1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Vaimse arengu nõustaja Teresa Mängel: hakake ennast armastama, hindama ja väärtustama
Vaimse arengu nõustaja Teresa Mängel: hakake ennast armastama, hindama ja väärtustama

Vaimse arengu nõustaja Teresa Mängel: hakake ennast armastama, hindama ja väärtustama

teresa-mangel4Tallinnas asuv Taevas ja Maa Keskus on koht, kuhu on koondunud seltskond võimekaid ja ühiskonna elukvaliteeti parandavad terapeute, tervendajaid ja ettevõtjaid, kes hoolivad ja soovivad inimestele parimat nende teel. Selle paiga loojateks on kaks väelist naist, Moonika Chandaa Silves ja Teresa Mängel. Parapsühholoog ja vaimse arengu nõustaja Teresa on oma arenguteeks valinud Venemaa koolkonna ülemaailmsed õpetused, ta on ennast koolitanud paljudes erinevates valdkondades ja lõpuks saavutatud oma unistused Moskva Rahvusvahelises Selgeltnägemise ja Energiateraapia Akadeemias, kus ta kaitses oma diplomitööd ja sai doktorikraadi. Ta on oma elus palju reisinud mööda maailma erinevaid nurkasid, külastanud Indias gurusid, peatunud Brasiilia meediumide ja sügaval Amasoonase džunglis ravitsejate juures, käinud Ameerikas ning Venemaal Siberi tarkade ja šamaanide juures. “Olen alati soovinud oma teadmisi jagada, sest olen veendumusel, et nii võidab universum ja võidame meie kõik. Olen saanud pühitsused, eraldi väljaõppe ja spetsiaalsed oskused oma teadmiste jagamiseks ja info edasi andmiseks,” ütleb Teresa Mängel, kes peatub järgnevas intervjuus lähemalt oma missioonil.

Kui vaimseks saab Eesti inimest pidada?

Eesti inimesed uurivad väga palju vaimset maailma ja ning üritavad seda mõista. Kas aga Eesti inimene on vaimne, siis ma paraku ütleksin, et mitte väga. Mõnel kursusel käimine, mõne raamatu lugemine ja internetist artiklite sirvimine ei tee kedagi vaimseks. Küll aga on väga teretulnud inimeste suur huvi selle vastu. Eelkõige tähendab vaimsus iseenda elu stabiilseks muutmist, rahulolu hinges ja oma elu elamist, iseenda väärtustamist ja armastamist, sest ainult siis saab seda jagada teistele. Me saame energeetiliselt välja anda ainult seda, mis on meil endil sees olemas. Päheõpitud raamatutõdede jagamisest pole väga kasu. Vaimsus tähendab minu jaoks maailma mõistmist ja oskust seda kasutada enda ja teiste hüvanguks.

Milliseid koolitusi teie korraldate?

Meil on mitmeid kursuseid, kuid üldises mõttes keskenduvad nad ühele põhimõttele, millest saabki alguse rahulolu ja mõistmine. Kui me teame, kuidas maailm töötab, siis meil pole pretensioone, me oskame oma takistusi elus raskusteta kõrvaldada ja nautida protsessi. Tegelikult on meie ümber kõik üsnagi lihtne, kuid meid on õpetatud oma elu keeruliseks elama, muidu hakkab ju igav. Aga igavust saab peletada ka paljudel teistel erinevatel meetoditel.
Põhimõte on lihtne — kui sa tead, kuidas auto mootor on kokku pandud ja mis põhimõtetel ta töötab, siis oskad sa teda ka igas olukorras remontida. Auto roolist kinni hoida ja seda teele juhtida oskavad paljud, aga kui see tee ääres seisma jääb, siis jääb ka nende juhtide elu seisma, sest autot remontida ei oska, ei saa aru, ei mõista. Oma kursustel me õpetamegi mõistma ja aru saama alustaladest, kuidas see töötab sügavuti ja siis oskame me alati igas olukorras toime tulla ja sellest raskusteta väljuda.
Korraldame kursuseid, mis jagavad infot, kuidas maailma süsteemid töötavad, kuidas neid mõista ja kasutada. Õpime nippe ja trikke, kuidas enda sees olevat väge ja teadmisi kasutada. Kuidas usaldada ja austada iseennast ning kõige selle juures tajuda ja tunnetada tervet maailma tervikuna. Tunda ennast tasakaalus ja nautida elu.

Mida inimene teie koolitustel õpib?

Kursusel saab hulgaliselt juhiseid ja teadmisi, kuidas toimida ja reageerida, kui miski väga viltu veab ja tulemused enam ei rahulda. Kuidas tulla toime raskemates kriisiolukordades ja kuidas tulla välja halbadest olukordadest. Õpime, kuidas usaldada iseennast, oma kõhutunnet, oma nägemusi ja tajusid. Seoses sellega saame suurema pildi, kuidas elus hakkama saada ning ka lähedasi toetada ja abistada.

Millised on teie enda õnneliku elu saladused?

Ma õppisin ennast armastama ja hindama, Selle tulemusena oskan seda ka teistele jagada. Kõige suuremat rahuldust pakub aga oskus elada oma isiklikku elu. Kuna võõraste ellu sekkumine ja teistele elamine on kõige suurem energiaröövel, siis minul on see energia kõik alles, kulutan seda vaid endale ja oma lähedastele. Ma naudin elu,

Ehk oskate anda paar hea nippi, mida inimene saaks enda heaks igapäevaselt teha, et elu oleks ilusam?

Esimene soovitus on: hakake ennast armastama, hindama ja väärtustama. Teine raudne soovitus on: elage oma elu, ärge sekkuge võõraste ellu, ärge torkige ega püüdke neid päästa kui nad seda ei soovi. Keskenduge vaid enda heaolule. Egoism on see, kui sa üritad endale saada midagi teiste arvelt, kui sa aga tegeled iseenda heaoluga, siis on see armastus enda vastu.
Number kolm oleks kindlasti eelmise soovituse jätk, võtke aega maha ja pakkuge endale naudingut, puhake, kuulake muusikat, jalutage ja käige meelelahutusüritustel. Väelaulud, mantrad, helid, kristallid… need on parim meelelahutus.

Rohkem infot leiab Taevas ja Maa keskuse kodulehelt!

LOE LISAKS! Kuidas õppida intuitiivset tunnetamist?

Monika Kuzmina, Jüri Kukk

 

Head Uudised GoodNews