1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VIDEO! Tiit Trofimov: inimene enne ei õpi, kui ta ei vaata peeglisse!
VIDEO! Tiit Trofimov: inimene enne ei õpi, kui ta ei vaata peeglisse!

VIDEO! Tiit Trofimov: inimene enne ei õpi, kui ta ei vaata peeglisse!

Eesti Ekspressis ilmus artikkel „Targaks suurseminaril”. See on täpselt selline artikkel, kus kommentaarist võetakse see osa, mis jätab sind pigem negatiivsesse varju.

Ma tean, et Ekspressile pole mõtet protestikirja saata. On mingid negatiivsed jõud, kelle prioriteet on ühiskonda kajastada negatiivsusebaasil, aga ka negatiivseid asju on võimalik välja tuua neutraalses võtmes. Sa jääd neutraalseks, sa arutled. Kui sina, ajakirjanik, ise aru ei saanud, millest seal seminaril räägiti, siis tee järeldus alles peale seda, kui oled inimestega kokku saanud ja mõistad, mis on nende missioon siin elus, mis on nende päris sügavam mõte ja mida nad päriselt tahtsid oma ettekandega edasi anda.

Nende seminaride korraldajad on aastakümneid tööd teinud, et muuta seda ühiskonda paremaks, panna inimesi vaatama rohkem iseenda sisse, tuua nad sellest stressist ja madalseisust välja, et nende ellu tuleks rohkem rõõmu ja positiivsust ning et nad hakkaksid ise nende traumadega tegelema.

See artikkel on nii tänapäevalik, kui vaadata üldse uudisteformaate. Rõhku pannakse negatiivsusele. Kuid kui panna rõhk positiivsele, siis kui palju see võib inimesi aidata! Tuleks rõhutada julgust, et inimesed julgevad tulla rääkima. Tuleks minna juurte juurde ja hakata sügavalt põhjast otsa vaatama teemadele, mis meid terve elu kannavad ja juhivad, millega on vaja tegelema hakata, et ka ise paremaks inimeseks saada ja endal põhjast välja saada see negatiivsus, mis meid kogu aeg samamoodi võibolla kutsub teiste suhtes negatiivselt käituma ja mitte positiivses võtmes elama. See on ju kõik see, mida on võimalik endas muuta.

Ma muidugi ei lase selle artikli tekitatud kurbusetundel endale sügavamalt haiget teha. Ma tunnen selle tunde lihtsalt endas ära ja lasen sellest lahti. Ma luban sellel tundel hetkeks olla, sest sügavamal tasandil toob see minus välja võibolla mingeid asju põhjast. Kui sa lubad sellel olla, siis lahtub see kurbusetunne ja lahtub ka üks kurbusetunne põhjas. See tegelikult on mingis mõttes ka nagu ravim: vaadatakse ja kontrollitakse sind, kui palju sa oled edasi liikunud ja kui palju sa oled võimeline kõrvalt vaatama, mis hetkel sinuga toimub.

Aga kõik, kes on enesearengukoolitustelt, joogast, meditatsioonist, vabastavast hingamisest, endaga tegelemisest midagi võitnud, võiks kirjutada mulle või heade uudiste portaali toimetusele oma kogemustest. Olen tänulik, kui kirjutate, kas sind on suurseminarid meestele või naistele aidanud. Võiksitegi kirjutada, mis teie arvates selle artikli taga on. Võitlema ma ei hakka, ma tahan lihtsalt tagasisidet. Inimene enne ei õpi, kui ta ei vaata peeglisse.

Kirjuta meile, kas Sind on aidanud enesearenguseminarid? Kui tunned, et oled enesearenguteel olles inimesena kasvanud, jaga oma kogemust ja saada meile kiri aadressile info@goodnews.ee.

Tiit Trofimov

Meelis Lao ja Tiit Trofimov räägivad 10. detsembril Tallinnas vestlusõhtul “Minu kogemus” sellest, kuidas elus vastu pidada ja uuesti püsti tõusta, kui elu lööb. Vestlusõhtut juhib Neeme Raud.

Kunagi Eesti allilma liidriks ja suhtekorraldajaks tituleeritud sõnapidajamees Meelis Lao on viimasel ajal elanud pigem tagasihoidlikku elu, tegelenud sisekaemusega ja leidnud elus uue missiooni: aidata oma kogemuste jagamisega inimesi valele teele sattumast. Meelis soovib oma kogemusi jagada kõigiga, kellel võiks sellest kuidagi kasu olla. Ta on kindel, et inimesel on tohutu vägi tulla läbi kõigest, ka kõige hullemast ja jääda ellu kõigest ja kõigist hoolimata. Ja kogemust sellel mehel jagub, olles pääsenud seitse korda surmasuust.

Meelis Lao vestlusõhtul "Minu kogemus"

Oma elu õppetundidest räägib ausalt ja avameelselt Meelis Lao 10. detsembril Kultuurikatlas algusega 19:00.Vestlust modereerib Neeme Raud.Üritusest saadud tulu läheb Vähiravifondile "Kingitud Elu". Piletid on saadaval Ticketeris.

Posted by Mustjavalge on Neljapäev, 28. november 2019

„Olen valmis inimestega jagama seda, kuidas kõigest hoolimata elus vastu pidada, uuesti püsti tõusta, kui elu meid lööb! Ja elu lööb meid meie teel sihtide poole alati ja vahel on need löögid väga tugevad või lausa surmavad! Mind on elu löönud korduvalt, aga igast elulöögist püsti tõustes kasvabki meie iseloom!” ütleb Lao.

Lisaks osaleb Tiit Trofimov, kes räägib lahti oma pankrotikogemuse, kuidas ta tõusis, langes ja kaotas kõik, mis tal oli ja kuidas ta uuesti tõusis. „Soovin jagada valu tagamaid, arutleda ahnuse, kurbuse, meeleheite, lootusetuse ja lootuse, väe ja taipamiste teemal ning rääkida, miks see kõik minu elus vajalik oli ja mida olen sellest õppinud,” sõnab Trofimov.

Tiit Trofimov jagab enda isiklikke kogemusi sellest, kuidas madalpunktis olles parema ja teadlikumana väljuda 10. detsembril Kultuurikatlas algusega 19:00.Vestlust modereerib Neeme Raud.Üritusest saadud tulu läheb Vähiravifondile "Kingitud Elu". Piletid on saadaval Ticketeris.

Posted by Mustjavalge on Reede, 29. november 2019

Üritusest saadud tulu läheb Vähiravifondile “Kingitud Elu”.

Piletid on müügil SIIN!

Head Uudised GoodNews