1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. VIDEO! Joogaõpetaja Aale-Triinu Sonn: sünnitamine oma keskendumise ja lahtilaskmisega on üks jooga liike
VIDEO! Joogaõpetaja Aale-Triinu Sonn: sünnitamine oma keskendumise ja lahtilaskmisega on üks jooga liike

VIDEO! Joogaõpetaja Aale-Triinu Sonn: sünnitamine oma keskendumise ja lahtilaskmisega on üks jooga liike

Aale-Triinu Sonn

Tallinna Televisiooni saates “Terve Tervis” on saatejuhi ja saate autori Riina Reimani vestluskaaslaseks kriya hatha jooga õpetaja Aale-Triinu Sonn, kes on jooga tegelenud 25 aastat, kuid just sellele stiilile pühendus ta põhjalikult 2004. aastal, kui ta kohtus oma õpetaja Ingvar Villidoga. Aale-Triinu Sonn esineb ka sel nädalavahetusel Haapsalu Joogafestivalil.

Naine ütleb, et mingil ajal hakkas ta tahtma oma peret ja asus siis joogakogemust vastavalt sellele, mis temaga toimus, enda ellu integreerima — kuigi ta oli varemgi lapseootel emadele joogat õpetanud, hakkas ta seda enda enda peal süvenenumalt kasutama. “Sünnitamine on veel üks jooga liike,” on ta veendunud. “Sünnitusel on naisel tohutu kontakt oma keha ja hingamisega, see on välisest maailmast lahti laskmine, sisemises kehalises teadlikkuses olek, oskus lõdvestuda, keskenduda ja lahti lasta.”

Aale-Triinu Sonn

Oma ema&beebi joogatundi ootab Aale-Triinu Sonn sünnitanud naisi alates 2. kuust pärast sünnitust, sest noorele emale on parem ligi pool aastat aktiivset sporti mitte harrastada, seejuures esimesed kolm kuud ei tohi väga paljusid harjutusi teha. See, mida sünnitusjärgses joogas praktiseeritakse, on joogaõpetaja sõnul väga vaikne ja rahulik teekond. Beebiga sobib tulla siis, kui ta on hakanud kaela kandma ja nii mitmedki lapsed tahavad väga emaga koos joogatunnis olla. Saates õpetab Aale-Triinu Sonn ka mitmeid nii naistele kui ka meestele mõeldud joogaharjutusi, alustades Päikesetervitusega, mis õrnalt venitab selja lahti kuues suunas, aga ka harjutusi, mis võivad leevendada seljavaevusi.

Riina Reiman
Head Uudised GoodNews