1. Avaleht
  2. Kuula
  3. VIDEOD! MENUKAS FESTIVAL! “We Love the 90’s” festivali artistide rivistusse lisandus 5 supernime
VIDEOD! MENUKAS FESTIVAL! “We Love the 90’s” festivali artistide rivistusse lisandus 5 supernime

VIDEOD! MENUKAS FESTIVAL! “We Love the 90’s” festivali artistide rivistusse lisandus 5 supernime

welove90Ülimenuka ürituse “We Love the 90’s” festivali artistide rivistusse lisandub 5 supernime: Culture Beat, Captain Jack, Dr. Alban, Alexia ja Basic Element.

Soomes juba mitmeid aastaid korraldatud Euroopa suurim 90ndate festival, “We Love the 90’s” jõuab suvel suure publikuhuvi tõttu taas Eestisse. Megafestival tõi eelneval suvel Tallinna Laululavale tõelise staarideparaadi ja rahvahulga, ning jätkab samas vaimus.

26. ja 27. augustil aset leidval festivalil esineb lisaks eelnevalt väljahõigautud neljale suurnimele veel viis supernime.

“Culture Beat” on vaieldamatult üks tuntumaid 90ndate artiste, kes tulid ja vallutasid tabeleid pea iga oma väljaantud looga. Tõelisteks megahittideks võib pidada “Mr.Vain” ja “Crying in the Rain”.

90ndate üks karismaatilisemaid kujusid on just “Captain Jack”, kelle meeldejäävad ja rütmikad lood nagu “Captain Jack” ja “Drill Instructor ” olid absoluutsed tantsupõrandate hümnid. Tema live esinemised on tänaseni väga kaasahaaravad ja paneb liikuma ka kõige väsinuma pealtvaataja.

Dr. Albanit võib pidada 90ndate tantsumuusika üheks suurimaks ikooniks. See hitimeister vallutas kogu maailma, anne kanalist kuni missisipi kallasteni. Iga endast lugupidav 90-date muusikastiili austaja võib unepealt kaasa laulda “It´s My Life”, “Sing Hallelujah”, “Hello Africa”, “Look whos Talking” jpt.
Kunagisest hambaartist on tänaseks saanud tõline muusikalegend.

“Alexia” on 90´ndate Itaalia tantsumuusika üks eredaim väljalase, keda kohalik maarjamaa rahvas teab tema gigahittide “Uuh La La La” ja “Summer is Crazy” järgi.
Lisaks tema meeletule soolokarjääri edule, alustas Alexia oma saatust koos suurartisti ICE MC´ga, kelle jaoks laulis ta selliseid suurhitte nagu “Think About the Way” ning “It´s a Rainy day”.

Rootsist oli 90´ndatel eriti viljakas ja tootis maailma muusika businessile tõeliselt palju pärleid ning just “Basic Element´i” võib nimetada üheks nendest. Kollektiivi esikalbum “Basic Injection” paisati müüki 1994. aastal, sealt pärinevad singlid “The Promise Man”, “Move Me” ja “Touch and Leave It Behind”.
Tuleb tõdeda, et alles hiljuti aastal 2008 suutsid nad tulla välja veel ühe tõelise pärliga, megahitiga ” Touch you right now”.

Eelnevalt välja kuulutatud neli suurnime kes astuvad ülesse 2016 aasta megafestivalil “We Love the 90-s”:

Scooter – Saksamaalt pärit tantsumuusika fenomen, kes on tänaseks tegutsenud juba üle 21 aasta. Bänd on müünud rohkem kui 31 miljonit plaati, sealhulgas teeninud ka üle 80 kuld ja plaatina auhinna. Nende 23 singlit on jõudnud kõik edetabelites Top 10-sse. Bändi tuntuimad hitid on lood nagu “Fire”, “How Much is The Fish”, “Hyper, Hyper”, “Move Your Ass”, “Nessaja”, “4 am”, “Maria (I like it loud)” jpm.

Vengaboys – üks enimmängitumaid tantsumuusika artiste nii Eestis kui kogu Euroopas. Vengaboys sai tuntuks 1998. aastal hitiga “We Like To Party” ning sellele järgnenud lugudega nagu “Boom, Boom, Boom, Boom” ja “We’re Going To Ibiza”, „Shalala lala“ jpt.

Londonbeat – 1991. aastal vallutas Billboardi ja Euroopa edetabeleid ning kirjutas end igaveseks muusikaajalukku aegumatute megahittidega “I’ve Been Thinking About You”, “You Bring On The Sun” ja “A Better Love”. Nad on välja lasknud kokku kuus edukat stuudioalbumit ning on ühed menukaimad 1990. aastate tantsumuusika tähtedest, kes on ka mitmel korral Eestit väisates andnud tõeliselt menukaid kontserte.

Rootsist pärit “E-type” ei vaja tantsusõprade seas tutvustamist. 1990. aastate diskostaari ja rütmivõluri kuulsamad hitid on „Set The World on Fire’’, „This is the Way’’, „Here I Go Again’’, „Life’’ jt. Ta on välja andnud kuus edukat stuudioalbumit, võitnud kolm muusikaauhinda Swedish Music Awards galalt ja olnud nomineeritud Rootsi Grammyle kategoorias ’Modernne Tants’.

Head Uudised GoodNews