1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VAATA VIDEOT! Tutvu Punes asuva Osho Rahvusvahelise Meditatsiooni Keskusega
VAATA VIDEOT! Tutvu Punes asuva Osho Rahvusvahelise Meditatsiooni Keskusega

VAATA VIDEOT! Tutvu Punes asuva Osho Rahvusvahelise Meditatsiooni Keskusega

GoodNews8Indias Punes asuv Osho Rahvusvaheline Meditatsiooni Keskus tutvustab ennast video “Tantsides eksistentsiga” kaudu, näidates seal toimuvat ja vahendades keskuses ennast leidvate inimeste arvamusi.

Keskuse lähenemine oma eesmärgile on luua keskkond, kus inimesed saavad olla terviklikud, saavad nautida kontakti oma tõelise olemusega — võti täiuslikusesse on lõõgastus, olles samas tähelepanelik vaatleja kõiges, mis on seotud nii sisemise kui ümbritsevaga. Keskuse loojate sõnul on tegu teadusega, mida nimetatakse meditatsiooniks, kuid luulelisemalt öeldes: “Nende jalad on maa peal, kuid käed puudutavad tähti”.

GoodNews

Eksivad need, kes arvavad, et Osho rahvusvaheline Meditatsiooni keskus on midagi iidset. Õhkkonna poolest ta seda kindlasti ongi, kuid muidu on tegu kaasaegse paigaga, populaarseima sihtkohaga Indias, oaasiga kesk loodust, mis varem oli mahajäetud ala.

Keskuse süda on püramiid, kus üritused toimuvad hommikust õhtuni ja see pole tardunud istumine: inimesed tantsivad palju, nende kaootilisena tunduv maalimine loob tõelist kunsti, harjutusi tehakse isegi mõõkade ja vibudega. Kontserdid ja show`d kutsuvad lavale ennast avama ja publik on parim, mida võib ette kujutada. Keskusel on oma raamatukogu 60 keeles ja toidu kasvatamiseks on mahetalu.

GoodNews6

Mõistagi ei puudu ülevaatest ka keskuse külastajate arvamused. “Ma olen 43 aastat vana, aga esimest korda tunnen, et armastan ennast!” ütleb üks. “Kõik kõnnivad naerul näoga ringi ja kallistavad üksteist — see on nii stressivaba”, lisab teine. “Mul puudusid ootused, olin kuulnud asju ja nüüd järsku olen selle sees!” jagab vaimustust kolmas.
Osho Rahvusvaheline Meditatsiooni Keskus tähendab lõõgastust koos teadlikkusega, loomingulisust koos mängulisusega, tegevust koos vaikusega.

See on koht, mis väärib ära käimist ja nägemist, kuid enne vaata subtiitritega videot.

VAATA INSPIREERIVAT VIDEOD EESTI KEELSETE SUBTIITRITEGA!

Head Uudised GoodNews