1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Video! Peep Vainu järgmise meistriklassi teema on “Vabadus”
Video! Peep Vainu järgmise meistriklassi teema on “Vabadus”

Video! Peep Vainu järgmise meistriklassi teema on “Vabadus”

Peep Vainu järgmine meistriklass sarjast “Õnneliku elu õhtud” toimub 25. novembril.

Vain alustas oktoobris uut meistriklasside sarja „Õnneliku elu õhtud“, mis hakkab toimuma kord kuus, esmaspäeviti. Peep jagab oma parimaid tarkusi ja praktilisi juhiseid sellest, kuidas end teadlikult arendada ning olla järjest teadlikum, edukam ja õnnelikum. „Õnneliku elu õhtud“ toimuvad Rocca al Mare kooli saalis.

Seekord on teemaks “Vabadus”. Peep postitas sel puhul video, aga soovitab ka katket oma viimase raamatu samateemalisest peatükist.

VABA KUI LIND, KERGE KUI SULG

Nii on mul tavaks öelda, kui keegi küsib, kuidas ma ennast praegu tunnen. Olen viimastel aastatel hinge, meele ja keha eest rohkem hoolt kandnud ja kogenud seeläbi järjest suuremat kergusetunnet.

Iga inimese püha kohus on suurendada ja kaitsta oma isiklikku vabadust, kahjustamata sealjuures teiste oma. Mitte keegi teine seda sinu eest ei tee. Me võtame vabadust iseenesestmõistetavana. Teisalt lepime teatud sundseisuga, kusjuures täiesti vabatahtlikult. Sundseis aga tapab vaimu, teeb tigedaks ja tekitab ohvrimentaliteeti.

Vabadus on seisund või olek, milles puuduvad takistused, piirangud või sund. Kogen vabadust, kui ei pea tegema midagi, mis on mulle vastumeelne või ebavajalik. Vabaduse olemus muutub eriti selgeks, kui saan teha, mida ma tahan ning mida õigeks ja vajalikuks pean. Vabadus on sõltumatus välistest ettekirjutustest, aga ka sisemistest sundidest ja kannatustest.

Head Uudised GoodNews