1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. ÜHE NAISE INSPIREERIV EDULUGU! Britta Tamverk seob oma eduloo toredate inimestega ühte kimpu
ÜHE NAISE INSPIREERIV EDULUGU! Britta Tamverk seob oma eduloo toredate inimestega ühte kimpu

ÜHE NAISE INSPIREERIV EDULUGU! Britta Tamverk seob oma eduloo toredate inimestega ühte kimpu

Britta TamverkJuhtub harva, kui keegi soovib oma elu, selle saavutusi ja raskusi, läbielamisi ja õnnehetki kirjeldada ning neid kõrvalseisjatega jagada, aga ka avalikult oma tänutundeid välja öelda. Seda aga teeb üks tore naine, kelle nimi on Britta Tamverk ja GoodNews on rõõmuga valmis seda vahendama. Niisiis, Britta lugu on teie ees!

“Visualize and the universe makes It happen! Umbes 5 aastat tagasi sai samas kohvikus samas lauas emaga üks unistav vestlus maha peetud, milles mainisin, et soovin peagi avada oma kooli ning üsna juhuslikult viipasin naabertorni poole. Tol hetkel ei uskunud ma ise ka, et antud tornis rendipinna leian, aga soov oli hirmus suur! Ülikooli ja töö kõrvalt olin kokku kogunud esimese summa, millest piisas rendilepinguks, koolimööbliks ning kodulehe tegemiseks. Käes oli paber märkmetega tulude ja kulude kohta. Majandus on minu jaoks väga igav olnud (ausalt), seepärast polnud mul õrna aimugi, mida sõna “bilanss”, “aktiva” ja “passiva” tähendavad (ja ega mul see ausalt öeldes siiani hästi selge pole, õnneks raamatupidajal on). Vaid kuu aega hiljem alustasime kursustega minu ühe-mehe ettevõttes ning rohkemast ma ei osanudki tol hetkel unistada.

Need 5 aastat on olnud kindlasti minu elu kõige arendavamad ja samas ka kõige raskemad. Vähe ma teadsin, et vaid aasta hiljem ei ole mul vaid alustav ettevõte, vaid ka alustav inimelu. Algas ellujäämiskursus mõlema säilitamiseks. 14-tunnised tööpäevad, iiveldus ja käibemaksudeklaratsioonid, meeletu, meeletu väsimus, töötamine sünnitusmajas (kuna laps otsustas sündida 1. septembril), vaid mõned päevad peale sünnitusmajast lahkumist esimesed koosolekud, ettevõtte laiendamine jne. Ma ei ole kunagi olnud nii väsinud …

5 aastat hiljem ei suuda me uskuda, kui kaugele me tegelikult oleme jõudnud. Me õpetame nüüdseks 12 keelt ning meie juures on õppinud nüüdseks tuhandeid õpilasi, töötanud kokku ligikaudu 60 õpetajat (aktiivselt keskeltläbi 20-30). Meil on olnud õpetajaid Inglismaalt, Iirimaalt, Austraaliast, Ameerikast, Kanadast, Norrast, Itaaliast, Prantsusmaalt, Hiinast ja veel teisigi. Meil on olnud lugematul hulgal palju nalja, rõõmuhetki, väga palju toredaid õpilasi, kes on aastatega juba oma lähedasteks saanud.

Kõige rohkem soovin ma tänada meie õpetajaid, kellega me oleksime justkui pereliikmed. Pole teemasid, mida me ei saaks arutada, pole kellaaega, mil me üksteisele ei helistaks ning alati koos nii heas kui halvas. Eriliselt soovin ma tänada hetke võtmeisikuid:
Marian Kaur (eesti ja inglise keele sekretär) —et Sul 20-aastaselt langes nii palju vastutust sülle, kui “juhataja korraks lapse välja pressib”. Ja et sa suutsid kõike “vee peal hoida”!

Marina (vene keele sekretär, kuid ta ei ole Facebookis) — võimas vene naine, kes tuli, nägi ja võitis. Tuli ja tõi ettevõttesse sama palju venekeelseid kliente, kui meil juba oli eestikeelseid.
Kirsti Sinivee (kes tegeleb rahvusvaheliste projektidega) — Kirsti tõi meile täiesti uue nägemuse sellest, kuhu me võiksime välja jõuda mõne aasta pärast. Aitäh, kallis Kirsti, et tõid meile Euroopa dimensiooni!

Eriliselt tahan ma tänada oma kõige kallimat ema Annet, kes on minu jaoks kordumatu naine ja ema. Ta on mind toetanud nii toredatel kui ka väga rasketel aegadel. Tal pole probleemi kokku monteerida kooli mööblit, paigaldada valgusteid, vahetada imiku mähkmeid. Ta on minu KÕIK. Samuti oma kallist ja toredat last, kes on mu ellu niivõrd palju õnne, rõõmu ja armastust toonud.

Neid inimesi on väga palju, keda ma sooviksin tänada, aga muidu läheb antud postitus nii pikaks, et Facebook ei pea vastu. Lühidalt olgu siis mainitud veel Gert Rääk, Maido Hollo, Karin Laurik, vennad Mattused, Albert Kerstna. Vabandan, kui kellegi spontaaselt välja jätsin.

Aasta 2016 on toonud meile uued visioonid ja nägemused, samuti ettevõtte laienemise (järjekordselt). Sügisel saab valmis meie uus koduleht uute teenustega, seal hulgas lastele mõeldud kursustega. Samuti võitsime Euroopa Liidu fondi projekti, õppimaks edasi meie partnerkoolide juures Euroopas keele õpetamist tulevikus (mõeldes ka pagulaste peale). Olen äärmiselt elevil sellest, mis on juba juhtunud aastal 2016 ning kuhu me välja jõuame mõne aasta pärast.

Kokkuvõtvalt võin öelda, et “unistage ja olge valmis nende täitumiseks”. Elan selle mõttega iga päev ning näen reaalselt, kuidas Universum selles osas toimib. Täna tõstan klaasi kõikide inimeste terviseks, kes julgevad unistada, ei kuula kõrvalt kritiseerijaid ning usuvad oma plaanidesse!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews