täiesti võõrast inimest tundma seda tunnet, mida ise tunnen,“ tõdes Uus. Viimane romaan „Tüdrukune“ on kirjutad just seetõttu, et kirjanikul tekkis soov jutustada autentne lugu naise rollist ühiskonnas.

272-leheküljeline romaan „Tüdrukune“ on kirjutatud kolme nädalaga. Sellise lühikese ajaga kirjutatud teose juures on oluline, et meel oleks pidevalt värske. Kirjanik tõdes, et keskendumisele aitab kaasa loomulik ärkamine. „Ma ei kasuta äratuskella. Oluline on loomulik ärkamine“, tõdes Uus.

Samuti julgustab Eia kirjanikke, et nad usaldaksid oma sisetunnet.

„Pidin usaldama ennast. Varem olin kirjutanud süstemaatiliselt. Selle raamatu puhul puudus mul uurimustöö faas,“ kirjeldas Eia. „Usaldasin maailma ja lihtsalt kirjutasin. Iga päev võtsin tühja lehe ja lasin endast kõik välja.“

Uusi sõnul on „Tüdrukune“ erinev tema eelmistest romaanidest, sest viimase raamatu näol on tegemist julge teosega. „Ma ei kaalunud igat sõna läbi. Et keegi ei saaks haiget ja keegi ei tunneks ennast rünnatuna.“

Täispikka vestlust Eia Uusiga on võimalik näha siin. Vestluses räägitakse kirjaniku elukutsest, loovusest ja loomingulisusest ning harjumustest.

Head Uudised GoodNews