1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. VAHVA JÕULUÜRITUS! Kahe noormehe mannekeeni-väljakutse tõi Tartu Raekoja platsile sadu inimesi seisma
VAHVA JÕULUÜRITUS! Kahe noormehe mannekeeni-väljakutse tõi Tartu Raekoja platsile sadu inimesi seisma

VAHVA JÕULUÜRITUS! Kahe noormehe mannekeeni-väljakutse tõi Tartu Raekoja platsile sadu inimesi seisma

untitledKaks noort meest, Aap Salumets ja Risto Štukert, korraldasid möödunud laupäeval Tartu Raekoja platsil mannekeeni-väljakutse, kuhu kutsuti Facebboki kaudu kokku inimesed, et teha üks tore klipp ja postitada see internetti. Inimesi oli kohal palju, 300 inimese ringis, kõik olid rõõmsad ja sellest sündis vahva video.

Aap Salumets rääkis, et ürituse idee tuli sõbra pool istudes ja juttu ajades. “Mul tuli mõte teha mingi hea ja toreda teemaga “mannequin challenge” ehk mannekeeni-väljakutse video,” jutustas noormees. “Siis mõtlesin, et videos võiks rohkem inimesi olla ja tuli pähe, et Facebookis saab ürituse korraldada ja inimesed kokku kutsuda — pikemalt mõtlemata tegingi selle valmis ja mõne päevaga oli paarsada inimest osalema pannud ennast.”

Mõistagi oli mureks see, kuidas nii suure rahvahulgaga rääkida. “Hakkasin uurima, kust ma leiaksin ruupori või midagi, mille kaudu inimesed kuuleks mind. Päev enne üritust läksin video toimumiskohale Raekoja platsil ja leidsin sealt õhtujuhi, kes rääkis mikrofonis ja küsisin, et äkki saaksin neid kõlareid ja mikrofoni järgmisel päeval kasutada ning ta oli nõus ja aitas meid sellega, nii et suur aitäh ka Tartu linnale,” meenutab Aap.

Igal juhul seisid video filmimise aegu kümned ja sajad inimesed mannekeenipoosides ja sellest valmis vahva klipp.

VAATA VIDEOT!

Jüri Kukk Ajakirjanik