1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VIDEOD! Mantralaulik Simrit tuleb Eestisse
VIDEOD! Mantralaulik Simrit tuleb Eestisse

VIDEOD! Mantralaulik Simrit tuleb Eestisse

Maailmamuusika tipptegija, mantralauljatar Simrit Kaur Khalsa tuleb taaskord Eestisse. Laljatari jaoks, kelle energia ja hääl puudutab inimesi kõige sügavamatel tasanditel, on iga kontsert kui omalaadne hüpnootiline riitus. Tal on võime edasi kanda sügavat inimlikkust ja puhast armastust.

Laulmine kui lapsepõlve jätkamine 

“Enda algklasside ajast mäletan ma selgelt, et koolist koju jõudes mõtlesin ma laule välja ja lindistasin neid siis toanurgas oleva kassettmakiga,” rääkis Simrit väljaandele SF Yoga Magazine enda lapsepõlvest. “Ma võisin seda teha tundide kaupa. Nii et see, millega ma täna tegelen, on lihtsalt lapsepõlve jätkamine.”

Muistse sakraalsuse ühendamine tänapäevaga

Lisaks salvestustehnikale on nüüdseks muutunud ka Simriti helikeel – kummituslikult müstilist muusikat täidavad lõputud ostinaatokordused, mis ilma algus- ja lõpp-punktita justkui keerlevaid mandalaid moodustavad. Ühendades muistset sakraalsust tänapäevaga, pakuvad Simriti rütmi- ja heliväljad nihestatud teadvuse sügavusi, tõmmates kuulaja uude reaalsusse, mille transs kestab veel kaua pärast kontserti.

iTunesi maailmamuusika edetabeli tipp ja Billboardi top

Kreekas väga noortele vanematele sündinud ja seetõttu USA-s adopteerituna üles kasvanud Simrit on tänaseks kujundanud endast brändi: Simrit Kaur Music, LLC. Oma loominguga on lauljatar nädalate kaupa püsinud iTunesi maailmamuusika edetabeli tipus ja jõudnud ka Billboardi top’i. Tavatu helipildiga ansambli koosseisu kuuluvad lisaks vokaalile ka Lääne-Aafrika kora, India tablad, tšello ja kitarr.

Simrit on pühendunud Kundalini joogale ja õpetab reikit 

Simrit Kaur Khalsa on oma elu, lisaks heliloominguga seonduvale, pühendanud ka Kundalini joogale. Ta õpetab heli ja teadvuse koostoimet ning lisaks ka reikit.

“Simrit’i jaoks ei ole laulmine etteaste, vaid Jumalikkuse püha teenimine. Tema hääl, muusika ja tema õpetused peegeldavad tema pühendumist, mis paistab temast tulevat nii loomulikult ja pingutuseta. See pühendumus on kingitus, ülim kõikidest annetest, mis juhatab tuhandeid olemise valgusesse ja teadlikkusse, mis on praegusel ajal inimkonnale eluliselt oluline,” ütleb väelaulik Snatam Kaur.

Simriti kontsert toimub Tallinnas Vene kultuurikeskuses 10. septembril algusega kell 19. Piletid on müügil Piletilevis

KUULA SIMRITI MAAGILISI LAULE! 

SIMRIT – All Of Myself 

SIMRIT – Clandestine Live

SIMRIT – Pavan Guru (Official Video)

Head Uudised GoodNews