1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Väetantsud Põlvas: kõigile, kelle hing soovib ja keha vajab!
Väetantsud Põlvas: kõigile, kelle hing soovib ja keha vajab!

Väetantsud Põlvas: kõigile, kelle hing soovib ja keha vajab!

Põlvamaal on 4. detsembril võimalik liikuda vabalt ja vabaneda piirangutest, sest tantsitakse väetantse.

Tants on hinge ja keha vestlus. “Tule luba endal liikuda pehmuses ja armastuses iseenda suhtes, loobudes kõigest sellest, mis vajab pingutust. Kui lubame endal tantsida lõdvestunult ja maandatult, oleme endas hoitud, meie hing saab olla kehas kohal ja väljenduda läbi liikumise,” ütleb korraldaja Margit Foht.

“Miks see tants hea on? Tantsides sa avad oma keha liikumisele ja sa võid avastada, kuidas iga korraga su keha avaneb järjest rohkem, kuidas su liigutused muutuvad, kasvavad suuremaks, järjest lihtsam on usaldada,” jätkab Margit. “Läbi vaba liikumise avaneb sisemaailm, kõik saab nähtavale tulla, vabaneda ja terveneda. Avardud, laiened, saad järjest rohkem iseendaks, hakkad järjest rohkem ennast armastama, usaldama oma isiklikku loomingut, väge, potentsiaali.”

Väetantsud baseeruvad viiel loodusrütmil: maa, tuli, vesi, õhk ja ruum. Väetantsuõpetaja Margit Foht on ise neid tantse praktiseerinud 10 aastat. Tema jaoks on olnud tantsimine eneseteraapia ja endast teadlikuks saamise tee. Ta on mõistnud, et laulmine ja tantsimine on jumalikud kingitused, mis on antud, et enda eest hoolitseda, luua endale tervist ja rõõmu, ja ta soovib seda kõike jagada.

Head Uudised GoodNews