1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. 10 NÕUANNET UNISTAJATELE I Sallivus ja erapooletus on unistaja jaoks hädavajalikud omadused
10 NÕUANNET UNISTAJATELE I Sallivus ja erapooletus on unistaja jaoks hädavajalikud omadused

10 NÕUANNET UNISTAJATELE I Sallivus ja erapooletus on unistaja jaoks hädavajalikud omadused

Napoleon Hilli „Mõtlemist muutes rikkaks“ on raamat, mida võib pidada enesearengu valdkonna tuntuimaks klassikaks. Raamatu aluseks on aastate pikkune rikkaks saamise uurimine ning Napoleon Hillí poolt läbiviidud 500 eelmise sajandi alguse edukaima inimese intervjuud. Esmatrükk ilmus inglise keeles 1937. aastal, mil maailm oli üle elanud Esimese maailmasõja ning Ameerika ühiskonda raputanud nn must neljapäev, 1929. aasta börsikrahh, mis raputas kogu ühiskonda tugevasti, muutes inimesed ettevaatlikus ja ehk pisut kartlikukski.

Aasta esimene päev on hea päev, et unistada, seada eesmärke ja teha plaane nende saavutamiseks. Avaldame Napoleon Hilli raamatust kümme nõuannet, mis aitavad unistada, eesmärke seada ja seatud sihtide poole püüelda.

  1. Iga inimene, kes võidab mõne ettevõtmise, peab olema valmis lõikama ära taganemistee. Ainult seda tehes on võimalik saavutada meeleseisund, mis on edu jaoks ülimalt oluline, see on tuline tahmine võita.
  2. Sallivus ja erapooletus on unistaja jaoks hädavajalikud omadused. Need, kes kardavad uusi ideid, on määratud hukule juba enne alustamist. Ärge laske kellelgi mõjutada ennast unistamist halvustada. Et selles muutunud maailmas suuri võite saada, peate tabama möödunud aegade kuulsate teerajajate vaimsuse, kelle unistused on andnud tsivilisatsioonile kõik, mis sellel on väärtuslikku.
  3. Tuline tahtmine olla ja teha on lähtekoht, kust unistaja edu algab. Unistused ei sünni ükskõiksusest, laiskusest ega ambitsioonide puudumisest. Pidage meeles, et kõik, kes on elus edukad, on enne seda läbi teinud raske alguse ja pidanud südantlõhestavaid lahinguid. Nende elus, keda saadab edu, on pöördepunkt harilikult saabunud mõnel kriisihetkel, mille kaudu on nad leidnud oma teise mina.
  4. On vahel, kas tahta midagi või olla selleks valmis. Mitte keegi pole millekski valimis enne, kui usub, et selle saavutab. Meeleseisund peab olema uskumine, mitte pelgalt lootmine või soovimine. Eelarvamuste puudumine on uskumiseks olulise tähtsusega. Eelarvamused ei sisenda usaldust, julgust ega usku. Mingi kummalise ja võimsa vaimukeemia põhimõtte kaudu, mida ta pole kunagi teatavaks teinud, vaikib loodus tugeva tahtmise ees, mis ei tunnista taolist sõna nagu “võimatu” ega lepi läbikukkumise võimalusega.
  5. Uskuge endasse, uskuge kõigesse. Usk on rikkuse allikas. Uks on igasuguste imede ja mõistatuste alus, mis pole teaduse reeglitega analüüsitavad! Usk on ainus teadaolev vastumürk läbikukkumisele. Uks on ainus, mille abil inimene saab rakendada ja kasutada jumaliku vaimu kosmilist jõudu.
  6. Alistuja ei võida kunagi ja võitja ei alistu kunagi. Keegi pole enne kaotanud, kui ise – oma mõttes – alla annab. Seda tõsiasja korratakse mitut puhku, sest nii lihtne on tunnistada “nokauti” kohe esimese lüüasaamise peale. Kui tekib tagasilöök, võtke seda kui märki, et teie tegevuskava polnud veatu, uuendage oma kava ja asuge taas eesmärgi poole teele. Kui te loobute enne eesmärgi saavutamist, olete alistuja.
  7. Otsige teadlikult selliste inimeste seltsi, kes mõjutavad teid mõtlema ja enda eest seisma. Ärge oodake probleeme, sest sel juhul ei jäta nad tulemata. Inimeste kõige tavalisemaks nõrkuseks on kahtlemata harjumus jätta oma meeled teiste inimeste negatiivsete mõjude valla. See nõrkus on seda kahjulikum, et enamus inimesi ei saa arugi, et selline oht valitseb, ja paljud, kes saavad, ei hakka seda parandama enne, kui sellest kujuneb igapäevaelu kontrollimatu osa.
  8. Kaotage igasugune harjumus muretseda, tehes üldise, kõikehõlmava otsuse, et mitte miski elus ei vääri muretsemist. Selle otsusega tuleb tasakaal ja hingerahu, mis teeb õnnelikuks. Muretsemine on meeleseisund, mis põhineb hirmul. See on salakaval ja osav. Kaevub samm-sammult sügavamale, kuni halvab analüüsivõime, hävitab eneseusu ja algatusvõime. Inimene, kelle meeli täidab hirm, pelgalt ei hävita oma aruka tegevuse võimalusi, vaid mõjutab destruktiivselt ka kõiki teisi, kes temaga kokku puutuvad, hävitades ühtlasi nende võimalused.
  9. Kõik, mida inimene loob, saab alguse mõttest. Inimene ei saa luua midagi, seda eelnevalt mõttes kujutamata või kavandamata. Kujutlusvõime aitab mõtetest panna kokku plaani. Kujutlusvõime abil saab kavaldada ja seada eesmärke, millega saavutada valitud tegevusalal edu. Kõik mõtted, mis on teadlikult alateadvusesse sisestatud, kavatsusega need füüsiliseks ekivalendiks materialiseerida, peavad olema esmalt loodud kujutlusvõime poolt. Ühtlasi peab neisse uskuma.
  10. Püsivust ei asenda miski. Seda ei saa asendada mitte ühegi muu omadusega. Pidage see meeles ja see julgustab teid alguses, kui edasiminek võib paista raske ja aeglane. Enamus inimesi on valmis heitma oma eesmärgid üle parda ja esimese takistuse või ebaõnne korral loobuma. Vähe on neid, kes vaatamata takistustele jätkavad, kuni eesmärgid saavutavad. Sõnal “püsivus” pole kangelaslikkuse varjundit, aga see omadus annab iseloomule sama, mis süsinik terasele. Need, kes on kujundanud püsivuse harjumuse, on kindlustatud läbikukkumise vastu. Ükskõik kui palju kordi nad ka lüüa saaksid, jõuavad nad viimaks redeli ülemisele pulgale.

Sõnal “püsivus” pole kangelaslikkuse varjundit, aga see omadus annab iseloomule sama, mis süsinik terasele.

Raamatu saab tellida Rahva Raamatu e-poest!

Head Uudised GoodNews