1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Video ja fotod! Imed on võimalikud! Kuidas sündis Monique lugu “Laps ootab ema”?
Video ja fotod! Imed on võimalikud! Kuidas sündis Monique lugu “Laps ootab ema”?

Video ja fotod! Imed on võimalikud! Kuidas sündis Monique lugu “Laps ootab ema”?

laps-ootab-emaMuusikamaailmas on üllatavalt suurt ja toetavat vastukaja leidnud heade uudiste portaali peatoimetaja Monika Kuzmina, luuletajanimega Monique, luuleridadele ja viisivälgatusele loodud armas ja pisut kurb jõululaul “Laps ootab ema”, mis on kätketud ka südantsoojendavasse videosse. See laul räägib Monika sõnul ühest lapsest, kes igatseb oma siit ilmast lahkunud ema. Lapsele meeldib väga talv ja loo käigus selgub see, et talv meeldib talle sellepärast, et ta ema on hakanud lumeingliks ja nii käibki laps igal talvel uisuväljaku kõrval oma ema ootamas.

laps-ootab-ema3

“Mul on mitu aastat hinges üks südamevalu — kui loen uudiseid turva- või lastekodudest, siis neid lugedes või sageli ka ise neid kirjutades ma päriselt nutan. Ma igatsen ja näen unes ühte last ja see laul on suures pildis pühendatud kõikidele lastele, kellel ei ole ema, isa, perekonda,” räägib Monika põhjustest, mis inspireerisid teda laulu kirjutama.

laps-ootab-ema2

Rääkides muusikute valikust, ütleb ta, et leidis selleks erilised muusikud, kellega teda seob pikem tutvus. “Esimene, kellele ma julgesin esimese viisijupi telefoni laulda ja saata, oli Artjom Savitski. Ma pean teda rohkemaks kui lihtsalt heaks inimeseks, ma pean teda armastavaks ja väga heaks muusikuks. Ka kõik teised muusikud said valitud selle tõelise energia järgi, mis nende sees on. Ma olen nende kõigiga töötanud ja koos olnud, neis on midagi, mis on suurem, kui nemad ise,” selgitab laulu idee autor.

laps-ootab-ema6

Artjomi sõnul andis Monika talle eelnevalt luuletust lugeda, siis helistas, et tal sündis meeltes üks viis ja laulis viisi ette, öeldes, et võiks olla midagi sellist. “Sain sealt mingi rütmi kätte, üritasin seda telefoni kaudu dešifreerida, läksin koju, tegin esimese seade ja saatsin Monikale. Tema arvas, et see on see, mida tema mõtles, see sobis tema mõtetega kokku ja sealt läks energia lendama. Edasi läksime juba stuudiosse lugu salvestama,” meenutab Artjom. “See on jõululaul, samas ei ole ülearu rõõmus, ta on mõtlemapanev, sõnum väljendab tunnet, et me pühendame kahjuks lähedastele aega ainult jõulude aegu.”

laps-ootab-ema7

Monika helistas ka Alen Vezikole teatades, et on esimest korda elus kirjutanud laulu. “Ütlesin, et äkki sa laulad mulle selle ette, aga tema ütles, et Artjom kirjutab selle loo valmis ja et mina, Artjom ja Dave võiks seda laulda. Tema peas oli see juba kõlama hakanud, ta tahtis, et luuletusest saaks laul. Kuna see oli jõuluteemaline, imedega lugu, siis sellega oli ka muidugi hästi kiire,” räägib Alen.

laps-ootab-ema8

“Meie roll oli selline, et Monika palus, kas me saaks kaasa lüüa. Sai mõeldud ja tehtud, mindud koju, kirjutatud tšelloseade, ja see ka sisse mängitud,” lisab C-Jami liige Pärt Tarvas, kes samuti oli kohe nõus ideega kaasa tulema.

laps-ootab-ema9

“Me kõik vajame ju armastust! Me kõik igatseme kedagi! Eriti aga igatseb iga laps ema! Kingi nendel pühadel südamest armastust! Kummardan elu ja selle ees, mis tuleb peale elu! Pühendan selle laulu kõikidele lastele, kellele pole vanemaid, kõikidele inimestele, kes igatsevad kedagi ja kes peavad pühad veetma üksi ning samuti oma vanaisa Anatolile, kes äsja siit ilmast lahkus ja kellelt olen pärinud luulearmastuse. Kallis vanaisa Anatoli, puhka rõõmus ja rahus! Aitäh, et kinkisid mulle luuleridade armastuse! Jätkan seda, millega sina alustasid…” võtab Monika omapoolse sõnumi ja südamehääle kokku.

laps-ootab-ema4

Laulu “Laps ootab ema” sõnad kirjutas Monika Kuzmina, muusika tegid Artjom Savitski, Pärt Tarvas, C-Jam, Alen Veziko ja Monika Kuzmina, esitajateks on Artjom Savitski, Alen Veziko, Dave Benton, C-Jam, video idee pärineb Monikalt, produktsiooni korraldas Raul Meiesaar Films, mix ja master: Kristo Kotkas ja Sinusoid stuudio.

Vaata videot!

Vaata galeriid!

Jüri Kukk Ajakirjanik